Just nu: Första förlusten ett faktum

Värmdö-City 1-0, slut.

Värmdö tog ledningen med 1-0 genom Ivan Issa, fyra minuter efter pausvilan.
City rapporteras vara utspelat före paus, men också att Richard Larsson i buren stod emot bra.
Adnan Cirak och Sebastian Lundberg har bytts in efter Värmdös ledningsmål.
Men City lyckades inte kvittera och därmed är lagets förlustfria svit bruten. Torsken är Peder Ståhls blott andra sedan han kom till klubben förra sommaren.

Fanns du på plats och kan berätta mer? Tveka inte - skriv en kommentar om matchen nedan!

Övriga matcher i dag:
Karlslund-Akropolis 3-4 slut
Smedby AIS-Vallentuna 1-0 slut

Kan inte du heller få nog av fotbollsbloggar? Se hit!

Fotbollsbloggar finns det ont om i Eskilstuna. etunaexperten.blogg.se etablerades 2008, men trots att fenomenet bloggande uppfanns några år tidigare än så, har det inte blivit någon explosion av fotbollsbloggeri i Sméstan.
Här finns dock ett undantag. Södras krigare Jonte Forssman har sedan en tid tillbaka, bland annat gett sin syn på klubben inifrån omklädningsrummet och är även upphovsman till fenomenet "Veckans Prins". thegrande.blogg.se har härmed gjort sig förtjänt av en reklamplats!

Tycker du att någon annan bloggare förtjänar att uppmärksammas? Har vi glömt någon?
Tidigare har bloggen även puffat för läsvärda eskilstunaunited.blogg.se.


United övertygar och TNIS på väg mot fyran

Det blev en kul fotbollsdag på Tunavallen. Schysst lir och ganska högt tempo när United vann klart med 3-1 mot Ämtervik i seriefinalen. Fortsätter Eskilstunas hopp på damsidan så här så blir det uppflyttning. Alexandra Asserstam visade återigen att det är en ung anfallsrevolution på gång i Eskilstuna. 1-0-avslutet höll klass och dessutom fick även Maja Österholm, som haft en något tyngre säsongsinledning, näta genom en snygg lobb som du kan se här.

För medan Asserstam dominerar i United är Antonius Acar, 19, IFK:s utropstecken i vår. I dag befäste han toppositionen i treans skytteliga genom ett mål borta mot Adolfsberg. Ett utvisning ställde dock till det för Blåtopparna (torsk 1-4 mot det tippade bottenlaget) som tycks vara på tok för ojämna för att blanda sig i tätstriden i år, även om serien fortfarande är jämn. Laget kan i alla fall trösta sig med att man gjort en mycket bättre vår än förra året. Kan man återupprepa fjolårshösten så ser det ändå lovande ut.

I fyran har nu de tunga grabbarna KSK, Viljan (1-1 mot Runtuna i dag) och Södra intagit de tre tätpositionerna. Katrineholm tog en tung bortaseger mot Telge (2-1), medan Södra övertygade i första halvlek mot bottenkämpande Järna genom 3-0 i halvtid. Regnet på Skogsängen visste inga gränser och gjorde att Primaveraspelare till och med betalade en taxi långt före slutsignalen för att komma hem och slippa skurarna och åskan. Utan flera tongivande spelare visade de som fick chansen bra moral, men skönliret uteblev i andra när planen var ospelbar och passningarna stannade på blöta ställen av planen. Sebastian Hanisch satte två bollar i nät, Pontus Ljungblom och Claes Andersson varsitt.
För Skogstorp var lördagen tyngre. 0-2 borta mot jumbon Harg är inget kanonfacit men å andra sidan fortsätter de gröna eleganterna att sakna spelare. I dag skrapade man till sist ihop 14 spelare.
En titt i division fem-tabellerna visar att TNIS och Hällby krigar i topp i den "svarta" femman. Torshälla är ett kreativt gäng (22 mål på sex matcher) som siktar mot fyran, liksom Hällby. Ett lag går upp direkt - ett får kvala. Vore kul om åtminstone en av dem går upp.

Riktigt kul att se ett anfallsglatt landslag i afton. Det märks att vi bytt förbundskapten. Hamrén har en tuff uppgift framför sig med inte alls samma material som Lasse Lagerbäck, mycket tack vare att en generationsväxling uteblev under den förre kaptenen. Tänk er själva vilken generation vi hade, med Ljungberg, Henke, Linderoth, Zlatan och kompani under EM 2004.
Ikväll visade såväl Pontus Wernbloom, Ola Toivonen, Emir Bajrami och Martin Olsson att de mycket väl håller på a-landslagsnivå. För vår eget bidrag, Bissen Larsson, kan vi konstatera att högerbacksplatsen kanske inte lämpar honom bäst. Det syntes att självförtroendet saknas efter en trög vår i Birmingham då han inte vågade kliva med så mycket framåt.

Även United i topp - men Södra måste bli jämnare

I lördags tog Eskilstuna City som bekant över förstaplatsen i division två - och under samma eftermiddag kopplade United greppet om täten i damtvåan. Återigen mötte Eskilstunatjejerna en nykomling i Skattkärr och vann komfortabelt (4-0). Alexandra Asserstam är stans just nu mest formstarka målgörare med tre nya mål att addera till de två hon gjorde förra helgen mot Tun. Serien haltar fortfarande lite och efter fyra omgångar är det svårt att se några tendenser, mer än att Ämtervik och Kif Örebro U ser ut att hänga på i toppen.

