Oavgjort på Behrn Arena - men Proddan en vinnare (och målskytt!)

Det blev 1-1 för City mot ÖSK Ungdom denna torsdagkväll.
William Celsing stod för kvitteringen i mitten av andra halvlek. Samme Celsing som hade ett ypperligt tillfälle att ge gästerna ledningen i första halvlek, men sköt utanför från fem meters avstånd.
Kryss borta mot detta bergochdalbanegäng måste ändå ses som ett hyggligt resultat. Hur sedan spelet såg ut får gärna den som var på plats kommentera i kommentarsfuktionen nedan.
ÖSK-tränaren Håkan Juhlin:
– City är det bästa lag vi mött hittills. Fysiskt starka och jobbiga att möta. På så sätt är jag nöjd med en poäng. Samtidigt är jag besviken att vi bjöd in City i matchen när vi ledde med 1–0, säger han till NA.

Istället var det Viktor Prodell som var vinnare. Hans Åtvidaberg slog Trelleborg med stabila 3-0 på Vångavallen - och Proddan inledde målskyttet på nick i den 14:e minuten. Han var även med i förarbetet till Kristian Bergströms 2-0-mål. I minut 82 ersattes sedan Eskilstunasonen av Paulus Roiha.
Åtvid tog sig därmed över nedflyttningsstrecket upp på kvalplatsen.

SE PRODELLS FÖRSTA ALLSVENSKA MÅL HÄR!


Viktor Prodell kramas om av bland andra Haris Radetinac och Kristian Bergström
efter sitt första allsvenska mål. Faksimil: aftonbladet.se

Nu syns Wiklund i media igen

Det har gått en tid sedan Daniel Wiklund mycket olyckligt och oväntat fick sparken från Åtvidabergs FF och därmed säga farväl till allsvenskan för den här gången.
Sedan dess har det varit locket på.
Men nu syns Wiklund i spalterna igen. I det senaste numret av Offside gästrecenserar han Pia Sundhages och Elisabeth Solins nyutkomna bok Spela på bästa fot. I en väldigt utförlig text beskriver Wiklund vilka förväntningar han hade på boken och varför de inte infriades. "Jag förväntade mig faktiskt mer av en bok som Pia Sundhage har satt sitt namn på och efter att ha slagit igen pärmarna hoppas jag innerligt att hon snart skriver en ny - en där hon redogör för samarbetet med andra ledare, den assisterande rollen, tiden i Norge tiden som landslagsspelare... Kort sagt en bok där hon själv förklarar hur hon tänker och agerar - varför inte med Nils Arne Eggens Godfoten som inspirationskälla och förlaga?". Samtidigt som västmanlänningen hoppas på en ny Pia-bok hoppas bloggen givetvis att Wiklund snart är tillbaka vid sidan av fotbollsplanen igen.

4-0 för Södra i afton - Mellis hattrick-hjälte

Stabil 4-0-seger för Södra FF i kväll på ett regnigt Skogsängen, åtminstone under första 20.
1.50 gånger pengarna för hemmaseger på Nordicbet var såklart rena bankräntan.
Harg ställde till med bekymmer i första och hade en ribbträff och en misstänkt straffsituation framåt, och var hyfsat tighta från mitten och bakåt. Södra visade dock klassen när regnet avtog och Robin Mellqvist svarade för ett suveränt hattrick, bland annat tack vare två riktiga pärlor (tycker synd om er som missade dessa). Även Sebastian Hanisch hittade nätmaskorna. Nästa helg väntar Viljan borta i Strängnäs - en något tuffare match men som "Prinsens lag" nu satt favorittrycket på sig själva genom en bra insats i afton.
Utan spelare som Bobga F Valentine och Rickard Nystedt övertygar laget och är givetvis fortsatt storfavorit att ta hem fyran.

Valle missar Södrapremiären - men Simu är spelklar

I morgon är det så äntligen dags för Södra FF att gå in i säsongen i Sörmlandsfyran med match mot nykomlingen Harg, som alltså är tillbaka på högsta distriktsnivå.
I Södra saknas skadade anfallsstjärnan Bobga Foncham Valentine, det förre IFK-löftet David Rodriguez samt skadade mittbacksresen "Labbe" Halimi. Positivt är dock att Fredrik Simu kan spela.
Så här kan en möjlig startelva därmed se ut: Gustaf Widén - Stevan Shankola, John Källström, Fredrik Simu, Staffan Grenehammar - Richard Finnman, Gabriel Valda, Jonte Forssman, Taher Al Rubaei - Dalibor Bajric, Sebastian Hanisch.


Sparkapital finns i City

Vad finns mer att berätta om gårdagens match i Vallentuna?
Tja, att Chiquita Sesay kom in sista kvarten istället för en William Celsing som inte hade en av sina bättre dagar, och snurrade kraftigt i sitt inhopp som vänsterytter. Riktigt kul att se - "Bananen" blir en stor tillgång som inhoppande joker och kontringsspelare under säsongen.
Zaman kom in sista halvtimmen och styrde upp på mittenmitt som Ståhls förlängda arm på planen. Dirigerade bra och visade att han definitivt fortfarande håller. 30-åringens rutin behövs i ett för övrigt ungt City. Oscar Eriksson var godkänd med plus i går och fick lira 90 minuter. Han levererade flera fina pass och hängde med bra i djupled, men slog även bort en del bollar stundtals. Även här finns dock kapacitet att hämta. "Randigt" har många bra innerfältare nu: Danne, Zaman, Oscar, Wallinder (som dock var något blek i går) och skadade Gabriel Alias.
Sparkapital finns även i Emil Fritzell bakom Adnan-Larsson. Han borde inte peta nån av dem nu, men måste få speltid för att komma i gång och borde få minst en kvart på Behrn Arena. Annars finns liten risk att det tar lång tid innan han tinar upp i frysboxen. Den långe targetspelaren är för helt klart för bra för att spela i fyran med Skogstorp och i allsvenska juniorelit finns inte heller mycket att hämta för Fritzell. Men med en match med juniorlaget i ryggen borde Fritzell ändå kunna återfå viktig matchträning. Tror att den juniorallsvenska elitserien är bättre än division fyra.

City har haft fler bollar i nät än de fyra som klubben hittills står noterade för, tack vare tre offsidemål på två matcher. I minut 12: Adnanskott, Larsson offside på returen. Såg ut som ett korrekt domslut. Larsson hade också ett långskott i mitten av andra som målvakten fick tippa läskigt i stolpen.
Det var relativt profiltätt på Vallentuna IP, som förre Cityordföranden Bo Ericson tillsammans med ett tio/tjugotal tillresta från Eskilstuna, Spångamålvakten Ozzy Yildiz, tränarprofilen Johan Bennäs med Ida-Linn Mats och en skön spärrvakt som kallade Eskilstuna för "by".

Fråga: Vem spelar högerback mot ÖSK U om varken Robin Larsen eller Victor Sundberg kan spela?  Allround-Sebbe Lundberg? Rambo Sulaka?

