Emelie Lundberg EM-kvalar – i Ukraina

Unitedkeepern Emelie Lundberg har återigen blivit uttagen till det svenska F17-landslaget.
Den här gången handlar det om EM-kval i Ukraina i mitten av april.
- Emelie finns med i den 18-manna trupp som är uttagen till EM-kvalet den 8-16 april i Simferopol i Ukraina.
Sverige möter värdnationen Ukraina, Polen och Irland. Endast gruppsegraren - precis som i F19-kvalet som avgörs på Tunavallen i veckan - kvalificerar sig endast gruppettan till F17-EM i Schweiz i slutet av juni.


Taimi tillbaka i Tuna

I morgon gästas City av Älvsjö, som åkte ur tvåan efter kvalspel i höstas. TV-profilen En Perlskog har lämnat över tränarstafettpinnen till Eskilstunaprofilen Tommie Taimi, som därmed vänder hemåt imorgon. "TT" som var en spelskicklig mittfältare i bland annat Hälleforsnäs och Södra FF, kommer närmast från uppdrag inom Enskede IK, men har tidigare tränat BK Sport och Södra FF.

Snabbsummering

För dig som helt missat försäsongen: En snabbspolning.

Matcherna:

City-Syrianska Kerburan 4-2
Mål: Bayram, Celsing, Adnan, Fritzell.

City-Enhörna 2-3
Mål: Adnan 2.

City-Enköpings SK 7-1
Mål: Adnan, Adnan, Berra, Robin Larsen, Adnan, Micke L, Hägg.

Västerås SK-City 2-1
Mål: Danne Wikström.

Västerås IK-City 3-0

City-GUSK 3-1
Mål: Micke L 2, Adnan.  

Skytteligan:
7: Adnan Cirak
3: Micke Larsson
1: Emil Fritzell
Bayram Basarani
William Celsing
Daniel Berglund
Robin Larsen
Tobias Hägg
Dan Wikström


* Bilder från GUSK-matchen från Per Halvarssons hemsida ser du
här.

Premiärelvan i dagsläget?

De flesta positionerna i City börjar rätas ut och fyllas inför premiären mot Gute om mindre än tre veckor. Stora gissningsleken börjar här: Målvaktsfrågan är stensäker med Richard i buren. På högerbacken har Robin Larsen startat merparten av matcherna och gör det bra. Just backlinjen måste spelas in innan premiären och därför tror jag även att Ville Sundberg och Berra Berglund är givna i premiärelvan. Den sista backplatsen är den i mitten bredvid Sundberg och där kommer definitivt de tre sista träningsmatcherna avgöra. Bayram Basaranis rutin eller Rambo Sulakas alternativt Markus Wahlströms potential? Även Marcus Andersson kan vara med i snacket.
På mittenmitt tenderar Ståhl att vilja ha ett stabilt block - minns Danne Wikström och Zaman ifjol och med snabba Celsing och Alriksson på kanterna. Så även nu med Danne och överraskningen Linus Wallinder, som gör ett bra jobb i det tysta. Håller positionsspelet bra, verkar som att han är snäppet närmare premiärelvan just nu än talangfulle Gabbe Alias. Celsing är kanske lagets bäste spelare och har en given kantplats. På högerkanten
tampas Thomas Allerbrand, Tobias Hägg och outsidern Sebastian Lundberg om en plats. Allerbrand som klubben satsat ekonomiskt på för att få hit, Hägg som har gjort bra ifrån sig i träningsmatcherna och bland annat hittat målet samt Sebbe Lundberg som är lite avig och svår att greppa för motståndaren och jobbar över stora ytor. Tre sista matcherna kommer att avgöra där.
Framåt kommer dagsformen att avgöra såväl nu som under säsong då det finns fyra mycket kompetenta forwards i truppen. Just nu är definitivt Adnan och Micke Larsson först. I går såg dessutom samarbetet lovande ut. Emil Fritzell är just nu trea före Chiquita Sesay som ännu är sjuk. Räkna med flera olika kombinationer beroende på motstånd på dessa positioner under säsongen.

Det känns alltså som att det finns två frågetecken att räta ut under de tre sista träningsmatcherna:

Richard Larsson

Robin Larsen - (Bayram/Wahlström/Sulaka) - Victor Sundberg - Daniel Berglund

(Allerbrand/Hägg/Lundberg) - Dan Wikström - Linus Wallinder - William Celsing

Adnan Cirak - Michael Larsson

Matcher, tvåan: Bissarna tappade cupledning mot Forward - föll efter straffar

Svenska Cupen, första omgången:

Akropolis-Hammarby TFF 2-3 (1-1)
Felix Pettersson blev dubbel målskytt för Akropolis - men det räckte inte, Hammarby, där Fadi Malke gjorde två mål var för tuffa. Trots att skyttekungen Michael Allyn kom in sista kvarten kunde Bajen hålla ut och gå vidare.

Nyköpings BIS-BK Forward 2-5 efter straffar (2-2 efter full tid)
Bissarna tog överraskande ledningen med 2-0 efter 21 minuter innan division ett-laget från Örebro reducerade innan paus. Under straffarna var Forward hetare och satte sina tre första medan Nyköping missade.

Värmbol-Carlstad United 2-0 (2-0)
Niklas Norman och Per Isgren gör att VFC kan se fram emot att möta elitmotstånd i nästa omgång. En stark seger eftersom Carlstad ju lirar i norrettan. Enligt uppgift kund Katrineholmarna vunnit med ännu mera.

* I morgon möter Värmdö Vasalund i cupen. Enskede ställs mot Valsta Syrianska på onsdag.

Träningsmatcher:

Karlslund-Syrianska Kerburan 3-3 (0-2)
Samma Västeråslag som City slog tidigare i vintras. Med tio minuter kvar att spela drabbades Kif av en utvisning - men lyckades kvittera med tio man på banan.

***

Juniorfotboll: Jesper Lundqvist och Ruben Skräddars lämnar IFK för Citys juniorlag. Jesper som ifjol gjorde ett antal starka insatser i IFK:s a-lag i trean.
Gefle IF besegrade seriekollegorna i juniorallsvenskan elit - City - med 2-0 i lördags. "Vi tackar ett väl spelande Eskilstuna City för en bra match och ser fram emot nya tuffa duster i serien längre fram" skriver Gefle IF på sin hemsida. Resultaten för lagen i juniorallsvenskan Svealand: IFK Eskilstuna-IK Franke 0-2, Triangeln-Nyköpings BIS 2-3.  