***

Om Asserstam är måltjuven nummer ett just nu så är åtminstone Antonius Acar tvåa. De två nya målen mot Ilia Ilievs Sunne på Tunavallen i afton gör att Acar toppar hela seriens skytteliga med sex mål. Föga överraskande då Skogstorpsprodukten har näsa för mål, men likväl imponerande och som bloggen tidigare skrivit så håller anfallaren en högre nivå än division tre. Här har serien delats upp i ett klart bottenskikt med tre lag på låga poäng. Samtidigt hakar IFK på toppen något och är i skrivande stund tre poäng efter ledande Örebro Syrianska - som ju IFK besegrade med 2-0 hemma efter två mål på stopptid av, just det, Antonius Acar.
Det bevisar att serien knappast är svår och Blåtopparna bör hänga med toppen i år för att inte göra sig förtjänta av ett underbetyg när säsongen ska summeras i höst.
Liksom City gör IFK gärna sena mål - i dag kom Acars 3-1 och Aziz Halimis 4-1 under de sista tre minuterna.

***

Södra FF har hittills mött ett av de på förhand topptippade klubbarna (Viljan). Då vann man med 1-0 i Strängnäs.
Men sedan denna andra omgång har det gått trögare för "Prinsens lag".
I dag åkte man till en svårspelad plan i Runtuna - och förlorade med 1-2. Laget blandar och ger alltför mycket - läs säkra 4-0 mot Harg i premiären kontra 1-3 mot Skogstorp som exempel - än vad man har kapacitet till.
Serien har förvisso ännu inte riktigt hunnit sätta sig efter sex omgångar, då det skiljer fem poäng mellan lag ett och sju. Men att Södra bara är fyra är en besvikelse på Skogsängen. På skadelistan har alltid ett eller flera namn tvingats vara uppsatta under den här säsongen (i dag var Fredrik Simu, Gabriel Valda Arias och "Valle" borta av de mer namnkunniga spelarna) och självklart är det en del i förklaringen till den ojämna inledningen med endast tre segrar på sex matcher. Poängskörden är likväl inte godkänd - Södra är bättre än så.

***

Till sist noterar vi en storförlust för Citys elitallsvenska junisar i afton: 0-5 mot IFK Norrköping på Årby.

City upp i serieledning!

Tolv mittenlag gör upp om seriesegern i division 2 södra Svealand i år.
Tendensen är given efter att ha sett fem av Citys sex inledande seriematcher.
Serien är både halvbra och halvdålig – Farsta är det bästa laget som "Randigt" mött hittills, men lyckades inte förvalta sina fina målchanser i inledningen på matchen. Och inte heller måla i andra trots att man hade stort bollinnehav.
Å andra sidan brände ju även hemmalaget lägen. Den ettrige Sebastian Lundberg gjorde ett starkt inhopp efter att skadade vänsterbacken Danne Karlsson tvingats kasta in handduken och nära på gråtandes tog sig in i omklädningsrummet strax före paus. Lundberg kunde ju kosta på sig att missa öppet mål efter en patenterad snabb Cityspelvändning strax efter vilan. 

Akropolis smyger med bakom kulisserna
Karlslund skulle efter två raka segrar åka till Norrköping och slå nästjumbon Smedby, men kollapsade i slutskedet när Smedbys IFK Norrköpingslån Erik Jansson tryckte in 2-1 på tilläggstid. 
Jag trodde att Örebroarna var på gång men dagens förlust visar att även det förra division 1-laget inte heller har en toppsäsong. 
På Behrn Arena gjorde Enskede "en City" då man hämtade upp 0-2 till 2-2 under sista åtta(!) minuterna mot ÖSK U. Givetvis starkt, men söderkisarna har redan kryssat fyra matcher och det vinner man ingen serie på i längden. 
Värmbol saknade två spelare när man åkte till Akalla Gårds bollplan och torskade mot det tidigare fiaskostämplade Akropolis med 2-1 inför omgångens hittills fetaste publiksiffra på 419. 
Akropolis som låg sist efter några omgångar har nu repat sig och skuggar faktiskt City och Enskede i toppen, två poäng från förstaplatsen. 