Stabil seger i Vallentuna

Det blev alltså en mycket stabil 2-0-seger för City i Vallentuna under eftermiddagen. Serieledning efter två omgångar och anfallsduon Micke Larsson-Adnan Cirak fortsätter att leverera - den senare även som skicklig framspelare. Glädjande även att Thomas Allerbrand gjorde sin bästa insats i Citytröjan samt att Markus Wahlström agerade tokstabilt efter en lite svajig inledning. Hans avgörande brytning i eget staffområde en-mot-en mot en hemmaspelare gjorde att Randigt kunde straffa VBK med en snabb omställning där till sist Micke Larsson var sist på bollen (1-0) efter en mycket bra Adnanpass till Allerbrand. 2-0 gjorde Adnan i andra, efter fint inlägg av Allerbrand.
Mycket positivt i City, således.
Vallentuna var bäst första kvarten, men resterande delen av matchen bevisade att klubben troligen kommer hålla till i bottenskiktet i år.
ÖSK Ungdom torskade stort på Gotland (0-3) mot det Gute som City premiärvann mot. Detta efter att alltså ha knockat Akropolis tungt förra helgen. Intressant möte väntar på Behrn Arena redan på torsdag. 
Lite mer om Vallentunamatchen lär dyka upp under måndagen!


Oscar ersätter Wikström – Zaman tillbaka i matchtruppen

Säsongens första målskytt är sjuk och missar bortamatchen mot Vallentuna. Givetvis ett stort avbräck då även Victor Sundberg tvingas avstå spel på nya Vallentuna IP. Oscar Eriksson går in istället för Wikström. Innermittfältaren som hamnade i frysboxen efter en fin säsongsinledning förra året är nu tillbaka i startelvan. Och han förtjänar förtroendet då han visat bra inställning när han fått spela med klubbens nya samarbetsklubb Skogstorp i träningsmatcher. I morgon blir den djupledsstarke mittfältaren kreatör framför kämpen Linus Wallinder på mittenmitt. På bänken finns dock Sebastian Lundberg och - en säsongsdebuterande! - Zaman Safari, som extra tillgångar.

Citys lag:

Richard Larsson
-----------------------
Robin Larsen
Marcus Andersson
Markus Wahlström
Daniel Berglund
----------------------
Thomas Allerbrand
Linus Wallinder
Oscar Eriksson
William Celsing
----------------------
Adnan Círak
Michael Larsson

Ersättare: Petter Björkman, Bayram Basarani, Zaman Safari, Sebastian Lundberg, Emil Fritzell, Chiquita Sesay.

Hemmalaget saknar två spelare, men är i övrigt intakt.
Här kan du följa matchen direkt, online i din dator!

***

Positivt ur randiga ögon sett är att de övriga topptippade klubbarna fortsätter att tappa poäng i säsongsinledningen. Farsta kommer inte vara någon slagpåse i år - nykomligen slog Karlslund borta med 2-1 i dag. Dessutom har seriefavoriten Akropolis bara gjort ett mål på två matcher. Nyköping stal poäng på Vårbergs IP i och med 0-0. På påkostade City Gross Arena spelade även mittentippade lagen Smedby och Enskede oavgjort, 1-1, inför ynka 78 åskådare. Med ett bra resultat i morgon kan City faktiskt redan ta över serieledningen.  


4-4-2 är IFK:s melodi

...åtminstone i dagens möte med IFK Ölme i hemmapremiären i trean. Bloggen efterlyste redan efter drygt halva första halvlek ett systemskifte, men fick inte se det förrän i den andra halvleken som var en rejäl ansiktslyftning från IFK:s sida.
Den första akten vill nog de flesta 199 åskådarna på Tunavallen glömma bort. Förutom första tio var IFK rejält sargat och fick knappt låna bollen. IFK gjorde Ölme något otroligt mycket bättre än vad de är - stundtals såg de ut som Barcelona, med kraftigt bollinnehav.
4-1-4-1-uppställningen fungerade inte - åtminstone inte mot det här motståndet. Aziz Halimi blev alltför ensam på topp och Antonius Acar är ingen kantspelare i grunden. Han ska vara inne i boxen och hela laget lyftes i andra när han fick spela på topp tillsammans med Aziz i ett 4-4-2. David Eriksson och Henrik Andersson utgjorde innermittfältet då Jonathan Ohlsson blev utbytt efter att ha tagit en onödig varning efter 25 minuter. Regler som gjorde att t o m David Eriksson skärpte sig märkbart i närkampsspelet. Men frågan är om detta håller i längden. IFK kommer att åka på skador och ibland kan det vara bra att ha ett sånt byte/ess kvar i rockärmen om man vill förändra under matchens slutskede. Förhoppningen är säkert att detta system ska fungera så pass bra att spelarna till slut sköter sig så exemplariskt att man inte behöver regeln längre.

IFK förtjänade verkligen, minst, en poäng. En bra andrahalvlek skänker hopp om en trevlig Blåtoppssäsong. Dock hade man lite problem med att skapa något kreativt på sista tredjedelen. Men Antonius Bobel Acar hade tre bra lägen innan han på stopptid frälste IFK med kvitteringen. I buren visade Per Jerrelind att han blir att räkna med även i år. "Rula" var lagets bäste i dag, trots att Alen Visnjic blev prisad som bäste hemmaspelare. Toppformen är dock något som mittlåset Alexander Larsen-Ohlsson letar efter. Nyckelspelarna såg oroväckande stabbiga ut stundtals, men förhoppningsvis är formen bara tillfällig. De bägge Alex har ju kapacitet.
IFK: Jerrelind - Daniel Hirvi, Larsen, A Ohlsson, Eric Forselius - Antonius Acar, David Eriksson, Henrik Andersson, J Ohlsson, Alen Visnjic - Aziz Halimi. Inhoppare: Fredrik Danielson, Pontus Ljungquist.

... är hittills obesegrade i division tre!

Vallentuna stärkta - vände tre underlägen i premiären

Premiärkollen på Citys och IFK:s kommande motståndare:
"Värmdö spelade ett rappt offensivt spel med ett mycket kompetent kantspel där Värmdös vänsterytter gav oss stora problem från start till mål."
Så står det på Vallentunas hemsida och det låter onekligen lovande för City inför helgens möte med Vallentuna. "Randigt" förfogar ju också över en vass vänstermittfältare i William Celsing. Det var just via vänsterkanten som Värmdö också kunde näta fram till 1-0 samt 3-2.
Anfallaren Daniel Lundkvist var VBK:s förgrundsfigur med två mål (1-1 och 2-2), och bortalaget skulle komma att hämta upp även 3-2 i minut 64 via Valentine Ponce. 3-3 slutade alltså premiären för de båda 08-lagen. Vi noterar även att VBK ställde upp enligt 4-5-1 och skapade många målchanser, men också släppte till en hel del bakåt.

IFK Eskilstunas nästa motståndare IFK Ölme vann med knappa 1-0 hemma mot bottentippade SK Sifhälla i premiären av trean. Ett ungt Ölme var väldigt nöjda, men kraftig vind påverkade spelkvalitéen i fel riktning. Därför blev det mest kamp i andra halvlek. I första var Ölme det spelförande laget fram till slutkvarten då nykomlingen faktiskt tog över. Nyförvärvet Dennis Karbin blev Ölmes enda målskytt, efter fint förarbete av Fredrik Mälman.