Stans nya fotbollsnördar – tjejerna i United

Att det finns gott om fotbollsfolk i Eskilstuna visste vi redan om. Men nu har nördfamiljen fått ett oväntat nytillskott, nämligen lirarna i Eskilstuna United.
När City i dag drog igång säsongens fjärde sista träningsmatch, mot Gamla Upsala, stod klockan på 13:00.
Då fanns Unitedtruppen på plats.
När det sedan var dags för avspark för IFK Eskilstuna mot Kungsör (4-2) klockan 15 fanns laget kvar på stöttande läktarplats.
Alltså tillbringade laget hela fyra timmar på gråkalla Tunavallen innan lagets egen match mot Brommapojkarna (0-0) som inleddes klockan 17:00.
Snacka om fotbollstokiga!

Ett disciplinerat City slog tillbaka GUSK med 3-1 efter att Micke Larsson gjort två mål och spelat fram Adnan Cirak till ett kanonmål.
Citys lag: Richard Larsson - Robin Larsen, Victor Sundberg, Markus Wahlström, Daniel Berglund - Sebbe Lundberg, Dan Wikström, Linus Wallinder, Oscar Eriksson (Gabriel Alias 63) - Adnan Cirak (Emil Fritzell in 63, ut 72 med lårkaka och Adnan in igen), Micke Larsson.
Bayram och Marcus A kvar på bänken.

***
IFK:s startelva: Per Jerrelind - Daniel Hirvi, Alexander Ohlsson, Henrik Andersson, Eric Forselius - David Eriksson, Alexander Larsen - Viktor Kallas, Jonatan Ohlsson, Alen Visnjic - Aziz Halimi.


Inga yttrar i City imorgon

Rubriken avser att det inte finns någon renodlad yttermittfältare i det lag som ställs mot Gamla Upsala SK, också division två - ifjol fyra, i morgon klockan 13:00.
Sebastian Lundberg, som gjort flera arbetssamma inhopp under försäsongen, förtjänar en chans från start och på vänsterkanten finner vi i morgon Oscar Eriksson, också innermittfältare. Bland annat saknas Tobias Hägg och Thomas Allerbrand i matchtruppen, samt dubbla födelsedagsbarnen (fredag) William Celsing och Filip Lundevall, liksom Chiquita Sesay som också kan lira på kanten
Noterar även att Markus Wahlström gör en intressant debut från start i Citys a-lag då han tar plats som mittback i en i övrigt rutinerad backlinje.  

Rapporteras om följande elva imorgon:

Richard Larsson
-----------------------
Robin Larsen
Markus Wahlström
Victor Sundberg
Daniel Berglund
-----------------------
Sebastian Lundberg
Linus Wallinder
Dan Wikström
Oscar Eriksson
-----------------------
Adnan Cirak
Michael Larsson

Avbytare: Emil Fritzell, Marcus Andersson, Bayram Basarani, Gabriel Alias.


Skamligt Eskilstuna kommun och EIS - självklart ska Gothiavinnarna prisas!

Den 24 mars, alltså i går, blev Eskilstunas främsta idrottare för 2009 hyllade på en gala och prisades med en minnesplakett av Eskilstuna kommun och Eskilstunas idrottsföreningars samorganisation.

Kriterierna är enligt följande:

Idrottsprestationen är utförd under 2009 och idrottsutövaren tävlar för en Eskilstunaförening.
Idrottsutövaren har placerat sig som:
1:a, 2:a eller 3:a som senior eller
1:a som junior vid SM, NM.
1:a, 2:a, 3:a vid JEM, JVM och Ungdoms-OS.
Vid lagidrotter premieras endast aktiva utövare, inte ledare och tränare. Samma regler gäller för handikappidrottare.

I år delades priser ut till över 100 idrottsutövare i kommunen.
Etthundra.
Bland annat stora namn som Guifs herrlag, Anna Nordqvist och Pierre Lundin, men också tre "aggressiv inlinesåkare" samt inte mindre än 18 skyttar.
Samtidigt har Eskilstunas fotboll nått sin största framgång på bra många år - både på kill- och flicksidan.
Jag menar naturligtvis Uniteds och Citys segrar i Gothia Cup. Men då invänder du och säger "men kriterierna är ju glasklara - Gothia är ju varken SM, NM eller OS".
För det första: Gothia är världens största ungdomsturnering i världens största idrott. Alltså borde detta klassas som ett inofficiellt klubblags-VM. För det andra: Båda lagen uppnådde juniorålder under tillfället (United i F17 och City i P18 - junioråldern för fotbollsspelare i Sverige är 17-19 år). Dessutom var detta första och andra gången Eskilstuna kunde ta hem Gothia Cup.
Vad finns det nu för anledning att inte primera dessa fantastiska idrottsprestationer? Dessa lirare har inga elitspelare i sina klubblag att se upp till och sträva efter. De är uppväxta med relativt låg nivå på seniorsidan i sina respektive klubblag. Äntligen kan Eskilstunas fotboll se ljuset i den långa, långa tunneln! Det finns nu hopp om en bättre framtid i världens största sport även för oss.

Så här resonerar alltså inte Eskilstuna kommun (hela listan på pristagare). Borde inte just såna här insatser uppmärksammas? Att man kan lyckas i en världsturnering trots att man kommer från idrottens bakgård? Kommunen har fått bra gratisreklam i och med lagens vinster - bättre än vad samtliga seniorfotbollslag gett staden de senaste tio åren. Etunaexperten.blogg.se anser att det är rentav skamligt att kommunen och idrottens samorganisation väljer att blunda för Gothiavinnarnas insatser! Ska man ändå dela ut över hundra priser så borde man definitivt även tagit med United- och Cityjuniorerna. Ett hån mot de bägge lagen.
Skämmigt och pinsamt är bara förnamnet.


Inte blir det heller mindre
komiskt av att medaljen
pryds av gamla Tunavallen.

Eskilstuna har det fortsatt jobbigt i Västerås - klar Unitedtorsk ikväll

Eskilstuna har det jobbigt på Swedbank Park. Även Eskilstuna United fick vända hemåt med torsk - 0-3 (0-1) mot BK30, hemmahörande i norrettan.
I hemmalaget återfinns ju numera den förre Unitedyttern Emma Westholm.
Så här startade United: Jessica Lagerlöf - Sara Johansson, Hanna Erlandson, Jenny Johansson, Linn Andersson - Hanna Svärd, Elin Wahlström, Josefine de Brun Mangs, Linn Andersson - Alexandra Asserstam, Maja Österholm. Bänk: Sandra Blomstrand, Emma Ehrlin, Marielle Ahlm.

Seriepremiär division 2: City-FC Gute - 25 dagar kvar...