Avgjort efter 27
15:e utan förlust på 16 försök för Peder Ståhl är ett grymt facit förstås. I dag fanns glöden där från start, även om det var Farsta som hade störst bollinnehav och skapade chanser i inledningen. Matchen avgjordes såklart mellan minut 21 och 27 när Emil Fritzell dunkade in 1-0 och sedan Victor Catenacci drog ner samme Fritzell och blev friläges-/målchansutvisad helt enligt regelboken. Ett Farsta som alltså ledde serien med 6-5 i målskillnad. Utvisningen till trots så tilläts Farsta föra spelet stundtals i andra, men eftersom City 2010 är bättre när man inte får föra spelet och istället kontra så passade det ändå bra. Det var aldrig farligt – trots mittbacken Daniel Catenaccis rykande 40-metersraket i ribban.
Marcus Andersson var tillbaka och tillförde ett lugn och pondus som var välbehövligt. Samtidigt gjorde Daniel Karlsson en sämre insats innan han skadade sig och tvingades byta mot en Sebastian Lundberg som alltså stärkte sina aktier rejält. 
Kul också att Tobias Hägg fick chansen "på riktigt" i sin första seriematch från start i City. Han gjorde en godkänd match men tappade lite grann i andra och blev utbytt.
Siffrorna till trots så var det få som kunde kvittera ut mer än godkänt betyg. Anfallsduon Micke Larsson-Emil Fritzell behövde 20 minuter på sig innan spelet stämde hundra. Därefter gjorde de sina kanske bästa matcher i år. Tillsammans med William Celsing stod de för ett fint triangel-spel på få tillslag som lätt skulle luckrat upp ett försvar på högre nivå vid ett tillfälle i första halvlek. Matchens delikatess – tillsammans med Zaman Safaris 3-0-lobb.
Ett annat kul inslag på Tunavallens läktare var sjuke Thomas Allerbrands polare som hade med sig en banderoll med texten "Härligt Tjompen - nu kör vi!". Troligen eftersom yttern snart tar studenten på fotbollsgymnasiet i Halmstad.

Jag upprepar det som tycks bli något av ett mantra i år – tvåan anno 2010 är knappast omöjlig att vinna och City har en väldigt bra chans, men man kan ändå inte kräva att "Randigt" ska vinna serien. 
Guldläge alltså. 

Glöm inte heller att följa City på SvenskaFans! Adressen är www.svenskafans.com/divII/eskilstuna, eller klicka här

Citys lag i dag: Richard Larsson - Rebin Sulaka, Marcus Andersson, Markus Wahlström, Daniel Karlsson (42, Sebastian Lundberg) - Tobias Hägg (82, Adnan Cirak), Linus Wallinder (58, Zaman Safari), Dan Wikström, William Celsing - Micke Larsson, Emil Fritzell.

DM-kollen: Skogstorp utslaget

Division fem-laget Oxelösund slog under kvällen ut Skogstorp med hela 5-1 på hemmaplan. Alexander Lindström satte gästernas reduceringsmål. I mitten av nästa vecka avgörs resten av åttondelsfinalerna, bland annat Tun-City, Hällby-Södertälje och Triangeln-Vingåker. I tisdags dömde City/Arameiska-Syrianska-bekantningen Augin Melki Värmbol vidare till kvarten via 3-2 efter förlängning borta mot Runtuna.

Så ska City få upp aggressiviteten

Eskilstuna Citys matchinledningar har både mot Nyköping och senast mot Enskede präglats av hjälplös passivitet och bristande aggressivitet. Även i inledningen av andra halvlek mot ÖSK Ungdom släppte "Randigt" in ett baklängesmål fram till 0-1.
Svaret och lösningen på problemet kan mycket väl vara en spelare - Sebastian Lundberg.
Redan till andra halvlek på Enskede IP efterlyste jag den ettrige mittfältaren, som dock bara fick fyra minuter i slutskedet. City tog inga löpningar i djupled och var mycket loja. En avig och slitstark Lundberg hade varit perfekt att sätta in. Varken William Celsing eller Thomas Allerbrand hade någon kanondag.
Till toppmötet med Farsta på Tunavallen nästa helg vill bloggen se Lundberg från start, troligen på bekostnad av Allerbrand. Salakillen har på intet sätt varit dålig - snarare växt in i Citykostymen, men Lundbergs ettrighet och hårda jobb kan mycket väl smitta av sig på övriga laget. En sån som Chiquita Sesay kan också vara ett alternativ, men Lundberg är så oberäknelig att han känns som en lämpligare spelare för att väcka laget.
Klubben måste våga släppa fram sina yngre förmågor - de bägge juniorerna Rebin Sulaka och Markus Wahlström har till exempel kanske varit bäst i backlinjen under de senaste två matcherna.
Dessutom vill bloggen se Zaman Safari från start - laget har hämtat upp underlägena när innermittfältaren kommit in som en extra ledare på planen. Varesig Danne Wikström eller Linus Wallinder (dock målskytt senast) har imponerat under de senaste matcherna. Det som talar emot att Ståhl/Glas vill börja stuva om i laget är att Daniel Berglund ju är avstängd och även på den positionen måste man ändra. Det troliga är att Bayram flyttar ut på kanten och att Marcus A kommer tillbaka, förutsatt att varesig Victor Sundberg, Robin Larsen eller Danne Karlsson kan spela. Andra alternativ är Gabriel Yakoub och Anton Hansén. Dessutom möter man trots allt serieledaren.
Kontinuitet är viktigt och bra, speciellt när man är obesegrade. Men i längden håller det inte med liknande matchöppningar och spelarna måste känna flåset i nacken och konkurrensen för att växa och hålla skärpan. Därför tror jag det kan vara nyttigt med några ändringar i laget mot Farsta.
En möjlig elva: Richard Larsson - Rebin Sulaka, Markus Wahlström, Marcus Andersson, Bayram Basarani - Sebastian Lundberg, Dan Wikström, Zaman Safari, William Celsing - Emil Fritzell, Micke Larsson.