Prodell och Helg bänkas ikväll

Stekhet hemmapremiär för ett revanschlystet Hammarby mot förmodade toppkonkurrenten Gif Sundsvall.
Åtvidaberg jagar första målet i årets allsvenska på Stadion mot Djugården.
Då sitter båda Eskilstunas bidrag på bänken.
Viktor Prodell har inte Andreas Thomssons fulla förtroende och börjar på bänken medan Paulus Roiha börjar ensam på topp i Åtvids 4-5-1.
Även Simon Helg har problem med att vinna sin nye tränares fulla förtroende. Michael Borgqvist och Jesper Blomqvist satsar i kväll på Vlado Zlojutro från start till vänster på mittfältet, bredvid innerfältarna Andreas Dahl/Sebastian Bojassén, samt Maic Sema på högerkanten.
Allting enligt förbundets LiveScore-tjänst.
Bättre går det för David Fällman i Väsby som fått starta båda matcherna hittills i Superettan, med en total speltid på 82+79 minuter. I den andra matchen byttes ex-Cityiten mot förre Akropolisförsvararen, Gary Sundgrens son Daniel.

Hansén ökar alternativen på vänsterbacksplatsen

Daniel Berglund prenumererar på vänsterbacksplatsen i City. Sista fem minuterna i premiären mot Gute fick han kliva av skadad och även om fysexpert Peter Glas efteråt inte trodde att det skulle vara någon större fara med Berra, så har juniorlagets vänsterback Anton Hansén kallats upp till träning i veckan.
Hansén är en rapp, vänsterfotad ytterback skolad i Stora Sundby och Triangeln med meriter från P93-landslaget och som ses som en kommande talang i klubben, där vissa redan nu lobbat för att Hansén ska få prova på division två. Vi minns Daniel Karlsson som fick a-lagsdebutera i tvåan vid 17 års ålder och gjorde det med den äran. Hansén fanns för övrigt med i den startelva som i somras vann Gothia Cup-finalen på Gamla Ullevi.
Skulle Berra tvingas avstå har Ståhl/Glas därmed flera alternativ:
* Hansén in.
* Vänsterfotade ytterbacken Gabriel Yakoub som fått spela med samarbetsklubben Skogstorp på sistone.
* Allroundkunnige Robin Larsen flyttar över från höger till vänster och Victor Sundberg in på sin gamla högerbacksplats tills vidare.

Uselt tippat

... men å andra sidan är detta ingen spelblogg.
Under helgens första omgång i tvåan fick bloggen endast in ett rätt - Citys seger över Gute i lördags. En härlig premiärhelg för "Randigt" då de andra topptippade lagen i serien - Akropolis, Värmbol, Karlslund - alla fullkomligt kollapsade. Räknar kallt med att det åtminstone knöts några nävar på Tunavallen efter detta.

* Skräll-varningen Farsta fick bästa tänkbara start genom 1-0 över Värmbol.
Värmbol som i går hade cupmötet med Jönköping Södra fram till 84:e minuten då J Södra reducerade till 1-2 och sedan även kvitterade i 90:e. När sedan förlängningen blåstes igång var Superettaklubben starkare och vände alltså 0-2 till 3-2. Tung fotbollshelg i Katrineholm, alltså! "VFC var aldrig riktigt i närheten av vare sig sitt vanliga pasningspel eller sitt vanliga jävlar-anamma. Många såg frånvarande ut och vi var inte i närheten av andrabollarna eller ens på förstabollarna...." Så skriver Värmbolsbloggen efter premiärtorsken. 

* Karlslunds 1-3 borta mot Enskede var allt annat än imponerande. Ett EIK som var snabba i omställningarna fick en superstart och gick ifrån till 3-0 efter en halvtimme. "Vi har ett kanongäng, blandat med unga duktiga killar och lite mer rutinerade. Det är svårt att veta redan nu var vi stå, men det är klart att vi har som mål att vara med där uppe och fajtas" säger Karlslundsanfallaren Calle Olsson till NA. Läs mer här.  

* Akropolis stod för en fullständigt obegriplig genomklappning på Behrn Arena mot ÖSK Ungdom. Kontringsstarka ÖSK U mosade in mål i den andra halvleken efter 1-0 i paus. Akropolis som hade båda superanfallarna Michael Allyn och Christian Alsberg från start, samt viktige innermittfältaren Jiannis Vasiliou som varit skadad på försäsongen. Noterbart är dock att nye målvakten Max Bergander (från Vallentuna) saknades. Trots detta så ska det inte behöva bli en sån komplett förnedring.

* Det känns som om spelbolagsjättarna har missbedömt årets upplaga av Bissarna som bör vara bättre än fjolårets. De har behållit stommen och gick stärkta genom en bra höst förra säsongen. 1-0 mot Smedby bevisar att laget knappast kommer att slåss för överlevnad den här säsongen.

I övrigt bör IFK Eskilstuna hyllas för en kanoninsats borta mot seriefavoriten FBK Karlstad. Applåder!
Läs om matchen på Värmlands Folkblad här.

Fotnot: I morgon möter Värmdö Citys nästa motståndare Vallentuna.


Skadedrabbat Gute till Tunavallen

Gotlands Tidningar inför FC Gutes premiär mot City, här. Stora skadeproblem stör - lagkaptenen tillika lagets defensive mittfältare tvingas lämna återbud. Även förre Sundsvallsspelaren Mikael Åskoogh, Rasmus Edwardsson, liksom nyförvärvet Hjalmar Bertwig.
- City var bättre förra säsongen än vad tabellen visar, säger tränaren Tony Mattsson.

Ändrad matchtid på City-Gute!

OBS! City-FC Gute är alltså flyttat från 14:00 till 15:00 i morgon lördag, på grund av flygsvårigheterna som uppkommit de senaste dagarna. Därmed flyttas nedräkningsklockan till höger bakåt med en timme.

Citys lag var extremt väntat. Startelvan hade jag och säkert även du kunnat pricka in mitt i natten om någon kommit och väckt. Med Victor Sundberg skadefrånvarande är mittlåset Marcus-Markus från genrepet självklart. Allerbrand får chansen vilket är rätt. Han behöver tid på sig att komma in i det. Med lite tålamod kanske det kan bli bra, men just nu har han varit långtifrån lovande, snarare en flopp. Men tänk på att killen är ung fortfarande och därmed utvecklingsbar även under de närmaste åren. 
För den som inte är helt insatt är Linus Wallinder den stora överraskningen i startelvan. Faktum är att han gjort en bra försäsong och ser ut att komplettera Danne Wikström perfekt. En skräll att han är med, det hade man knappast räknat med för ungefär en månad sedan. 
Celsing-Adnan-Micke hade flera bra kombinationer mot Enköping (tror jag det var), och kan man hitta det triangel-spelet mot Gute vinner City. Men Gute (som kan hamna i tv tidigast nästa år. Klart i dag) är liksom City ett aggressivt lag och jag räknar inte med att de kommer att försöka vara det spelförande laget, eftersom City är favorit och har hemmaplan. Därmed kan Randigt inte enbart lita till de snabba omställningarna.
 