Proddan bommade fritt läge - fortsatt tungt för Åtvidaberg

Från Kopparvallen rapporteras att Viktor Prodell fick ett bra läge strax efter paus att måla för ÅFF - men sköt utanför i fritt läge. Även Oscar Möller gjorde samma sak och på sluttampen hade Katrineholmaren Dejan Doslic ett mycket bra kvitteringsläge.
Men hemmapremiären slutade med 1-0-seger för Gefle och därmed står Wiklund, Proddan och kompani fortsatt på noll i allsvenskan - både i mål- och poängkolumnen.
Prodell hade två avslut, sprang 10 405 meter och kom upp i maxfarten 28 km/h, enligt Sportbladet Zoom. Han fick återigen förtroendet i 90 minuter.
Sämst: Publiksiffran på Kopparvallen. Endast 2 300 personer var intresserade av ÅFF:s allsvenska hemmacomeback. Uselt såklart, även om allsvenskan känns lika kall som våren i övrigt just nu samt att det var just Gefle som gästade. Minns samtidigt över 4 200 på City-IFK för några år sedan i Sveriges fjärdedivision...

Matcher, tvåan: Fyra lag vidare i Svenska Cupen

Svenska Cupen, kvalomgång:

Akropolis IF-Gamla Upsala SK 3-2 (2-1) 
Akropolis förde spelet och slog logiskt ut GUSK, som City ska möta i en träningsmatch kommande helg. Nye Christian Alsberg - skyttekungen i Älvsjö - gjorde matchens första mål. Även Sörmlandsbekantningen Christos Kourlos hamnade i målprotokollet. I nästa omgång väntar Hammarby TFF.

Sörskogens IF-Enskede 0-4
Enskede gjorde en dålig insats, speciellt i första halvlek, mot mediokert motstånd.
Valsta Syrianska står för något tuffare motstånd i nästa omgång.

FC Gute-Gröndals IK 0-2 (0-1)
Trots en lång skadelista kunde Gute stå upp bra mot division ett-laget från Stockholm. Bland annat fanns inte rutinerade ex-allsvensken Mikael Åskoogh med. Istället matchades flera juniorer.

Ängby IF-Värmdö 2-5 efter förlängning
Värmdö klarade bara 2-2 efter full tid mot division fyra-motståndet, som tappade orken under förlängningen när Värmdö gick fram och kunde avgöra med tre mål. I nästa omgång väntar Vasalund.

Rynninge IK-Värmbol 0-1 (0-1) Uppdaterad!
På Behrn Arenas konstgräs backade RIK hem och tillät VFC ha mycket boll. Matchens enda mål kom redan i den 18:e spelminuten. Detta var alltså i Svenska Cupen och Carlstad United väntar i Katrineholm i kommande omgång. Ett klart överkomligt motstånd och därmed kan VFC få kul elitmotstånd i andra omgången.

Träningsmatch:

IK Sleipner-Karlslund 1-0 (1-0)
Matchen hade två ansikten där Sleipner förde spelet i första men tappade i andra.
- Visst var det så men samtidigt får man inte glömma att Karlslund lyfte sitt spel. I den första halvleken hade vi några riktigt bra perioder så jag är totalt ganska nöjd med vad vi presterade, summerade IKS-tränaren och Eskilstunaprofilen Kent Karlsson på klubbens hemsida.


Vad hände egentligen?

Från 7-1 mot Enköping till 0-3 mot Västerås IK.
Det svänger snabbt på försäsongen.
Vad var det som hände i Västerås i går, egentligen? I och för sig saknades flera spelare, men ändå. Skiljer det så pass mycket mellan spetsen och bredden i truppen? Märk dock väl att backlinjen skulle kunna vara den som också startar i premiären mot Gute. Enligt VIK-tränaren var hemmalaget klart bättre och förde matchen. VIK kom ifjol femma i division två och i förfjol åtta. Menmen, resultaten under försäsongen är mindre väsentliga än om ett par veckor när serien sparkar igång.
Här finns Peter Glas rapport från matchen. Hägg var nära mål i första. 
- Andra halvlek börjar vi definitivt bättre, pressen och positionsspelet har ryckt upp sig under vilan. Tyvärr får VIK två gånger om ställa om snabbt och rulla in bollen ostört i mål. Vi skapar en del chanser idag och Emil, Hägg och Adnan hade med lite flyt nätat idag, skriver Glas och rosar Richard Larssons insats i buren.
GUSK hemma nästa helg.
Sammanställning av laget:
Richard Larsson
----------------------
Robin Larsen
Bayram Basarani
Victor Sundberg
Daniel Karlsson (Rebin Sulaka, 2:a hl)
---------------------
Thomas Allerbrand (45, William Celsing)
Gabbe Alias
Oscar Eriksson (Filip Lundevall 2:a hl)
Tobias Hägg (Sebbe Lundberg 2:a hl)
--------------------
Emil Fritzell
Adnan Cirak

***
Kul att Emelie Lundberg fick hålla nollan i sin landslagsdebut! Det är stort.

***
Det blev två gånger 3-2 för Eskilstunas bidrag i Sörmlandsfyran i helgen. För Södra målade Masod Danishmand, Gurdett Singh samt stöttepelaren Jonte Forssman, som avgjorde i 88:e minuten, borta mot Kungsör. Skogstorp gjorde en medioker insats, men lyckades ändå vinna mot BK Sport. Taer, Oscar Parnéus och Kristian Levacic hamnade i målprotokollet för Skogstorp.

Ungt mittfält mot VIK

I morgon reser City återigen till Västerås, nu för match mot VIK (tvåan) på Swedbank Park.
Notera att Ståhl/Glas väljer att satsa på ett riktigt ungt mittfält - Allerbrand, Gabbe, Oscar (säsongsdebut från start) och Hägg.

Citys lag:

Richard Larsson
----------------------
Robin Larsen
Bayram Basarani
Victor Sundberg
Daniel Karlsson
----------------------
Thomas Allerbrand
Gabriel Alias
Oscar Eriksson
Tobias Hägg
----------------------
Emil Fritzell
Adnan Cirak

Avbytare: Petter Björkman (mv), Rebin Sulaka, Filip Lundevall, Sebastian Lundberg, William Celsing.
Skadade/sjuka: Micke Larsson, Chiquita Sesay, Dan Wikström, Linus Wallinder, Daniel Berglund.


Mindre än en månad kvar till seriepremiären – hur startar City?

Den 17 april ställs City mot FC Gute i premiären av division två södra Svealand.
Alltså 30 dagar och mindre än en månad kvar.
Hur kommer startelvan se ut i premiären? Kommentera för att ge din åsikt.
Här är i alla fall mitt tips, i dagsläget:
Richard Larsson - Robin Larsen, Victor Sundberg, Bayram Basarani, Daniel Berglund - Thomas Allerbrand, Dan Wikström, Gabbe Alias, William Celsing - Adnan Cirak, Michael Larsson.
Tuffast är det givetvis på anfallsplatserna där Emil Fritzell och Chiquita också vill in. Dagsformen kommer att avgöra där. Även på innermittfältet bredvid Wikström lär platsen vara öppen fram till dagarna före premiären.