***

Skogstorp ställs i dag mot ytterligare ett topplag i fyran, Syrianska BoIS. Och återigen kan förortsklubben mycket väl ta poäng. Med spelare som Chiquita Sesay, Marcus Andersson, Adnan Cirak, Oscar Eriksson och Tobias Hägg i laget kunde den uppmärksamme i går spela Skogstorp till över fem gånger insatsen. I dag sänkte NordicBet oddsen till lite över två gånger...

Slutsiffror: 2-2. Marcus A ordnade kvitteringen på stopptid. Citylirare är ju vara vid sena upphämtningar, som vi ju vet. Chiquita satte 1-0 tidigt i andra.

***

United tog en fin skalp på ett soligt Tunavallen i går. Självklart ska Eskilstunatjejerna vara flera mål bättre än nykomlingen Tun, men jobbet ska ju göras också. Felicia Karlsson och Alexandra Asserstam svarade för två mål vardera. Samtidigt tvingades innermittfältaren Elin Wahlström utgå med känningar redan i första halvlek.
Annars är inte matchen som sådan mycket att orda om - United var bättre på alla punkter från avspark till slutsignal.

*** 

Även IFK Eskilstuna skulle kanske må bra av lite förändringar i laget. Personligen tycker jag att Viktor Kallas borde kunna gå in och göra nytta på en kant. I övrigt känns det dock inte som att Husse och Kaj har så mycket alternativ att laborera med. Antonius Acar fortsätter att lyfta laget med sina mål och nästa säsong kan division tre vara för lågt för 19-åringen. Nu har IFK fyra poäng upp till ledande Franke och på söndag väntar en intressant match på Tunavallen - Ilia Iliev återvänder med sitt Sunne. Värmlänningarna ligger näst sist och tre poäng är ett måste för Blåtopparna.


Upphämtning igen - men City måste börja vinna

Visst, City tog en poäng och om det skulle visa sig att det blir en fajt om seriesegern mellan just Randigt och Enskede så kan den här upphämtningen visa sig vara guld värd sent i höst.
Men nu tror jag inte att det kommer att bli så. Åtminstone Karlslund lär vilja ha ett finger med i spelet och säkert ytterligare något lag i den jämna serien.
Fram till sista kvarten var seriefinalen ett supersömnpiller på en extremt svårspelad plan där bollen studsade och for som en gummiboll. Därför blev det mest spel över mittfältet från båda lagen. City skapade bara chanser på fasta. Plus till Daniel Berglund vars två frisparkar alltså ledde till upphämtningen.
Adnan Cirak och Micke Larsson har gått från glödheta till iskalla på bara några veckor och i dag var Adnan petad från start. Ersättaren Emil Fritzell jobbade mycket i det tysta men fick inte mycket uträttat offensivt. Dessutom blev William Celsing utbytt i andra halvlek. Richard Larsson och Bayram Basarani tokmissade i snacket före 2-0-målet som visade sig vara avgörande för matchens utgång.
Men man ska inte såga allt för mycket - planen inbjöd som sagt inte till fotboll överhuvudtaget och därför ska man nog inte dra för stora växlar av den här matchen. Men just nu känns det inte som att City är en seriesegrare i höst. Givetvis är det såklart en styrka att ta poäng även om man inte gör en bra insats, men i längden måste City vinna sina matcher om man ska vara med och slåss om seriesegern, vilket inte alls är omöjligt. Även om man inte kan kräva det. Men som matchen utvecklade sig får City vara nöjda med en pinne.
I morgon kan Farsta återta serieledningen genom seger mot Gute. Även Akropolis lär hämta in ytterligare några poäng på City genom att bortaslå Värmdö. Det har nog vänt nu. ÖSK U har en klurig bortafajt mot Bissarna men vinner man så går man också förbi City. Karlslund lär vinna hemma mot Vallentuna imorgon samtidigt som Värmbol borde vinna mot Smedby i K-holm på söndag.
Noteras bör att City nu gjort nio mål av hela åtta olika spelare.

Noterar också att ett starkt Södra FF slog Malmköping med 3-0 på Skogsängen efter två nya Robin Mellqvist-mål. Kanske kan pånyttfödde "Mellis" bli aktuell för Randigt i sommar?
Passar även på att puffa lite för Uniteds andra hemmamatch mot IK Tun på Vallen i morgon. Avsparkstid: 14.00.

Simon Helg tillbaka i Bajens startelva

Äntligen, Simon Helg är tillbaka i Hammarbys startelva! Efter att ha varit petad av Husqvarnakillen Vlado Zlojutru står Skogstorpprodukten åter på Söderstadions matta i kvällens match mot Öster. Matchen pågår just nu (17:00) i TV4Sport.

De gör flest mål i Eskilstuna!

Bloggen fortsätter att ta rygg på stans nya uppstickare AC Primavera. I kväll slogs IFK Strängnäs tillbaka med 7-2 på en av Årby IP:s gräsplaner efter att hemmalaget tagit ledningen med 4-0 redan efter tjugo minuter men därefter slappnade av lite och släppte till 4-1 i paus.
Notabelt är att Jesper Lundin nu gjort åtta mål på tre seriematcher. Den förre IFK-anfallaren toppar norra sjuans skytteliga.