Richard Larsson
---------------------
Robin Larsen
Marcus Andersson
Markus Wahlström
Daniel Berglund
---------------------
Thomas Allerbrand
Linus Wallinder
Dan Wikström
William Celsing
---------------------
Adnan Cirak
Michael Larsson
---------------------
BÄNK: Petter Björkman (mv), Bayram Basarani, Gabriel Alias, Sebastian Lundberg, Tobias Hägg, Chiquita Sesay, Emil Fritzell. Nytt för i år är att sju spelare får sitta på bänken!

Premiär för City imorgon alltså, men redan i dag smygstartar tvåan med Farsta-Värmbol som första, och enda match.
etunaexperten.blogg.se:s speltips för första omgången (1x2):
I dag, 19:00: Farsta-Värmbol x. Avstå spel, nykomlingar kan skrälla i början av serien. VFC förmodat topplag, skrällvarning på Farsta som dock ska vara ett bottenlag. 4,30 på krysset hos Nordicbet känns som en hygglig deal. Uppdatering: Slut, 1-0.
I morgon: ÖSK U-Akropolis 2. Akropolis har inte gått bra på försäsongen och vann bara med 4-3 mot Älvsjö, då hela matchtruppen fick spela. Seriefavoriten ska ändå vara favorit borta mot ÖSK U och 1,85 (Unibet) på bortaseger kan spelas.
I morgon: City-FC Gute 1. Det ska bli seger i premiären. Bloggen tror på 3-1 alternativt 2-1. Bäst hemmaodds hittar vi hos Unibet som ger 1,70 gånger insatsen.
Söndag: Nyköping-Smedby 2. Väldigt öppet. Smedby ska vara snäppet vassare men hemma i en premiär kan Bissarna och Dago Funes störa. Spelas ej.
Söndag: Enskede-Karlslund 2. 2,45 hos Betsson spelas.
På tisdag möts Värmdö och Vallentuna.

Se upp för Saeed, IFK!

I helgen genrepade IFK Eskilstunas premiärmotståndare FBK Karlstad mot Kil - och vann övertygande med 5-0.
På lördag får IFK se upp med klubbens rutinerade anfallare Saeed Rashid, tidigare Degerfors IF och ny från IFK Ölme. Han öppnade målskyttet i genrepet och blir med all säkerhet Karlstads store goalgetter. Precis som IFK har Karlstad haft ett annorlunda träningsupplägg under försäsongen med mycket träning.
Inför genrepet som avgjordes på söndagen hade laget tränat torsdag, fredag och lördag. Flera var sega vilket resulterade i många byten. I andra halvlek dominerade Karlstad totalt och gjorde ytterligare tre mål (2-0 i paus).
Nordicbet rankar klubben högst av alla lag i trean. Kanske eftersom FBK föll på målsnöret i uppflyttningsjakten förra säsongen efter förlust i sista omgången borta mot IFK Örebro då man hade allting i egna händer.

Snabbkollen - FBK Karlstad:
Bildad: 1971, av bland andra hockeylegenden Ulf Sterner. Hockeylirarna ville ha något att göra under sommarhalvåret och startade då en fotbollsklubb. Även Conny Evensson, Per Bäckman m fl har funnits i klubben genom åren. 
Medlemmar: Cirka 3 200.
Tränare: Dave Mosson, tidigare Degerfors - innan Tony Gustavsson tog över klubben - och (då) damallsvenska Qbik.


Karlslund spänner musklerna inför premiären – värvar Samuel Mokede

Här är Karlslunds drömvärvning dagarna före seriepremiären.
Samuel Mokédé, med ett förflutet i Örebro SK och Haugesund har i dagarna skrivit på för kommande säsong.
Under 2002-03 gjorde den nuvarande 30-åringen 30 allsvenska matcher i ÖSK. Han kan användas överallt på mittfältet och blir en klar tillgång med sin rutin. Men ex-allsvensken har definitivt sina bästa dagar bakom sig.  
Mokédé som faktiskt funderade på att sluta med fotbollen när han vid 24 års ålder fick lämna ÖSK efter att ha ansett sig illa behandlad av klubben inför säsongen 2004, men istället hamnade hos Forward som en viss Peder Ståhl skulle komma att träna säsongen därpå. Därefter - inför 2006 - lämnade han för Haugesund, i norska andradivisionen. 2008 tog han faktiskt över och var spelande tränare tillsammans med en annan spelare i Örebro Syrianska (som dock inte lyckades nå tvåan och föll på målsnöret i toppen av trean). Ifjol tillhörde han återigen Forward.
 Samuel Mokede med tröja nummer sju i ÖSK.

Förutsättningarna annorlunda på Gotland

City vill gärna ha en bra start för att lyckas i år. Historiken talar för det - och även försäsongens förutsättningar. Eskilstuna har ju numera en kanonfin konstgräsplan på Vallen som borde kunna ge lagen en fördel gentemot andra, mindre klubbar, i seriespelet runtom i landet. En av dessa klubbar är FC Gute - helgens premiärmotståndare. Så här skriver Gotlands Tidningar:
(...)För lagkaptenen Daniel Engströms del hänger helgens premiär borta mot Eskilstuna city (notera det lilla c:et!) lite i luften. En fotskada sedan någon månad läker långsamt. Där är kapten Engström inte unik i årets Guteupplaga.
Skadorna har varit lika många som vintern har varit lång. Och försäsongen har lämnat mycket att önska när det gäller träningsmöjligheterna på konstgräsplanerna.
- Det har varit ganska jobbigt, men det har blivit mycket löpning. Vi har knappt haft möjlighet att spela och köra rena bollövingar. De få pass som vi har kunnat köra har vi fått tränga ihop oss på mitten av planen. Där har det i alla fall inte varit några snödrivor.(...)
Som denna blogg skrev redan i december så är det dock inte de inledande omgångarna som kommer att avgöra om City blir att räkna med i toppen eller inte - utan matcherna under sommaren. Då ställs laget mot topptippade lagen Värmbol, Karlslund, Smedby och Akropolis i dubbelmöten på raken.  

Premiärhistoriken talar för City på lördag

City har vunnit åtta av de senaste tio årens seriepremiärer. Ett bra facit att ta med sig mentalt in i årets första division två-match mot Gute om lite drygt tre dagar. Även om dessa gamla resultat betyder noll i dag.