Landslagsnytt: Unitedkeepern Emelie Lundberg börjar på bänken när Sveriges F17-landslag ikväll ställs mot Danmark i festivalstaden Roskilde.


Snart på etunaexperten.blogg.se: Frågor och svar...

Vilka har spelat allsvenskt?

Viktor Prodells allsvenska debut som sändes i Canal Plus i går är nu avklarad. Triangelnprodukten hade det svårt mot det tuffa ÖSK-mittlåset Magnus Wikström-Michael Almebäck men får ändå bäst betyg av ÅFF:arna i Corren.
Med en fin, patenterad Prodell-vrickning skarvade han fint fram en medspelare till en bra chans redan efter en minut. Sådana framspelningar kommer att bli vitala för Åtvidaberg i årets allsvenska. Viktor Prodell har alltså en otroligt viktig roll i Daniel Wiklunds lagbygge. Mot lite sämre mittbackar kommer vi att få se Proddan trivas rejält. Intentioner fanns redan i går då han fick ÖSK:s kapten att köpa korv i mitten av första halvlek.

En sammanställd lista är då på sin plats: Vilka Eskilstunaspelare har lirat allsvenskt under de senaste åren (90-talet och framåt)? Kommentera i kommentarsfältet nedan så fyller vi denna lista:

Magnus Karlsson, Örebro SK och IFK Norrköping (svensk mästare 1989)
Kennet Andersson, IFK Norrköping och IFK Göteborg
Sulo Vaattovaara, IFK Norrköping
Andreas Alm, Hammarby och AIK
Mikael Danielson, Trelleborgs FF och Örebro
Patric Karlsson, BK Häcken
Nils Andén, Djurgården
Peter Bergström, IFK Norrköping (17:e man och satt på läktaren en match)
Mats Haglund, BK Häcken
Nordin Gerzic, Örebro
Nicklas Bergh, AIK
Marcus Danielson, Helsingborgs IF (satt på läktaren borta mot ÖSK 2008) 
Simon Helg, Hammarby
Viktor Prodell, Åtvidaberg



Träningsmatcher, tvåan: Meriterande Karlslundseger

Dalhems IF-Gute 1-0
Gotlänningarna torskade mot ett division tre-lag från 08-regionen, som man tidigare slog hemma på försäsongen.

Värmbol-Köping FF 4-1 (2-1)
Saxat från Värmbols blogg: "En mycket bra, stundtals strålande första halvlek där det var "gamla" VFC på plan."

Skövde AIK-Karlslund 1-2 (1-1)
Meriterande seger av en av toppfavoriterna i tvåan mot Skövde som lirar i söderettan.

Vallentuna-Farsta 5-1
Båda lagen i årets södra Svealandstvåa delade på halvlekarna: Efter första ledde gästerna med 1-0, men i andra tog VBK över helt och vann till slut med 5-1. Tredje raka segern för Vallentuna som kanske kan bli en liten darkhorse i år.

Täby IS-Akropolis 0-2
Stabil seger för det tippade topplaget mot ett division tre-lag på Skytteholm.

Värmdö-Tyresö FF 1-4
En svag insats av ett Värmdö som tycks ha slarvat med försäsongsträningen. Räkna med ett tuffare andraår i tvåan för 08-klubben i år.

Svenska Cupen: Skärblacka-Nyköpings BIS 0-3 (0-2)
Bissarna vidare till nästa omgång där man ställs mot Peder Ståhls förra klubb Forward (division ett). Målen: Dago Funes 2, Jonathan Hansson.

Här skriver Simon Helg autografer – i pannan på supporter


Foto: SvenskaFans.com

Simon Helg kom in under slutkvarten av Hammarbys träningsmatch hemma mot Gif Sundsvall i eftermiddag. En assist till avgörande 2-0-målet blev det innan domaren blåste av mötet och det var hög tid för autografskrivning - i pannan på en glad bajare. Fotot kommer från SvenskaFans.

Jonte har inte varvat ner

Mittfältsdynamon Jonte Forssman har som bekant återvänt från City till Södra FF den här säsongen.
Men att han varvat ner? Glöm det!
I helgen spelade han två gånger 90 minuter för "Prinsens lag" - i går mot Vagnhärad (0-2) och i dag med Södras farmarlag mot TNIS (6-5).
Turbo-Jonte trivs i farten på Tunavallen.


City tappade 1-0-ledning mot VSK - föll med 2-1 (Uppdaterad)

City tog ledningen i 42:a minuten genom Danne Wikström - men tappade ledningen till en 2-1-torsk i andra. "Randigt" inledde starkast första halvtimmen på Swedbank Park.
Var det då rättvist med pausledning för City?
- Kanske, ingen höjdarmatch direkt. Västerås har haft en i stolpen och City nån halvchans också, hälsar bloggens vän på plats.
1-1 kom i mitten på andra och sedan 2-1 i 89:e minuten.
- Känns som att VSK fick höra några väl valda i paus. De var klasser bättre än City i andra. City ändå stabilt bakåt. Wallinder helt okej i säsongsdebuten. Allerbrand relativt osynlig.

1-2-torsk mot VSK låter ju helt okej. Det ska skilja lite mellan lagen och det ser ju fortfarande rätt bra ut inför seriestarten om några veckor!  

Fanns du på plats och vet mer? Kommentera och dela med dig av informationen! Här kan du läsa mer om matchen på VSK Fotbolls hemsida, där Marcus Danielson utsågs till matchens bästa VSK-spelare inför 207 åskådare. Här kan du läsa mer om matchen på Citys hemsida, där Rebin Sulakas och Linus Wallinders insatser plussas.

Så här säger VSK-tränaren Kalle Granath till VLT efteråt:
- Vi hade på känn att City skulle spela som de gjorde och de har ju en enkel spelidé, som de är väldigt bra på. Det är svårt att störa deras spelidé. De sätter bollar långt på oss och kliver vi upp och sätter press så får de ändå till samma typ av spel.
...och till braxingen.se:
- De har en spelare som är 1,90 meter på topp och de har spelare som kan slå 60-70 meters passningar på honom. Det är deras spelidé och det får man respetera oavsett vad man tycker om det. Tack och lov vann han ingen nickduell mot Oscar (Pehrsson) och Marcus (Danielson).
- I andra halvlek pratade om vad vi kunde påverka. Jag förstår att ingen missar med flit, men vi måste identifiera att passningsspelet inte duger. Vi måste aktivera våra mötande forwards betydligt skickligare. Vi gör sju byten och sätter in fem juniorer. Det positiva i andra halvlek är att motståndarna inte orkar. Sylvia tappade mycket, City tappade helt. Det tar vi med oss, säger Granath och säger att Simon Lundevall gjorde sin bästa försäsongsmatch hittills.