Den ultimata skytteligaguiden!
Våra bästa lokala målskyttar, div 2-4 efter fyra omgångar, div 5-6 efter tre omg, div 2 dam efter två omg, div 3 dam efter tre omg:

8 mål: Jesper Lundin (Primavera, div 7)
Anders Larsson (Sport B, div 6)
6 mål: Joakim Zentio (Barva IF, div 7)
5 mål: Rasmus Nilsson (Gillberga, div 7)
Johanna Andersson (BK Sport, div 3 dam)
4 mål: Charlie Andersson (Triangeln, div 5)
Fanny Molander (TIK 2, div 3 dam)
Jani Kastari (Gillberga, div 7)
3 mål: Antonius Acar (IFK E-tuna, div 3)
Robin Mellqvist (Södra FF, div 4)
Patrik Gustafsson (Hällby, div 5)
Marcus Edeborg (TIK, div 5)
Rahman Ali Khalid (TNIS B, div 6)
Robin Heimann (Hällby B, div 6)
Carlos Orrego Rodriguez (Verdandi, div 6)
Klas Persson (VoIF Diana, div 6)
Fredrik Thofelt (Hällby B, div 6)
Linnéa Johansson (Hällby, div 3 dam)
Malin Åhl (TIK 2, div 3 dam)
+ fyra spelare i div 7
2 mål: Michael Larsson (E-tuna City, div 2)
Maja Österholm (E-tuna United, div 2 dam)
Oskar Parnéus (Skogstorp, div 4)
Nicholas Deeks (Kvicksund, div 5)
Henrik Ruottinen (TNIS, div 5)
Fredrik Lindhé (Stenkvista, div 5)
under två mål listades enbart spelare ner till femman/damtvåan
1 mål: Dan Wikström (City, div 2)
Markus Wahlström (dito)
Adnan Cirak (dito)
William Celsing (dito)
Emil Fritzell (dito)
Aziz Halimi (IFK, div 3)
Jonathan Ohlsson (dito)
Alen Visnjic (dito)
Amanda Peterson (Triangeln, div 2 dam)
under ett mål listades enbart spelare i de högre serierna

Fotnot: Lokala lag som leder sin serie: Stenkvista GoIF (div 5 svart), Syrianska E-tuna (div 6 V) Ekängens BK/Sport B (div 6 N), AC Primavera (div 7 N). Eskilstuna City delar serieledningen i tvåan med Enskede, men har sämre målskillnad.

Skogstorp fortsätter chocka topplagen

Skogstorp är i hysterisk form just nu. Efter segern över Södra i helgen tog man poäng även av andrahandsfavoriten i dag - 1-1 hemma mot Telge. I laget fanns enligt uppgift den här gången fem Cityspelare: Oscar Eriksson, Sebastian Lundberg, Gabriel Yakoub, Tobias Hägg och, glädjande nog, Daniel Karlsson!
Men för Södra fortsätter kräftgången efter ett sent mål i baken i kväll borta mot Betnahrin. Jonte Forssman gjorde "Prinsens lags" 1-0-mål. Även denna match slutade med varsitt mål för lagen.

City-Nyköping 2-2: Mardrömsstart och drömslut

Första tio och sista tio. Där avgjordes kvällens match på Tunavallen som slutade 2-2 efter 0-2 i paus inför 453 åskådare.
En tveksam frispark som i ett senare skede ledde till ett skumt 0-1-mål där Bissarnas Pontus Holmström fladdrade till med benet och fick bollen lite tursamt precis över Richard Larsson. Mardrömsstarten fortsatte när gästernas erkänt duktige vänsterytter Alexander Jansson sköt från långt håll. Bollen fick fart i det regnblöta konstgräset - men som Richard, som hittills under säsongen gått från klarhet till klarhet, nog borde ha tagit med tanke på att det var "hans" första stolpe.
Laget stod inte alls att känna igen i första och inte heller i inledningen av andra. Ändå tilläts både Adnan Cirak och Micke Larsson få två jättelägen före vilan, där åtminstone ett borde ha resulterat i en reducering. Annars var det William Celsing som med sina djupledslöpningar vållade störst bekymmer för Nyköping, dock utan att komma till någon riktig farlig målchans. "Randigt" tilläts inte spela sin effektiva kontringsfotboll när Bissarna fick en sån kanonstart och det störde laget märkbart.

Snabbare byten efterlyses
Kontinuiteten är Peder Ståhls styrka som tränare - och svaghet.
Hade man vågat göra förändringar snabbare än 25 minuter in på andra halvlek så hade det säkert kunnat bli tre poäng - Bissarna tröttnade ganska snabbt när Emil Fritzell kom in och bildade ett tremannaanfall med Adnan Cirak och William Celsing. Citys spel i inledningen av andra gick i stå och visst borde man ha agerat tidigare.