Senaste tio årens seriepremiärer för Eskilstuna City:
2009 - Div 2 Södra Svealand: Panellinios IF (hemma), 1-0 Oscar Eriksson, som avgjorde under slutkvarten. Slutplacering: 7:a. Publik: 897.
2008 - Div 2 Södra Svealand: Panellinios IF (borta), 8-1 efter en superkross där bland annat en i a-lagssammanhang färsk David Fällman gjorde två mål (Valle tre!). Hemmapremiär: KB Karlskoga, 2-1. Publik: 437 (Årby IP). Slutplacering: 2:a.
2007 - Div 2 Östra Svealand: Rynninge IK (hemma), 2-1. Viktor Prodell och Jonte Forssman. Publik: 482. Slutplacering: 2:a.
2006 - Div 2 Östra Svealand: Hammarby TFF (borta), 3-2. Andreas Alm slog in avgörande målet på straff under tilläggstid i sin riktiga comeback i den blåvitrandiga tröjan. Hemmapremiär: 0-0 mot Kungsör. Publik: 1 352. Slutplacering: 5:a.
2005 - Div 2 Norra Svealand: IK Brage (hemma), 1-4. Danne Wikström Citys 1-1-skytt. Publik: 370. Slutplacering: 10:a.
2004 - Div 2 Västra Svealand: Västerås IK (borta), 3-2. Magiske Tommy Onodi hade en kanonsäsong och inledde med ett hattrick i Västerås. Hemmapremiär: Rynninge, 1-4. Publik: 449. Slutplacering: 10:a.
2003 - Div 2 Västra Svealand: Ludvika FK (borta), 2-0. Valle och Stefan Johansson målskyttar. Hemmapremiär: Karlslund, 0-2. Publik: 413. Slutplacering: 5:a.
2002 - Div 2 Västra Svealand: BK Forward 0-1. Publik: 576 (Årby IP). Slutplacering: 6:a.
2001 - Div 2 Västra Svealand: Nyköpings BIS (hemma), 1-0. Fredrik Steen målskytt. Publik: Ingen uppgift. Slutplacering: 7:a.
2000 - Div 2 Västra Svealand: Nacka FF (hemma), 2-1. Slutplacering: 6:a.

Visby IF Gute/FC Gute:s seriepremiärer 2001-2009 (div 1-div 2) enligt följande tabell (seger-oavgjord-förlust): 4-0-5.


Historien talar för City i seriepremiären. Bildlänk.

Prodell fick chansen igen - men Åtvid fortsatt mållöst

Efter att ha blivit tilldelad tre plus i Aftonbladet för sitt inhopp mot Häcken på Rambergsvallen i förra allsvenska omgången (där ju endast ribban stoppade honom från Åtvidabergs första mål för i år) var Triangelns bidrag till allsvenskan, Viktor Prodell tillbaka i startelvan i kväll.
Åtvid tog emot formstarka Helsingborg hemma på Kopparvallen och Andreas Thomsson förpassade Paulus Roiha till bänken och lät Prodell spela 90 minuter. Men matchen slutade 0-3 och Åtvid är nu 53 minuter från bottenrekord i allsvenskans mållösa historia.

Några genrep

Ett dåligt genrep innebär en bra premiär. Något i den stilen brukar det heta, i alla fall.
Det var inte bara City som gjorde en lite mindre bra sista träningsmatch inför säsongen.
Några andra genrep:
Värmbol-FK Linköping 1-2 (0-0). Linköping som ju ska vara ett topplag i sin tvåa.
Älvsjö AIK-Akropolis 3-4 (2-2). Samma Älvsjö som City alltså slog med 5-0.
Karlslund-Hammarby TFF 1-2.
ÖSK Ungdom-Smedby 1-0 (0-0). "Känns som ett rättvist resultat, vi låg lite närmare segern men Smedby hade sina chanser och försökte spela en trevlig fotboll och det var ganska välspelande lag som möttes" kommenterar ÖSK-tränaren Håkan Juhlin på klubbens hemsida.
Vallentuna-Spånga IS 7-1. Ozzy Yildiz fick hämta ut bollen ur nätmaskorna bra många gånger mot sitt gamla lag, som i år tippas i botten av tvåan. Spånga, som tappat 16 spelare sedan fjolåret, spelar i division tre. Här återfinns numera även IFK Eskilstuna-bekantningen Tobias Mangnäs.  


Ozzy släppte in sju.
Foto: spangafotboll.se.

Vill du spela fotbollscup på Tunavallen i sommar?

etunaexperten.blogg.se har som mål att bland annat främja och bredda fotbollen i Eskilstuna. Därför vill bloggen här lyfta fram den cup som tidigare nämnts i media och som är tänkt att hållas på Tunavallen i sommar:

Change the World Football Cup

Vår inspiration

Det finns många fotbollsälskare som drömmer att få representera sitt land men aldrig får chansen. Vi vill ge ER den chansen. Även om det är på en något lägre nivå så finns det inget större än dra på sig sin nations färger och ge hela sitt hjärta för de färgerna.

Så älskar du fotboll? Har du sedan barnsben drömt om att bära ditt landslags färger och att du någon gång i livet ska få känna äran av att tillsammans med dina landsmän försvara ditt land?
Då har ni den 3 juli Sommaren 2010 möjligheten att förverkliga drömmen när Change The World Football Cup går av stapeln.

Spel och Cupform
16 lag kommer att delta i turneringen och varje lag ska representera ett land. Endast ett lag per land får delta så det är först till kvarn som gäller. De 16 lagen kommer att delas in i 4 grupper där de 2 bästa lagen i varje grupp går vidare till slutspel. Finalen kommer att spelas på Tunavallen i Eskilstuna. Alla matcher kommer att dömas av licenserade domare och spelas på planer med hög standard.
OBS! För att bibehålla känslan av enighet och landslagskänsla så vill vi att ALLA spelare spelar för det landslag man har anknytning till. För att de ska ske så vill vi ha ett sorts intyg eller bevis på att ni har anknytning till just det landet ni ska spela för. Ett pass eller dylikt funkar utmärkt! Detta måste uppvisas vid registreringen på plats samma dag som cupen.

Ert lag skall innehålla minst 10 spelare och max 13 spelare då turneringen spelas på 7-manna. Matchtiden kommer att vara 2X20 minuter i alla matcher. Det kostar 1000 kr per lag i anmälningsavgift och 300 kr per spelare och i denna kostnad ingår,
• Frukost, lunch, frukt, energidryck och en vattenflaska
• Matchkläder för hela laget i den nationens färger (tröja, shorts, strumpor )
• Bra planer och licenserade domare
Då detta är en välgörenhetsturnering så går all överskott till Unicef som stöd för deras organisation runt om i världen

Viktiga datum
Senast den 26 mars ska lagavgiften på 1000 kr vara betald (detta för att ni ska behålla er plats i cupen, denna avgift betalas inte tillbaka om ni drar er ur).
Senast den 30 april ska deltagaravgiften på 300 kr per person vara betald (eftersom vi trycker upp era tröjor med era namn på m.m betalas denna avgift inte tillbaka om ni drar er ur).
Den 3 Juli 2010 spelas cupen ( mer info om tider och datum får ni via e-mail när ni anmäler er )

Anmälan:
Anmälan görs via e-mail till [email protected] i denna anmälan ska följande tydligt framgå:
• Vilken nation ni vill representera samt dess färger på tröja, shorts och strumpor.
• Hur många spelare som ska delta samt namn på dessa.
• Vem som är kontaktperson och dennes kontaktuppgifter.
När vi har bekräftat att ert lag får representera den nationen ni önskar så kontaktar vi er med vidare information om turneringen samt betalning.
OBS! Skulle de vid registreringen visa sig att en spelare inte har anknytning till den nationen som denne är anmäld till så kommer denna att diskvalificeras.