VSK:s tränare: "City lika bra som Sylvia"

Västerås SK:s tränare Kalle Granath har stor respekt för City inför morgondagens träningsmatch på Swedbank Park.
- Jag rankar nog City som ett jämnbördigt motstånd som Sylvia (division ett-laget som VSK vann mot med 3-1 för två veckor sedan). De har verkligen fina resultat på försäsongen och jag har full respekt för City. Det kommer att bli en bra match, säger Granath till braxingen.se.

I VSK Fotboll startar både Skogstorpssonen tillika förre IFK-försvararen Marcus Danielson samt Cityprodukten Simon Lundevall (på den norra sidan av Mälaren kallad "Reddy"). Simon gjorde för övrigt 1-0-målet i Sylviamatchen.
VSK ställer precis samma lag på banan som mot Sylvia förra helgen. Laget har totalt spelat fyra träningsmatcher, vunnit tre och spelat en oavgjord med målskillnaden 8-3. Även Danielson har svarat för ett mål (1-0 mot VIK i 2-0-segern).

Så här ska då VSK:s startelva se ut: Martin Sundström - Oliwer Malmkvist, Marcus Danielson, Oscar Pehrsson, Robin Blommé - Simon Lundevall, Stefan Bärlin, Luciano Damianovici Tobias Holmgren - Axel Johansson, Patrik Grönvall.
Ersättare: Oskar Wahlström (målvakt, in 46 mot Sylvia), Filip Mårtensson (67), Filip Tronêt (67), Koyar Salimi (81) och Philip Fredriksson (81).
Samtidigt meddelas att VSK nu bokat in en träningsmatch redan till nästa veckoslut. Då väntar Assyriska i Södertälje.

Så här startar City: 
Richard Larsson 
---------------------
Robin Larsen
Victor Sundberg
Rebin Sulaka
Daniel Berglund
---------------------
Tobias Hägg
Dan Wikström
Linus Wallinder
Thomas Allerbrand
---------------------
Adnan Círak
Emil Fritzell
Ersättare: Petter Björkman (mv), Daniel Karlsson, Bayram Basarani, Chiquita Sesay och Michael Larsson.
Noterbart är att "Rambo" Sulaka startar i mittförsvaret och att Linus Wallinder nu får chansen på innermittfältet i sin säsongsdebut. Kul med ändringar och det är ju det som träningsmatcher är till för.
Bloggen minns "Randigts" senaste match mot VSK, under försäsongen 2008 på Råby IP:s konstgräs, då en ännu yngre och lovande Sulaka fick chansen i andra halvlek och då orsakade straff (men inte blev utvisad) ganska snabbt. Dags för revansch i morgon? Mycket möjligt.

Mera VSK-koll:
Flera kommentarer från Kalle Granath:
- Det får inte ta en halvtimme att komma in i närkampsspelet som senast. Det verkade som att vi blev lite överraskade sist. Vi hade fått rätt så enkla resor mot Skiljebo och VIK tidigare.
- Vårt kantspel tycker vi inte har fungerat tillräckligt bra. Vi vill dels kunna slå våra gubbar i man-mot-man-situationer och dels kunna använda dessa som ett sista passningsalternativ innan avslut. Vidare har vi försökt få hela laget att värdera rörelsen i boxen mycket högre. Eftersom vi inte är lika fysiskt stora som våra motståndare så måste vi värdera rörelsen högre och det har vi jobbat med.
– Kampspelet har fått sig en uppryckning och tempot är högre, säger han till VSK:s hemsida.
– Vi har flera löpstarka alternativ där som både kan göra sin gubbe en mot en och slå in bollen mot forwards i boxen.

Flera matcher i helgen: På Tunavallen möts fjolårets seriesegrare i fyran - Vagnhärad - och årets seriefavorit Södra FF klockan 12:00 på lördag. Eskilstuna United skulle ha mött Bajens U-lag i morgon, men matchen är inställd då stockholmarna inte får ihop lag (uselt, givetvis). Istället ska man spela en internmatch. Triangeln möter BK30 på Triangelborg i morgon och ställs mot Flen på söndag. IFK har fortfarande matchuppehåll medan Skogstorp möter Gideonsberg borta.


etunaexperten.blogg.se – nu även på Facebook!

Sedan november 2008 har bloggen funnits – men inte i sin nuvarande form.
Denna vecka slår vi nya rekord – fotbollsintresset i Sméstan ökar! Totalt har ni varit 760 unika personer (i snitt 108 per dag) som tittat in på sidan den senaste veckan, och totalt har det under samma period klickats på sidan nästan 1 600 gånger.
Därför tar vi nu ytterligare ett steg. Nu kan Du nämligen få uppdateringar från etunaexperten.blogg.se via Facebook. Den sidan hittar du och blir medlem i här.

Dessutom finns nu en ny mailadress för dig som har något på hjärtat: [email protected].


Laul håller på Wiklund

För bara några dagar sedan kunde bloggen "avslöja" Expressens Simon Helg-tabbe i fotbollsbilagan.
Men det är inte bara Expressen som slarvar - även i Sportbladets stora "Fotbollsbibel" hittar vi ett Eskilstunafel.
Nästan lika grovt, faktiskt.
Enligt tidningen är David Fällmans moderklubb IFK Mariehamn(!). Som ni alla vet kommer den förre Citybacken från Mariefred...

I samma bilaga noterar vi även att reportern Robert Laul hittat en ny allsvensk favorit i Daniel Wiklund. Så här skriver Laul: "Liten kuriosa: tränaren Daniel Wiklund är redan något av en personlig favorit. Dessa rader skrevs under OS och i samma veva fick Wiklund frågan vad han tycker om skidskytte:
- Det värsta jag vet, löd det ärliga svaret.
Kämpa, ÅFF!"

Småfegt, City!

IFK Eskilstuna vill möta City i en träningsmatch inför säsongen.
Första frågan ställdes redan i november.
Således borde "Randigt" ha hunnit tänka igenom detta innan spelschemat spikats helt.
Men i dagens Folket meddelas att det ser mörkt ut för ett derby.
Givetvis trist - och även lite fegt av City. Hela föreningen IFK är på uppgång och hur mycket samarbete som än finns på papper mellan klubbarna vet alla att rivaliteten, tyvärr, finns kvar. IFK kommer ge allt för att försöka slå City. Är man då rädda för en eventuell onödig skaderisk? För man har ju kunnat planera in denna match ända sedan november. City kan inte vara rädda för en eventuell förlust, för på den nivån är inte IFK.
Vad kan man då vinna på ett derby?
Det kan trissa intresset för båda klubbarna inför säsongsinledningen och dessutom visa näringslivet att samarbetet fungerar.
Å andra sidan - Citys förstaelva har inte så mycket att vinna på en träningsmatch mot IFK:s dito, det ger ingenting rent spelmässigt, mer än att man säkert får föra matchen (vilket säkert kommer hända i flertalet matcher under säsongen) - men mot ett tufft spelande IFK som enligt försäsongsrapporterna spelat på gränsen i flera matcher.
 Men eftersom det finns en viss prestige i matchen så skulle den kunna bli hyfsat lik en seriematch, vilket inte kan uppnås i andra träningsfighter. Givetvis ett plus.