Seriefinal på fredag - alla till Enskede!
Fritzell som har en uppåtgående formkurva och borde vara högaktuell för spel från start i seriefinalen borta mot Enskede på fredag. 1-2 kom när han tog löpningen på chans att få retur - som också kom från en dittills omutlig Musa Bahaja.
Samtidigt så ska såklart ledningen hyllas för att man valde att köra på 4-3-3 och lyckades få med en pinne. Trycket mot bortaburen efter denna ändring blev påtaglig.
Dessutom bör nämnas att Zaman Safari kom samtidigt in, samtidigt som Fritzell, på mitten istället för Thomas Allerbrand.

Fritzells inhopp lovande - Wahlström ordnade kryss
Matchen fick precis samma utveckling som fjolårets batalj då City gick från 0-2 upp till 2-2 med minuter kvar innan Bissarna gjorde två mål på stopptid och vann. Något sånt var det inte tal om i afton. Istället hade City genom Fritzell - som såg ut att stanna upp lite i löpningen (på samma sätt som han inte gjorde vid 1-2-målet) vilket gjorde att han enbart fick fram en tå på bollen - en gyllene chans men gästerna från residensstaden kunde rensa på mållinjen. Även Celsing hade ett jätteläge strax före 2-2-målet.
Som mittback i ett lag som släpper in två mål första tio minuterna har man det tufft. Speciellt om man dessutom drar på sig den frispark som sedermera resulterar i mål. Men precis som borta mot Vallentuna visade Markus Wahlström att psyket är mycket starkt och minuten före 90 gick han upp och knoppade in 2-2 med sitt erkänt duktiga huvudspel i en trängd situation. Mittbackens första mål i A-laget kunde knappast kommit mer lägligt. Plus också till Rebin Sulaka som gjorde ett stabilt och ettrigt intryck i defensiven som högerback.

Bara en torsk på 13 matcher för Ståhl
Av de sju matcher jag hittills sett av "Randigt" i år var dagens första 70 minuter de sämsta (bortsett förlustmatchen mot Enhörna tidigt på försäsongen). Rocky Bomba såg ut att få revansch på klubben som nobbade hans tjänster i somras. Han stängde mitten där för dagen ganska sega innermittfältsparet Danne Wikström och Linus Wallinder hade svårt att komma förbi.
Efter fyra omgångar är Randigt fortfarande obesegrat och därmed också i topp tillsammans med Enskede, som dock har bättre målskillnad. Därmed har Ståhlmannen endast torskat en av 13 seriematcher sedan han tillträdde i höstas.

Läs liverapporteringen från Everysport här!
Dina åsikter och funderingar kring matchen rekommenderas gladeligen till kommentarsfunktionen nedan!

City:
Richard Larsson
---------------------
Rebin Sulaka
Markus Wahlström
Bayram Basarani
Daniel Berglund
---------------------
Thomas Allerbrand (69, Zaman Safari)
Dan Wikström
Linus Wallinder
William Celsing
---------------------
Adnan Cirak
Michael Larsson (69, Emil Fritzell)

Mål: 0-1 (6) Pontus Holmström, 0-2 (10) Alexander Jansson, 1-2 (79) Emil Fritzell, 2-2 (89) Markus Wahlström.

Abdul är IFK:s nye landslagsspelare

I dagens Folket rapporteras att IFK Eskilstuna har en hel del nyheter att presentera.
Bland annat har Blåtopparna gjort klart med ett spännande nyförvärv - Abdul Din Sesay, som faktiskt har landslagsmeriter från Sierra Leone.
2008 tillhörde han Valsta Syrianska i norrettan där han gjorde två mål - mot Syrianska FC (i dag topplag i Superettan) samt borta mot Sylvia. I Valsta hade han ett proffskontrakt, liksom i IFK Timrå som han spelade i dessförinnan. 
Därefter bar det av till Alviks IK i division två dit han kom förra sommaren. Han hade då haft ett uppehåll på drygt ett halvår. I Norrland beskrevs han som en klasspelare med tekniken, speciellt på små ytor, som främsta kort och mer av en bollmottagare än en djupledslöpande anfallare.   
Under tiden i Alvik spelade han mest med klubbens lag i fyran för att åter få upp matchtempot.
Det låter ju ändå ganska lovande totalt sett.

I kväll ställs ju IFK mot Örebro Syrianska som saknar en av sina mittbackar, Ali Alatabi, som är avstängd. Istället får man tillbaka Dennis Fransson, åter efter avstängning efter premiären. Örebros Syrianskalag har inlett serien med 2-2 borta mot Adolfsberg samt 1-0 hemma mot nykomlingen Sifhälla och är således obesegrade hittills.
Om du inte kommer ta dig till Tunavallen men ändå är intresserad av hur det går får IFK så kan du följa matchen via liveuppdatering här.

Fler enkätsvar...

Här kommer fler av de svar bloggen fick av motståndarna i tvåan, nämligen de tippade topplagen Akropolis, Karlslund och Värmbol. Två av dessa har ju dock floppat rejält i inledningen.   
Märk att enkäten alltså besvarades före seriestarten.