För 300 kr får du: lunch, frukt, matchkläder med namn och nr på, vattenflaska. Samt även spel på fina planer och riktiga domare.
Det är okej att blanda lag med olika nationaliteter, t ex om ni är tio vänner som är från olika delar av världen och vill vara Brasililen så är det ok. Skynda er att anmäla bara. Vidare uppgifter får ni vid anmälan. Just nu är följande nationer anmälda: Chile, Sverige, Kosovo.

Gert Fylking vill göra tv-såpa om FC Gute

Gert Fylking och MTG, mediejätten som äger bland annat TV3, har spånat på en idé om att satsa resurser på Eskilstuna Citys premiärmotståndare FC Gute och sen följa laget hela vägen upp till allsvenskan. Detta genom en dokumentärserie, men hur mycket man kommer att filma vet man ännu inte.
- Vi kommer att följa laget, om det blir filmkameror hemma och i omklädningsrummet får vi se, det är inte alls säkert, men möjligt, säger Gert Fylking, till Radio Gotland.
- Svensk fotboll och Gotland framförallt vill ha bra fotboll och jag vet att just Gotland törstar efter bra fotboll och på det här viset blir fotbollsfamiljen större, säger Fylking.
Plus:
- Det positiva är väl exponeringen för Gotland och publiciteten och möjligheten att ta sig till allsvenskan och det kan dessutom sprida många ringar på vattnet. Det ger samtidigt bra förutsättningar till fotboll på hög nivå, säger Gutes kanslichef till Gotlands Allehanda.
Minus:
- Exponeringen kan även innebära en nackdel. Vi blir exponerade på ett sätt vi inte är vana med och det kan bli jobbigt med privatlivet om man är påpassad hela tiden, men helt ärligt vet jag inte riktigt vad man skall tycka eftersom vi ännu vet alldeles för lite. Men det låter spännande och det kan vara svårt att tacka nej, men vi måste tänka på våra spelare, vi får förhoppningsvis veta mer i morgon (läs i dag), när Gert och hans bolag kommer hit.
Härnäst ska klubben ha årsmöte i slutet av april och under i dagarna ha ett möte med MTG för att se huruvida och om man ska gå vidare i ärendet.
Gute som tippas i botten av division två den här säsongen och i första hand siktar på nytt kontrakt.
Tränaren Tony Mattsson till GA:
- Jo, det krävs nog något mer seriöst än så. Och jag har inte konkret hört att det skulle vara någon sådan heller. Vi vet bara ett de vill ha ett samarbete med oss. Jag tycker det är klokt av Gute att lyssna på det här.
Lagkapten Daniel Engström:
- Spontant känns det lite oseriöst. Det kan vara lite vad som helst.

RCD Mallorca - en snabblektion

En av årets överraskningar i La Liga - Real Mallorca - kommer alltså till Tunavallen för match mot Djurgården i sommar. Den största fotbollshändelsen i stan på bra länge.
En klubb som, förutom associationerna till semesterön, här i Sverige är kanske mest känd som den klubb Samuel Eto'o slog igenom i innan han köptes upp av Barcelona och skrev historia. Mallis kanske främste stjärna i dag är lagets nummer nio - kameruanske landslagsanfallaren Webó, samt israeliske landslagsmålvakten Dudu Aouate samt brasseytterbacken Felipe Matitoni, talang som är född -88. Främste målskytt den här säsongen är spanske Aduriz (nio mål).
Real Club Deportivo Mallorca har aldrig vunnit ligan, men har i år gjort en mycket bra säsong och ligger bland annat före Villarreal, Athletic Bilbao och Atlético Madrid.  


En tidigare kameruansk stjärna i Mallorca och en nuvarande - Samuel Eto'o (till höger) och Pierre Webó.

Förlust för Citys juniorer i premiären

IFK Eskilstuna vann genrepet borta mot Lindö med 2-1. Målen gjordes av Antonius Acar och Aziz Halimi.
Citys juniorer tappade 0-1 till 2-1 borta mot VSK i premiären av juniorallsvenskan elit norra i lördags. City tog ledningen efter 18 minuter via ett självmål och hade ledningen fram till halvtidsvilan, enligt förbundets hemsida. Men VSK vände och vann i andra efter mål i minut 52 och 66.
Som en läsare också noterat gjorde Södra FF ett mycket bra genrep genom en 4-0-seger över division tre-klubben Mälarhöjden!

SERIEPREMIÄREN ESKILSTUNA CITY FK - FC GUTE: 6 DAGAR KVAR
SERIEPREMIÄREN FBK KARLSTAD - IFK ESKILSTUNA: 6 DAGAR KVAR.
SERIEPREMIÄREN SKOGSTORP resp SÖDRA FF: 12-13 DAGAR KVAR.
SERIEPREMIÄREN UNITED resp TIK: 20 DAGAR KVAR.

Oavgjort utan glans i genrepet

Uppgifterna från Vallen säger att "Randigt" inte på långa vägar imponerade i dagens genrep mot Motala.
Men likväl måste man medge att det är starkt att hämta upp ett tvåmålsunderläge, och på det sättet som matchen utvecklade sig kanske var det allra bästa som kunde hända City inför nästa veckas seriepremiär. Ett upphämtning går man ju alltid stärkt ur.
Micke Larsson (straff) och Marcus Andersson svarade för målen och däremellan hade City även en i ribban - men det var Motala som var det bättre laget och kunde ha haft mer än 2-0 i paus.
På högerkanten kom Tobias Hägg in efter 65 minuter istället för Thomas Allerbrand. Bäst i City ska Richard Larsson i mål ha varit.

SERIEPREMIÄREN ESKILSTUNA CITY FK-FC GUTE: 7 DAGAR KVAR


Sundberg och Wikström skadade – missar genrepet

Victor Sundberg och Dan Wikström missar båda Citys genrep mot Motala i morgon.
- Victor Sundberg drabbades av en mjukdelsskada på skenbenet under onsdagsträningen och kör rehab. Wikström har lite känningar i en häl från matchen mot Kenty. Skadan uppstod vid något som skulle kunna liknas vid ett misslyckat "Bryssel-steg", skriver Peter Glas på klubbens hemsida.
Även Emil Fritzell (skadan), Bayram Basarani (sjuk), Filip Lundevall, Rebin Sulaka (båda spelar juniorallsvenskt) och Gabriel Yakoub (spelar med Skogstorp) missar matchen. I övrigt noterar vi att Chiquita Sesay ska vara tillbaka efter sjukdomsbekymmer. Han börjar på bänken. 
Superpositivt: Daniel Karlsson är också tillbaka i träning, dock inte redo för spel.  

Richard Larsson
---------------------
Robin Larsen
Marcus Andersson
Markus Wahlström
Daniel Berglund
---------------------
William Celsing
Linus Wallinder
Gabriel Alias
Thomas Allerbrand
---------------------
Adnan Cirak
Michael Larsson

Ersättare: Petter Björkman (mv), Sebastian Lundberg, Oscar Eriksson, Tobias Hägg, Chiquita Sesay.