Jag tycker att det känns som en win-win-situation. Gärna derby, alltså.  
Men Ståhlmannen har säkert en klar idé om och full koll på vilka motståndare han vill se sitt lag ställas mot på försäsongen, och ingår inte IFK där så fine.

***

United vann kvällens träningsmatch mot seriekollegan Kif Örebro U på Tunavallen. Matchen slutade 2-0 efter mål av Maja Österholm och Sara Johansson.
Hämtat från eskilstunaunited.se: "United inledde matchen en aning avvaktande men efter en kvart spelad tog United tag i taktpinnen och tog över spelet. United hade ett stundtals ett stort bollinnehav och hotade Örebroarna i djupled, dock utan att skapa mängder av målchanser.
I den andra halvleken spelade United upp sig ytterligare och gjorde 1-0 och 2-0 och vann matchen rättvist.
Maja gjorde 1-0 på frispark och 2-0 sköt Sara Johansson in från en position utanför straffområdet."


Extramaterial: City-Enköpings SK

Har du inte fått nog av Citys 7-1-mos av Enköping?
Inte jag heller.
Som utlovat kommer här en lite utförligare rapport!

Det var ett helt annat City - jämfört med Enhörnamatchen - som lirade mot ESK, ifjol i norrettan - och för sju år sen i allsvenskan, i lördags.
Faktiskt även på papperet.
Celsing stod för bra förarbete och spelade Adnan fri centralt i straffomrdået redan efter tio minuter. En snabb spelvändning som resulterar i 1-0.
14 minuter senare small det igen - dock bakom Richard Larsson i Cityburen. Gabbe Alias tog för lång tid på sig med bollen strax utanför straffområdet (fick senare en avhyvling av Ståhl). ESK-inlägget skarvade en comebackande Marcus Andersson lite tveksamt vidare (ringrost? Förståeligt i så fall) i ribban med hjälp av Richards händer. Returen kunde en ESK:are peta in i öppet mål.
Här hade Enköping tagit över matchbilden något, men skapade ändå inte nämnvärt med målchanser. Cityförsvaret ser fortsatt mycket stabilt ut.
Samtidigt levererar Adnan på topp. 2-1 i 36:e minuten kom efter ett hemåtpass som Strängnäsbon piggt snappade upp och rullade in. Mycket effektivt.
Gabbe utgick kort därefter skadad och lindade högerknät. Oklart hur pass allvarligt, men verkade inte vara något riktigt allvarligt.
Minuterna före paus var Celsing nära ett mål men skottet touchades ut till hörna, nära krysset.
Celsing som hade bra samspel med Adnan och Micke Larsson i första halvlek. Mycket spel på ett tillslag. Lovande!
3-1 kom istället efter att Enköpings unge keeper (junior, de har ingen annan i dagsläget) tappat in Daniel Berglunds hörna.
***
Nära på direkt var Adnan framme och nära sitt tredje mål. Istället spelade Allerbrand fram Robin Larsen minuten senare till 4-1 (48). Larsen som löpt upp längs högerkanten. 
Skyttekung Larsson träffade stolpen efter Adnan-inspel efter en kvart. Adnan gjorde två minuter senare istället 5-1 själv, tackade för sig, och klev av till förmån för Emil Fritzell.
Tre mål på 61 minuter alltså.
Målet som innebar hattrick var en kanonlobb från 25 meter.
Nu började ESK:arna hänga rejält med huvet och Bayram Basarani såg sin chans att kliva upp från högerbacken. Två gånger smekte han bollen i djupet - första gången till Skyttekung Larsson som ur snäv vinkel skickade in 6-1 (67). Minuterna senare kunde Fritzell blivit målskytt på Bayrams andra inspel, men fick inte in bollen.
Med kvarten kvar byttes Sebbe Lundberg in och Thomas Allerbrand övergick till att spela anfallare. Från högermittfältspositionen kunde Sebbe snyggt slå in bollen till Hägg, som kom in efter en timme. Förre KSK-mittfältaren tvekade inte och hängde säkert in 7-1. Noterbart var att Sebbe Lundberg återigen gjorde en pigg insats. Mittfältsmotorn kan bli en nyttig injektion för "Randigt" med sitt uppoffrande spel.
City spelade ut hela sitt register och kunde ha vunnit med mera mål. På lördag får man ett kanske tydligare kvitto på vart man står då VSK med Simon Lundevall väntar på Swedbank Park. Sundberg gjorde åter ett helsäkert intryck som mittback medan Allerbrand tycks komma in mer och mer i spelet.

Här kan du läsa fler tankar!
Och här på Per Halvarssons hemsida kan du se foton från matchen!

Laget: 

Richard Larsson
--------------------
Robin Larsen
Marcus Andersson
Victor Sundberg
Daniel Berglund
--------------------
William Celsing (61, Tobias Hägg)
Dan Wikström
Gabriel Alias (40, Bayram Basarani)
Thomas Allerbrand
--------------------
Michael Larsson (76, Sebastian Lundberg)
Adnan Círak (61, Emil Fritzell).
* Bayram gick ner som högerback - allround-Larsen upp på innermittfältet.

Hammarbysupportrar stormade AIK:s träning - omringade Alm

Andreas Alm (längst ut till vänster i ljusblå väst) blev en obehaglig upplevelse rikare i eftermiddag under AIK:s träning på Kanalplan.
16 supportrar till Hammarby stormade träningen - för att hota nyförvärvet Sebastian Eguren, tidigare i Bajen. Det skriver Svenska Dagbladet.
Alm som tidigare spelade i Bajen men valde AIK efter sejouren i Norge under den egna spelarkarriären.
Hela situationen är givetvis väldigt beklaglig.


Faksimil: SvD.se

Expressens Helg-blunder i fotbollsbilagan

SPORT-Expressens allsvenska bilaga inför säsongen utkom i dag. Och förutom Viktor Prodell, Nordin Gerzic och de andra lirarna i allsvenskan fanns även Superettan med på ett hörn.
När tidningen skulle lista tre profiler i Hammarby dök Simon Helgs namn upp (tillsammans med Rami Shaaban och Andreas Dahl).
Men i texten noterade bloggen följande fel: "Simon Helg - Talang som hämtades från portugisiska Porto. Har en härlig speed och teknik. Borde kunna hitta på hur mycket som helst på sin kant i Superettan". Det sistnämnda går såklart inte att invända på, men det första är grovt och givetvis riktigt dåligt. Som ni alla välinformerade bloggläsare vet kom Simon till Bajen från IFK och när han kom till Södermalm ordnade dåvarande sportchefen Lasse Eriksson så att Skogstorpssonen fick visa upp sig i Lasses förra klubb, Porto. Testträningar på en vecka eller två, alltså, medan han tillhörde Bajen och en övergång var inte ens nära.
Stor skillnad med andra ord och etunaexperten.blogg.se rättar härmed Sveriges näst största tidning.
I övrigt ska tilläggas att bilagan är ganska bra läsning.