Georgios Gogas, sportchef Akropolis IF:
1. Vem är seriens bäste spelare (ej i egna laget)?
Ammar Ahmed, Värmdö

2. Vilken arena/idrottsplats är roligast att spela på och varför?
Rosvalla IP, en matta som liknar golfgreen

3. Vilket lag spelar den mest attraktiva fotbollen (baserat på tidigare säsongers erfarenheter) ?
Tycker Enskede IK spelar en trevlig fotboll stundtals

4. Vilket lag är jobbigast att möta (baserat på tidigare säsongers erfarenheter)?
Värmbols FC

5. Vilket lag vinner serien och vilka är främsta utmanare?
Karlslunds IF med främsta utmanare Värmbols FC och Akropolis IF

6. Vart slutar ditt lag och varför?
Topp 3. Vi var med fram till sommaren förra året. Detta år ska vi försöka ligga på toppen hela säsongen

7. Vilket är ditt främsta minne av mötena med City?
Det måste vara båda mötena säsongen 2008. En Svindlande 6-1 förlust på Årby IP för att sedan vinna hemmamatchen på Akalla BP med hela 6-0.

8. Vad tror du om Citys chanser den här säsongen?
Jag tror att City kommer tillhöra övre halvan i tabellen

9. Vilken spelare i City är svårast att möta?
Dan Wikström

10. Ni satsar och har av bloggen pekats ut som tänkbara seriesegrare i år. Vad talar för att ni går upp till ettan?
Satsar är inte rätt ord. Däremot så försöker vi behålla de spelare vi vill och sedan beroende på vilka spelare som är aktuella och vill röra på sig försöker få in i laget de rätta spelartypern som vi tycker och anser vi har saknat förregående säsonger. Sedan ifall detta räcker hela vägen vet vi först efter den 3/10.

11. Kommer ni att fortsätta servera era utsökta souvlakis på Akalla Gårds Bollplan i år?
ABSOLUT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Du är välkommen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Andreas Levy i Karlslunds IF:

1. Vem är seriens bästa spelare (ej i egna laget)?
Max Clauss Akropolis, Marcus Nobell FC Gute.

2. Vilken arena/idrottsplats är roligast att spela på och varför?
Gutavallen. Gotland/Visby är så trevlig miljö.

3. Vilket lag spelar den mest attraktiva fotbollen (baserat på tidigare säsongers erfarenheter) ?
Vet ej

4. Vilket lag är jobbigast att möta (baserat på tidigare säsongers erfarenheter)?
ÖSK Ungdom

5. Vilket lag vinner serien och vilka är främsta utmanare?
Etta: Eskilstuna City har värvat bra och har en bra tränare i Peder Ståhl.
Tvåa: Akropolis har flera intressanta nya spelare.

6. Vart slutar ditt lag och varför?
Topp 5 siktar vi på. Vi har ett ungt lag som behöver växa ett par år till.

7. Vilket är ditt främsta minne av mötena med City?
Dan Wikström på mitten.

8. Vad tror du om Citys chanser den här säsongen?
Se fråga 5.

9. Vilken spelare i City är svårast att möta?
Dan Wikström

10. Ni åkte ifjol ur ettan. Satsar ni på omedelbar återkomst? Vad talar i så fall för det?
Se fråga 6.

11. Känner ni någon press på er som potentiell seriefavorit?
Nej, vi är inte favoriter enligt oss själva.


Mats Carlsson-Frölund, Värmbol:

1. Eftersom HTFF gick upp, där jag tyckte att två av förra årets bästa spelare fanns, är det lite svårt att svara på. Vi har ju ett antal nya lag också som vi inte har mött tidigare, tex Örebro, Smedby mfl men jag tycker nog att Akropolis store målskytt Michael Allyn är en av seriens stora spelare. Om han nu är frisk och på banan....

2. Behrns Arena i Örebro är alltid trevlig. Stor, internationell och oftast mycket folk.

3. Akropolis

4. Enskede, Visby Gute. Stora starka och elaka

5. Akropolis vinner med VFC som stor utmanare.

6. VFC topp 3.

7. Tuffa, täta möten med mycket folk.

8. City kan komma att överraska. Ståhl är en genuint duktig tränare som kan locka fram mycket ur en ganska tunn trupp. Behöver dock tygla ren del spelares ruttna humör och märkliga attitydsvängningar mot motspelare och domare.

9. William Celsing. Irrationell och snabb som kan blixtra till men är ojämn.


En extra chans

... det kan man få under DM. Division sex-motstånd får inte direkt smaklökarna att gå igång något enormt. Stigtomta borta i morgon väntar för Citys a-lag, där en plats i nästa års Svenska Cupen ju slutligen ligger i potten.
Många spelare ur startelvan bör väl stå över, samtidigt som en del juniorspelare borde luftas och få lira med a-laget. Peder Ståhl fanns ju på plats när junisarna slog Syrianska i helgen.
Filip Rogic, född -93, ska vara nästa stora anfallsprodukt och kanske kan han få spela tillsammans med Emil Fritzell på topp. Även såna som Anton Hansén, också han 93:a, Erik Gustafsson och Filip Lundevall bör väl kunna vara aktuella. Ur a-truppen borde exempelvis Gabriel Yakoub (som spelat matcher med Skogstorp i fyran precis som Oscar Eriksson), Sebastian Lundberg (som ju blev utvisad i helgen med samarbetsklubben TNIS i division fem), Bayram Basarani och andrekeepern Petter Björkman ligga hyfsat till.
Annars är det ett utmärkt tillfälle för Robin Larsen, Gabriel Alias och/eller Victor Sundberg att komma tillbaka i matchtempo igen, om nu någon av de eller kanske till och med alla tre kan spela efter respektive skada.
I åttondelsfinalen väntar sedan IK Tun, division fem, på bortaplan för vinnaren i morgondagens möte.
En möjlig, spekulativ elva som givetvis ska köra över ett division sex-lag:
Petter Björkman
Robin Larsen-Bayram Basarani-Anton Hansén-Gabriel Yakoub
Erik Gustafsson-Filip Lundevall-Zaman Safari-Sebastian Lundberg
Emil Fritzell-Filip Rogic