Lagdel för lagdel

Med åtta dagar kvar till seriepremiären passar bloggen på att betygsätta samtliga lagdelar i samtliga lag!

Eskilstuna City FK

Målvakter: eee
Richard Larsson är en talang som är bra på det mesta. Behöver förbättra luftspelet, men vem minns inte korte Jonas Käck som var fenomenal. Bakom Richard ser det tunnare ut i dagsläget.

Försvar: eeee
Trots att Larsa Enered har lämnat har kanske backlinjen blivit än starkare. Victor Sundberg har tagit ytterligare kliv i sin utveckling som mittback på försäsongen, liksom Robin Larsen på högerbacken. Samtidigt finns rutinerade Marcus Andersson/Bayram Basarani att tillgå liksom talangerna Markus Wahlström/Rebin Sulaka som kan gå in och göra ett bra jobb i tvåan. Backlinjen håller hög klass.

Mittfält: eee
Det är här som klubbens stjärnor återfinns i Dan Wikström och William Celsing. Linus Wallinder har gjort en stark försäsong, men på högerkanten är det fortsatt frågetecken och kamp mellan Thomas Allerbrand och Sebastian Lundberg. City behöver variera sitt spel mot sämre motstånd då man måste styra spelet och då behövs en kreativ kraft bredvid Wikström - antingen Oscar Eriksson eller Gabriel Alias. Kan de styra "Randigts" spel mot lagen på undre halvan?

Anfallare: eeee
Micke Larsson ser ut att fortsätta sin utveckling som division två-anfallare. Adnan Cirak går mot en intressant vår och Emil Fritzell är en talang utöver det vanliga. Samtidigt finns Chiquita Sesay att tillgå som joker, liksom kanske även Mathias Gravem till hösten.

Betyg:
eeeee = Div 1-nivå.
eeee = Mycket hög div 2-nivå. 
eee = Bra div 2-nivå. 
ee = Godkänd div 2-nivå. 
e = Div 3-nivå.

***

IFK Eskilstuna
Premiär lör 17/4 borta mot FBK Karlstad.

Målvakter: eee
Pelle Jerrelind har varit med ett tag nu och har rutin. Bakom honom finns Daniel Eriksson som kan gå in och göra ett bra jobb i trean. Målvaktssidan ser bra ut.

Försvarare: eeee
Alexander Larsen-Alex Ohlsson kan vara ett av seriens bästa mittlås. Därbakom ser det något tunnare ut. På kanterna finns offensiva nykomlingen Max Eurenius (City) som kanske kan blomma ut, samt Eric Forselius och återbördade Daniel Hirvi. Dessutom kan Henrik Andersson lira i backlinjen. 

Mittfältare: eeee
"Gaza" Andersson är tänkt som defensiv kraft framför ett fyrmannamittfält som kan se ut så här: Acar-Eriksson-J.Ohlsson-Visnjic. Bakom dessa herrar finns dock inte lika mycket bredd - laget har tappat Henrik Ruottinen och Alex Larsson samtidigt som Henrik "Pajpen" Mäx alltid är ett osäkert skadekort. David Eriksson blir viktig.

Anfalllare: eee
Aziz Halimi var skyttekung förra året. Antonius Acar kan även lira på topp - en målfarlig duo alltså. Har tappat Jesper Lundqvist till Citys junisar. Bredden på truppen för dålig för ett högre betyg.

Betyg:
eeeee = Div 2-nivå.
eeee = Mycket hög div 3-nivå.
eee = Bra div 3-nivå.
ee = Godkänd div 3-nivå.
e = Div 4-nivå.

Hyfsat genrep av Cityjunisarna...

9-0 mot Malmköping på Tunavallen i eftermiddag efter att Tomas Karlsson gjort hela sex mål.
Seriepremiären på Swedbank Park mot VSK närmar sig med stormsteg. På lördag går årets randiga junisar in i juniorallsvenskan elit norra.

Wiklund sparkad – då petas Prodell i dag

Update: Corren fick rätt - Proddan börjar på bänken enligt laguppställningen som publicerats på förbundets hemsida.

Uppgifterna kommer från Östgöta-correspondenten som skriver följande: 
"Andreas Thomsson, som i veckan fick ta över huvudansvaret efter att tränaren Daniel Wiklund sparkats, väljer att göra flera förändringar jämfört med den senaste matchen mot Halmstad (0-4). Åtminstone har det sett ut såg under helgens träningar.
Av träningarna att döma så kommer Viktor Prodell och Johan Niklasson att petas. Nya i startelvan blir istället Oscar Möller och Bruno Marinho. Dessutom får mittfältaren Haris Radetinac byta kant, från höger till vänster.
- Han har inte fått utdelning på sitt inläggsspel från höger, säger Thomsson.
Corren: Några andra förändringar i spelet jämfört med tidigare?
- Jag vill se ett bättre djupledsspel och fler löpmeter på varje spelare."
Åtvid möter Kalmar FF hemma på Kopparvallen i dag. Återstår att se om Corren får rätt eller ej. Oavsett vad man kan tycka om Åtvids säsongsinledning så kan knappast inte mycket lastas över på Prodell. I och för sig så har laget ännu inte gjort mål - men med Kristian Bergström, 36 år, som enda riktigt potentiella framspelare av allsvenska mått kan man inte kräva mer av Triangelnsonen som ofta blivit alltför ensam på topp. Minns också att det var "Proddan" och Wiklund som båda spelade stora roller och hyllades när Åtvid tog klivet upp ifjol. Minnet är kort i Östergötland.
Åtvid tar inte mer än tio poäng i år.


"Marcus Danielson är ettans bästa mittback"
Skogstorpssonen Danielson hyllas tillsammans med mittbackskollegan Oskar Pehrsson av VSK-tränaren Kalle Granath efter VSK:s 0-0 borta mot IK Brage i påskdagarna.
- Seriens bästa mittbackar, säger han till vskfotboll.nu.
Även Simon Lundevall spelade 90 minuter, som högerytter, och gjorde det mycket bra.
Gif Sundsvalls Ari Skúlasons 1-0 sänkte David Fällmans Väsby United på Norrporten Arena under söndagen i genrepet inför seriepremiären i Superettan.
Mats Haglund är en annan Cityson (och Malmköpingsson) på vift i Sverige.
Sedan ett par år tillbaka är han i FK Linköping, topplag i tvåan. 34-åringen verkar inte ha några tankar på att lägga skorna på hyllan då han gjort två mål på tre matcher hittills under försäsongen.

Kenty bjöd inte upp i Linköping - IFK nära skräll på Tunavallen

Kenty-City 0-0. Näst sista matchen slutade alltså mållös på en omöjlig konstgräsplan där hemmalaget vägrade bjuda upp till dans. Istället blev det långa bollar på Bengt matchen igenom.
Något som kanske borde ha passat Emil Fritzell som egentligen skulle ha startat, men inte kunde lira på grund av skadan.
Sebastian Lundberg kom in i andra halvlek.
Övriga på bänken: Rebin Sulaka, Gabriel Alias, Petter Björkman (mv).
Startlaget: Richard Larsson - Robin Larsen, Marcus Andersson, Victor Sundberg, Daniel Berglund - Thomas Allerbrand, Dan Wikström, Linus Wallinder, William Celsing - Adnan Círak, Micke Larsson.