Träningsmatcher, tvåan: Smedbyseger mot Värmbol

Värmbol-Smedby 1-2
VFC saknade vissa spelare och det visade sig i spelet. Laget styrde i första halvlek. Smedby skapade inte mycket, men var effektiva.
"Efter detta har vi fortfarande passningsspelet och skapar en del men 5-6 minuter före slutet fipplar Dojan till ett ingripande som en Smedbyspelare snappar upp och gör 1-2. Surt och i grunden orättvist. Smedby ska vi smälla på fingrarna normalt" skriver Värmbol på sin hemsida.

Karlslund-KB Karlskoga 3-0
- Lite för stora siffror om man ser till spelet, rapporterar Karlskogas forne elittränare Mark Selmer.

Nyköping-Älvsjö 4-0 (2-0)
Stabilt försvarsspel och snabba kontringar la grunden till Bissarnas seger.
Hemmalaget högg på alla små misstag från Älvsjö, minsta fel i en mottagning eller om någon tog emot bollen felvänd så flyttade Bissarna fram effektivt och många gånger resulterade pressen i att man vann tillbaka bollen högt upp i plan, rapporterar Bissarna på sin hemsida. Mål: Alexander Jansson, Magnus Karlsson (straff), Pontus Holmström, Dago Funes.  
Notera att detta var årets första träningsmatch för Nyköping.

FC Gute-Levide IF 6-0
Gute väljer att matcha mot division fyra-motstånd, och frågan är vad man får ut av det.

Akropolis-Rotebro IS inställd p g a vädret

Enskede-Älvsjö spelas på onsdag

Webb-tv: Se Daniel Wiklund utfrågas på de allsvenska tränarnas upptaktsträff!

Förre Citytränaren Daniel Wiklund (Åtvidaberg) utfrågas av Jonas Dahlquist och Johan Mjällby på tränarnas upptaktsträff för media i dag. Se klippet där även Carlos Banda (Djurgården), Peter Swärdh (Mjällby AIF) och Kim Bergstrand (Brommapojkarna) ställs mot väggen.


Vilken superkross!

City slog alltså Enköping med smått osannolika 7-1 i dag.
Och vi fick flera bra besked:
* Thomas Allerbrand gjorde en märkbart bättre insats än senast och är på g in i det.
* Adnan Cirak fortsätter att göra mål (hattrick i dag!).
* Försvaret var prickfritt sånär som på ESK:s lite onödiga 2-1-mål där Gabbe Alias tog för lång tid på sig med bollen och Marcus Andersson inte fick iväg nicken.
* Richard Larsson växer i målet, även om han inte sattes på alldeles för stora prov i dag.
* Marcus som för övrigt såg stabil ut i sin comeback.
* Bayram Basarani var missnöjd med sin premiärinsats som högerback förra året - men visade i dag att han har  klass för det. Följde med upp när tillfälle gavs framåt och serverade några fina pass i djupled.
* Micke Larsson-Celsing-Adnan hade bra samspel, framförallt i första, med mycket spel på ett tillslag.
* Sju jävla mål! Herregud.
Mindre bra: Gabriel Alias klev av och lindade knäet, men ska inte bli borta alltför länge.

Nästa helg får vi ett verkligt kvitto på var City kan stå i år då man gästar VSK på Swedbank Park.

Längre version med mera tankar kommer i morgon!

Allerbrand får chansen igen

I morgon ställs City mot Enköping på Tunavallen. Efter en mindre lyckad debut får nye Thomas Allerbrand återigen chansen, den här gången i en lite mer ordinarie uppställning. Troligen får vi då se en annan västmanlänning än vad som presterades i onsdags.
I övrigt noteras att Victor Sundberg återigen tar plats centralt i backlinjen. Det var ju under Ståhl i slutet av förra säsongen som Ville fick hoppa in i mittlåset och gjorde det mycket bra då. Ståhl/Glas fortsätter även att satsa på Gabriel Alias, som därmed fått starta samtliga a-lagsmatcher på innermittfältet hittills denna försäsong. Även formtoppade Adnan Cirak går in från start och testas den här gången bredvid skyttekung Micke Larsson.
Från startelvan i onsdags finns endast Robin Larsen, Alias och Allerbrand kvar. Chiquita Sesay, Rebin Sulaka, Gabriel Yakoub, Filip Lundevall står över jämfört med Enhörnamatchen.

Peter Glas rapporterar följande startelva på Citys hemsida: 

Richard Larsson
--------------------
Robin Larsen
Marcus Andersson
Victor Sundberg
Daniel Berglund
--------------------
William Celsing
Dan Wikström
Gabriel Alias
Thomas Allerbrand
--------------------
Michael Larsson
Adnan Círak

Ersättare: Petter Björkman (mv), Bayram Basarani, Sebastian Lundberg, Tobias Hägg, Emil Fritzell.

Enköping då? Tidigare Cityaktuelle Erik Biselius stod när laget besegrade IFK E-tuna (5-0) tidigare i vinter. I övrigt har klubben tappat många spelare sen glansdagarna i allsvenskan och Superettan, så visst ska City kunna vinna i morgon. Samtidigt väntar klubben på lite drygt 1,7 miljoner för Parmas vidareförsäljning av Macdonald Mariga till Inter.

Guide: Här kan du se livefotboll denna (vår?)helg:

Lördag, Tunavallen:
12: City-Enköping
13: Triangeln dam-Västerås BK30 (Triangelborg)
14: Södra FF-Kolsva (här kan du som vill läsa mer inför den matchen)
16: E:a United-Kif Örebro DUFF
Söndag, juniorallsvenska lagen:
12: City JA Elit-Degerfors
13: IFK Västerås-Triangeln JA
14: IFK JA-IK Viljan
* IFK Eskilstunas a-lag är som bekant fortsatt spellediga.

 
Vinter på Tunavallen - snart bara ett minne blott?


