Nu skriver dom sitt eget kapitel

Tommy Onodi, Daniel "Bävern" Andersson, Pehr Persson, Johan Melkersten, Jörgen Andersson...
Där har du namnen på några av de mest framgångsrika spelarna i Eskilstuna Södra FF:s historia.
"Prinsens lag" klev upp i division 3 1999 och vann som nykomling. Därefter väntade tre år i tvåan - då Sveriges tredje högsta division - innan det roliga var över.
Nu håller föreningen på att bygga upp något liknande.
Skillnaden?
Då köpte man ihop ett gäng (till stor del från IFK Eskilstuna). Det lag som i dag leder division 3 södra Svealand på maximala nio poäng - och dessutom snittar finfina tre mål framåt per match - är i stort sett ett kompisgäng som inte alls spelar för lika många kronor.
Jonte Forssman, Micke Larsson, Richard Finnman och Gurra Widén är stöttepelare i dagens lag. 84-gänget var även med på den förra resan, med då fick dom mestadels titta på. Det är Södras gyllene årgång som nu skördar framgångar åt föreningen. Spetsat med indivudiella artister som Dalibor Bajric, Taher Al Rubaei och rutinerade Staffan Grenehammar utgör laget ett hot i trean.
Och visst har de alla förutsättningar att också skriva (läs: förlänga, efter seriesegern i fjol) sitt eget kapitel i Södras historia.

5-2 hemma mot Huddinge - ett etablerat division 3-lag - idag är ett styrkebesked som borde sätta skräck i konkurrenterna.
Härnäst väntar exempelvis Vagnhärad på bortagräs. 
Det är en lågoddsare att "Prinsens lag" står som serieledare även efter fjärde serieomgången.
Därefter väntar Tyresö, som inte imponerat i inledningen, hemma på Skogsängen, där laget sällan förlorar. Och sen en av seriefavoriterna, Älvsjö, borta.
Visst kan laget vara obesegrat även efter dessa tre fajter - och då återstår bara Brandbergen hemma innan det vankas derby på Tunavallen 2 juni.
Ett derby som mycket väl också kan vara en ren seriefinal mot IFK Eskilstuna.

Anfallarnas revolution

Snacket kring årets Eskilstuna City har främst rört defensiven. Nicklas Berghs nolla är intakt - efter 270 minuters spel.
Men det viktigaste beskedet fick Daniel Wiklund och Peter Glas på andra planhalvan i kväll.
Anfallarna har haft sina lägen, men inte fått in bollen.
I premiären mot Smedby bommade William Celsing ett friläge då han sköt rakt på målvakten. I kväll utnyttjade han istället sin vässelsnabbhet och rundade Bissarnas unge keeper (inlånade förstemålvakten George Moussa satt på bänken i Hammarby) och satte 2-0. Och visst var det här kvällens kanske allra viktigaste aktion. Wiklund har satsat på Celsing som toppforward istället för yttermittfältare ända sen försäsongen - och visst syntes det på den förre Åtvidtränaren att det målet betydde något extra.
Emil Fritzell fick ett superläge att avgöra Smedbymatchen i slutminuterna - men placerade bollen, ofattbart, utanför målramen. I kväll gjorde han ett av årets snyggaste mål på Tunavallen när han tog emot strax utanför straffområdet, vände mot mål och pangade in 3-0. En utsökt placering.
Adnan Cirak har fått leva med att vara känd som killen som gör mål på försäsongen men inte i seriespel.
I kväll tog han ansvaret direkt och stötte in Daniel Berglunds inlägg till 1-0.
Pang, pang, pang - anfallsrevolten i City är i gång.

Bissarna har ännu inte gjort mål och vi vet väl inte riktigt hur Nyköpingslaget står sig i division 2-konkurrensen i år. Men gästerna fick åtminstone ett riktigt vasst läge att spräcka "Ferdinands" nolla, när den i övrigt helt felfrie (kanske bäst på plan rentav?) mittbacken Victor Sundberg plötsligt fumlade med bollen precis framför mål. Men trots läget metern framför mål lyckades Bergh paradera. Klass.

City ligger nu tvåa i en haltande tabell. Precis som förra säsongen har det börjat bra för "Randigt".

Serieledarna Södra FF - och nu pratar vi division 3 - spelar i dag, lördag 15.00, tredje matchen för säsongen. På Tunavallen möter laget Huddinge i vad som borde bli ett första, ordentligt test för "Prinsens lag". Tellus, som Södra slog i förra omgången på Vallen, imponerade inte på undertecknad. Södras vinst borde ha blivit större än 1-0. Samtidigt besegrade Tellus just Huddinge (som spelat 0-0 mot stjärnspäckade IFK Eskilstuna) i premiären. Men nog bör Huddinge vara en utmaning för Johan Hanssons gäng.
Återstår att se om de gulsvarta är fortsatta serieledare efter helgens omgång.