IFK-Köping 2-3. Även IFK Eskilstuna lirade näst sista träningsmatchen inför seriestarten och var nära skrällseger mot Köping, men föll med 2-3 på Tunavallen.
IFK:s startlag: Per Jerrelind - Daniel Hirvi, Alexander Ohlsson, Alexander Larsen, Eric Forselius - Henrik Andersson - Antonius Acar (tvåmålsskytt), David Eriksson, Jonatan Ohlsson, Fredrik Danielson - Aziz Halimi.

Börjar likna en premiärelva

Premiärelvan ska formas och två matcher återstår innan första seriematchen hemma mot Gute. Som bloggen tidigare spånat här känns det som att två positioner ska fyllas - en mittbacksplats samt högermittfältspositionen.
Nu får Marcus Andersson och Thomas Allerbrand chansen mot Kenty. Även Emil Fritzell vill bevisa att han inte är långt efter måltjuvarna Micke Larsson/Adnan Cirak.

Laget i morgon:

Richard Larsson 
---------------------
Robin Larsen
Marcus Andersson
Victor Sundberg
Daniel Berglund
---------------------
Thomas Allerbrand
Dan Wikström
Linus Wallinder
William Celsing
---------------------
Adnan Cirak
Emil Fritzell

Ersättare: Petter Björkman, Bayram Basarani, Gabriel Alias, Sebastian Lundberg, Michael Larsson.


Lundin nätar på Tunavallen igen!

Under den soliga eftermiddagen spelade AC Primavera sin historiska första match sedan föreningen bildades i vintras.
Och visst blev det seger - klara 5-1 mot division sju-konkurrenten IFK Strängnäs. Förre IFK-skyttekungen Jesper Lundin bjöd en åskådarskara på cirka 130(!) personer (enligt acprimavera.se, grovt felräknat av bloggen - som bara såg en halvlek - således) på två mål. Även förre supertalangen, ex-målvakten Denis Oreskovic nätade, liksom Pierre Åslund och Daniel Karlsson.
I hemmalaget noterade vi även att Rille Jonasson fick ställa sig mellan stolparna, att "Putte" Karlsson, Andreas Fröjdfeldt fanns med, samt att förre ÖSK Ungdom-liraren Johan Tollén tog tåget blixtsnabbt från hemstaden tillbaka till Eskilstuna för att kunna spela den historiska träningsmatchen.

Passar dessutom på att önskar er kära läsare en trevlig Påsk!


Idel segrar på Tunavallen i afton

Alexandra Asserstam gav Eskilstuna United segern hemma mot AIK:s U-lag, också från division två. 1-0 blev det på Tunavallen i afton efter ett "elegant lobbskott" enligt klubbens hemsida. 
Timmarna tidigare stod det klart att F19-landslaget missar EM i sommar, trots 4-0-seger mot Irland på Tunavallen. England vann gruppen.  


Extraläsning: Division ett-lag värvar damspelare

Hayley Wickenheiser skapade cirkus när Lindens herrlag beslutade sig för att värva världens bästa hockeydam. Kanske något för City att ta efter?
För i dag offentliggörs i alla fall att Husqvarna FF, hemmahörande i söderettan, värvar Emelie Magnusson de kommande två åren.
- Vi har trippelkollat reglerna och vi har inte hittat något som förbjuder det. Men om hon inte kan spela med herrarna så får vi väl låta henne lira med damlaget. Vi har i alla fall fått en väldigt bra spelare för en ganska låg kostnad, säger klubbens sportchef.

Noterat i dimman på Tunavallen

5-0-segern i går var väntad. Även om City inte övertygade helt så kunde det faktiskt ha blivit mera mål mot ett Älvsjö som ändå sägs ha en hyfsad trupp för trean i år.
Frågorna vi ställde oss i går:
- Vilken klass håller de "gamla" mittbackarna Bayram och Marcus?
- Kommer Allerbrand visa att han hör hemma i startelvan?
- Ska Gabbe Alias ta ett steg mot premiärelvan?
- Fortsätter Richard att utveckla sitt luftspel?
Svaren:
- Håller man nollan så ska man vara nöjd som mittback. Hursomhelst så sattes ingen av dem på några större prov. Bra dock för Marcus att få än mer speltid efter comebacken tidigare i vinter. Men frågetecknet på den andra mittbacksplatsen kvarstår inför de två sista träningsmatcherna. Bayram målskytt igen!
- Nja. Allerbrands självförtroende måste ha fått sig en törn efter ett missat friläge på Oscar Erikssons öppnande pass i slutet. Salakillen hade ett fint inspel efter marken i första som "Randigt" borde ha förvaltat bättre, men i övrigt ser nyförvärvet ut att behöva fler matcher på sig för att komma in i laget. Det tar ofta lite för lång tid med bollen.
- Svårt att säga. En svårspelad match med ett lag som inte kommer att vara ordinarie i premiären. Hade en riktigt fin genomskärare i första. Mattades lite sedan.
- Yes, inga konstigheter. Det ser bättre ut för varje match som går.

Faktan från i går: City-Älvsjö AIK 5-0
Mål: 1-0 (15) Vindsnabbe Celsing (som hade fler bra chanser i inledningen) rinner igenom i djupled på Adnans pass. 2-0 (16) Celsings tur att spela fram Adnan. Ett lysande anfall - matchens höjdpunkt - när Sebbe Lundberg spelar fram Celsing djupt nere till vänster i straffområdet, Celsing på ett tillslag till Adnan centralt som stöter in den på ett. 3-0 (48) Adnans boll letar sig till slut in bland nätmaskorna. 4-0 (58) Bayram Basarani drar till efter en tilltrasslad situation och gör sitt andra snygga mål på försäsongen. 5-0 (85) Adnan utanför straffområdet placerar bollen behärskat. Hattrick och nu tio mål på sju matcher.
City:

Richard Larsson
------------------------
Robin Larsen (60, Rambo Sulaka)
Bayram Basarani
Marcus Andersson
Daniel Berglund
-----------------------
Thomas Allerbrand
Gabriel Alias (60, Linus Wallinder)
Filip Lundevall (74, Oscar Eriksson)
William Celsing (77, Lundberg)
----------------------
Sebastian Lundberg (andra hl: Micke Larsson)
Adnan Cirak

***

I dag klockan 14:00 spelar Sverige F19-kval till EM på Tunavallen mot Irland. Därefter ställs United mot AIK:s U-lag klockan 20. Uniteds tredje sista träningsmatch innan seriepremiären i tvåan 1 maj mot Gideonsberg. Annars väntar vi spänt på poplaget AC Primaveras första match genom tiderna under långfredagen. IFK Strängnäs gästar Tunavallen klockan 16:00.

(Observera att eventuellt videoklipp nedan inte är tillagt av Etunaexperten, det är i så fall reklam från blogg.se.)

RSS 2.0