Sjungande supporter hjälte för Enhörna i minusgraderna på Tunavallen

Torsk mot ett division tre-lag. Okej, City ska inte förlora hemma men att man skulle få det tufft var det ingen som helst tvekan om inför matchen.
Enhörna hade mycket boll i första men kom ingen vart och skapade inga målchanser mot en - dittintills - mycket stark Citydefensiv.
0-0 i paus således väldigt rättvist.
Egentligen skulle båda lagen ha fått börja med minusmål i andra för den första halvlek man presterade. En väldigt beige halvlek utan en enda farlighet och lågt tempo.
Vid något tillfälle syntes ett embryo till ett framtida potentiellt samarbete mellan anfallarna Emil Fritzell och Chiquita Sesay. Target-Emil skarvade, snabbe Chiquita stack i djupet. Vasst anfallsvapen.
Men de får konkurrens - främst av Adnan Cirak som återigen gjorde mål. Den här gången två stycken - ett stensäkert sedan Danne Karlsson och Fritzell spelat fram och det andra på straff. Under fjolårets försäsong spådde ju etunaexperten.blogg.se att Cirak skulle blomma ut under säsongen i tvåan. Kanske kan det genombrottet komma i vår istället?
Den fjärde anfallaren Micke Larsson kom in centralt på mitten istället för Filip Lundevall i mitten av andra och spelade faktiskt 0-2 (för att tala hockeyspråk) innan matchen var slut. Fjolårets skyttekung hör hemma på topp och just nu känns det inte som att City är i behov av Mathias Gravem, om det nu fortfarande är aktuellt.
Än är det dock för tidigt att säga något om någonting.
Att Thomas Allerbrand gjorde en lite slätstruken insats behöver inte betyda någonting, även om den frispark han levererade liksom ett inlägg i första såg lite oroväckande ut. Efter en match kan man inte göra en full analys av en spelares fulla potential. Nu är i alla fall debuten avklarad och många menar att HBK:aren blir en nyttig spelare i år. Då tror vi givetvis på det.
I början av andra såg vi ett helt annat City men mot slutet föll man igenom igen. Debuterande Petter Björkman i mål såg inte ut att vara helt bekväm alla gånger, därmed torde Richard Larsson vara förstavalet i buren i år. 

Enhörna kunde vända efter att en sjungande supporter(!) ensam burit fram laget då han stod och vrålade ut saker som "vacker fotboll, Enhörna!", "ni är bäst, Enhörna!" och "låt bollen göra jobbet!" i drygt 40 minuter i minusgraderna på Vallen. Bloggen tackar givetvis den extremt engagerade mannen för den stora, och lite udda, underhållningen!

Mål: Adnan Cirak 2.
Laget:
Petter Björkman
---------------------
Robin Larsen (45, Daniel Karlsson)
Rebin Sulaka
Bayram Basarani
Gabriel Yakoub
---------------------
Thomas Allerbrand
Gabriel Alias (45, Adnan Cirak)
Sebastian Lundberg
Filip Lundevall (65, Micke Larsson)
---------------------
Emil Fritzell
Chiquita Sesay


Chiquita gör comeback från start i morgon

Chiquita Sesay har efter en tids provspelande alltså skrivit på ett kontrakt med City som sträcker sig över ett år.
Detta känns som en bra värvning med tanke på att de övriga anfallarna (Emil Fritzell, Micke Larsson och Adnan Cirak) inte har sin styrka i snabba djupledslöpningar, vilket ju är Chiquitas adelsmärke. Bloggen har alltid haft ett gott öga för teknikern och kan han komma upp i samma nivå som han visat tidigare i City, IFK och Södra FF så blir detta helt klart en nyttig spelare. Dessutom kan han ju spela yttermittfältare, en position där laget tydligt markerat att man satsar på snabba spelare (ifjol Alriksson/Celsing) då anfallsspelarna inte är fullt lika irrationella. 

Hört från bloggens rapportör på plats på Citys årsmöte:
* Klubben har den 64:e bästa ekonomin av landets fotbollsklubbar. Noterbart är att det i allsvenskan+Superettan+division ett norra och södra finns 74 klubbar. Alltså är City redan nu på division ett-nivå ekonomiskt.
* Falusonen Göran Wahlström valdes som redan avviserat till ny ordförande efter Peter Lindqvist. Något som tidigare kommenterats lite grann här.
* Om City värvar tio medlemmar till når man upp till drömgränsen 1 000 medlemmar (990 just nu).
* I vimlet syntes bland andra Bo Ericson, Adde Alm och nyförvärvet Thomas Allerbrand.

Noterat från kvällens TV4Sporten:
* Väldigt mycket Eskilstuna. Sebastian Larsson inte tillfreds med sin nya roll som högerback i blågult, Daniel Wiklunds och Viktor Prodells (som fyllde 22 i söndags/måndags. Prodell är ju nämligen född på skottdagen 29 februari...) Kopparvallen fullständigt neddränkt i snö veckor före den allsvenska premiären (ÅFF inleder dock borta mot ÖSK, första hemmamatchen, mot Gefle IF, spelas 22 mars) samt Sumpantravet där Citysupportern Peppe Eng noterade att det minsann till och med var mycket snö i E-tuna.

Citylaget mot Enhörna i morgon, onsdag klockan 18:45 på Tunavallen: 

Petter Björkman
----------------------
Robin Larsen
Rebin Sulaka
Bayram Basarani
Gabriel Yakoub
----------------------
Filip Lundevall
Gabriel Alias
Sebastian Lundberg
Thomas Allerbrand
-----------------------
Chiquita Sesay
Emil Fritzell

Avbytare: Richard Larsson (mv), Markus Wahlström, Daniel Karlsson, Adnan Círak, Michael Larsson.

Ett väldigt ungt och spännande lag på papperet. Dock blir vi förvånade om detta är startelvan i premiären mot Gute. Men träningsmatcher är till för att testa och ge spelare chansen mot ett lag som man förväntas föra matchen emot. Ståhl/Glas luftar i stort sett hela truppen i de två första träningsmatcherna då enbart två av spelarna i den senaste startelvan finns med i morgondagens elva (Basarani och Alias).
Enhörna har ett ungt och talangfullt lag med en kull spelare födda 1991 på väg uppåt. Division tre-laget hade faktiskt nyligen ett träningsläger på Cypern och har senare spelat 0-0 mot både Sollentuna United och Vallentuna på "Jallavallen" i Södertälje, så det är inget brödgäng som kommer till Vallen imorgon.


Ingen match i matchen mellan Fällman och Helg

Det var upplagt för en Eskilstunakamp när de bägge Superettalagen Hammarby och Väsby United ställdes mot varandra i lördags.
Bajens vänsterbreddare Simon Helg och Väsbys högerback David Fällman.
Egentligen en lantiskamp - Skogstorp vs Mariefred alltså, men också riktiga Eskilstunaidoler.
Men av detta blev det inget av då enbart Fällman spelade (90 minuter). Helg som var återfanns på bänken efter att ha funnits på skadelistan en tid fick alltså följa målkalaset från sidan. För matchen, den vann Bajen med 5-1.

RSS 2.0