Bissarnas kapten: "City kommer överraska många"

Inför säsongen slängde etunaexperten.blogg.se ut en enkät till klubbarna i tvåan.
En del svarade - som Nyköpings BIS. Laget som City ställs mot kommande måndag i årets första Sörmlandsderby på Tunavallen.
Bissarnas lagkapten Magnus Karlsson tror att City kommer att överraska i år.
- De ser starka ut, menar han. 

1. Vem är seriens bästa spelare (ej i egna laget)?
Förra året var det Värmbols brasse, Marcino men han är ju tyvärr inte med i år. Jag får istället säga Micke Allyn (forward i Akropolis).

2. Vilken arena/idrottsplats är roligast att spela på och varför? 
Självklart vår egen hemmaarena. Där känner vi oss trygga och starka.

3. Vilket lag spelar den mest attraktiva fotbollen (baserat på tidigare säsongers erfarenheter)?
Jag har alltid varit svag för Enskedes rörlighet och passningsspel, de är duktiga.

4. Vilket lag är jobbigast att möta (baserat på tidigare säsongers erfarenheter)?
Förra året hade vi otroligt svårt mot Värmdö, så det får bli mitt svar.

5. Vilket lag vinner serien och vilka är främsta utmanare?
Jag skulle vilja säga att Karlslund och Akropolis får vara favoriter, med City som utmanre.

6. Vart slutar ditt lag och varför? 
Vår målsättning är bättre än förra säsongen. Om vi får vara skadefria, vara med i starten och lite flyt så hoppas jag att vi kan vara med och slåss om en placering 6-5
 
7. Vilket är ditt främsta minne av mötena med City?
De brukar alltid vara tuffa, intensiva och fartfyllda matcher mot City, precis som "derbyn" skall vara..

8. Vad tror du om Citys chanser den här säsongen?
Jag tror City kommer överraska många. De har värvat bra och ser starka ut, tror de har stora chanser att komma topp 3.

9. Vilken spelare i City är svårast att möta?
Du får ursäkta, men jag har dålig koll på namn. Men de har en ung kille, som ibland spelar ytter och ibland på topp, som har ett oerhört driv i steget och är väldigt duktig. Blev väldigt imponerad av honom båda matcherna förra säsongen, och förstår inte varför han inte spelar högre upp....

10. Hur mycket betyder anfallaren Dago Funes för erat spel?
Dago är vår mest meriterade spelare. Han är med sitt spelsinne och avslutningsförmåga givetvis väldigt viktig för vårt offensiva spel. 


Enskede petar ned City från toppen

Akropolis har vikit ned sig totalt efter att ha varit topptippat så gott som överallt inför säsongen.
Efter tre omgångar ligger klubben sist i tvåan, utan seger. Laget har stora bekymmer med sitt försvarsspel. Istället är det Enskede som tagit täten. Helgens 4-2-seger hemma  mot just Akropolis är en styrkedemonstration av EIK (liksom 3-1 tidigare mot Karlslund) som under sista veckan innan premiären hämtade in Malick Jobe - förra säsongen i Vasalund - samt Mattias Fritzdorf (med superettameriter från Brommapojkarna) som målade i helgen. Laget sägs vara lite ojämna, men mycket bättre nu än för bara någon månad sedan.
En titt i skytteligan nedan visar även att av lagets hittills åtta gjorda mål har tre stycken svarat för två vardera.
Enskede möter City hemma på Enskede IP i nästnästa omgång, efter kommande veckas match mot Nyköpings BIS på Tunavallen.

Skytteligan:
Thorbjörn Ahlqvist, Gute, 3 mål
Mathias Fritzdorf, Enskede, 2
Daniel Lundkvist, VBK, 2
Niklas Norman, Värmbol, 2
Calle Olsson, Karlslund, 2
Michael Larsson, City, 2
Michel Da Silva, Värmdö, 2
Gustav Walkin, Enskede, 2
Fedja Jelecak, ÖSK U, 2
Rojen Sürek, Värmdö, 2
Matias Ledezma, Enskede, 2

Fotnot: Publikligan leder faktiskt City, trots den ganska magra premiärsiffran på 387 åskådare.

***
Cityseger mot jumbon Syrianska på Tunavallen i går - efter en vändning två gånger om är starkt. Men det viktigaste med den matchen var att Emil Fritzell fick den speltid som bloggen tidigare i veckan efterlyst. Och verkligen utnyttjade den med tre mål. Nu har "Randigt" alla fyra forwards på uppgång.

RSS 2.0