Så ska en premiär vara!

Egentligen spelades den första seriematchen för året på Tunavallen redan i fredags, men det kändes som att den verkliga fotbollspremiären avklarades ikväll.
Solsken, mycket folk på läktarplats (625) och mål i massor när IFK Eskilstuna krossade nykomlingen Brandbergen med 6-1. Trots tycker jag att det finns mer att ta av IFK. Seriefavoriten i division 3 södra Svealand ledde bara med 1-0 i paus efter stort bollinnehav och flera målchanser. Dessutom har Blåtopparna uppenbara problem med försvarsspelet. Strax innan Antonius Acar stänkte in sitt tredje av totalt fyra mål borde Brandbergen ha kvitterat till 2-2 efter ett jätteläge, men sköt istället över.
Därefter tröttnade förortslaget, som hade en hel del stöd på läktarplats, och Blåtopparna gick ifrån - bland annat efter ett minnesvärt väggspel mellan Johan Jönsson och Fredrik Nygren där den senare satte 4-1. I en första halvlek där David Eriksson (som bombade bollen i stolpen redan efter 19 sekunder) nästan uteslutande sökte den avgörande passningen fick Jönsson nöja sig med att spela andrafiolen på innerfältet och lira bollen i sidled. Efter en hittills trög säsong gjorde sedan Sylviaförvärvet sin kanske bästa halvlek sedan han kom till IFK i den andra, med bland annat ovan nämnda väggspel som främsta delikatess. Men samtliga Norrköpingsförvärv har ännu inte nått sin fulla kapacitet. "Nyggan" som inte spelat på flera veckor efter en ljumskskada behöver få upp tempot. Trots det gjorde han alltså ett mål. Tobias Rickhammar var nära mål i första halvlek och låg bakom flera farliga inlägg.
Mot bättre motstånd hade IFK troligtvis straffats för sitt försvarsspel och släppt in både ett och kanske två mål ytterligare. Skadade Alexander Larsen saknas. Dock bör tilläggas att IFK fick två mål bortdömda för offside varav ett, Pontus Ljungquists, var något tveksamt.
Och nog bör det gå att anfalla sig upp i division 2.

Mest imponerade Antonius Acar. Fjolårets skyttekung har alltså redan gjort fyra mål (som kunde ha varit fem efter ett offsidemål) och för undertecknad är det fortfarande obegripligt att Eskilstuna City inte ville ha anfallaren under vinterns silly season, då han var kontraktslös och testspelade med diverse klubbar. Kanske mest med tanke på "Randigts" premiär i fredags. Plötsligt hade laget så där svårt för att göra mål igen, trots två jättelägen av William Celsing och Emil Fritzell.
Men än är det alldeles för tidigt att räkna bort City. Vi som följt laget på försäsongen vet att det finns mer att plocka ur laget, även om det mest glädjande (bortsett från Nicklas Berghs fina insats i buren) i premiären var åskådarsiffran (över 400).
En trist match där Smedby kröp ned i banan, gjorde det svårt för City att hitta ytor, och inte var helt ofarliga i omställningarna. Sais har kvaliteter i laget och spelar Norrköpingsgänget så här i fortsättningen borde man definitivt klara sig kvar i serien. På mittfältet uppträdde inte Filip Lundevall lika klokt som under den fina försäsongen. Och nog skulle Thomas Allerbrand ha fått förtroendet tidigare. "Tjompen" har en fin försäsong bakom sig samtidigt som Filip Rogic långa stunder var isolerad på sin kant.
En seger hade såklart varit väldigt skön och viktig för City. Härnäst väntar ju Arameiska-Syrianska borta på Brunna och därefter Nyköpings BIS hemma på Vallen. Att stå på en eller två poäng efter tre omgångar är ett mardrömsscenario.
Uppträder laget likadant som mot Smedby kan det bli verklighet. Men det är jag nästan övertygad om att de inte gör. Fredagsmatchen var ett lågvattenmärke, en riktig skitmatch för att tala klarspråk. Minns att laget för bara några veckor sen slog division 1-laget Sleipner med 1-0.

***
Södra och United matchade på bortagräs i helgen. Och trots att båda är nykomlingar i serien är Uniteds resultat (2-1 mot Tölö) mest imponerande. Kungsbackalaget var obesegrat på hemmaplan förra säsongen.
"Prinsens lag" hade jag räknat med skulle slå nykomlingskollegan Vendelsö med minst två bollar. Viktigt också för Skogsängens stolthet att redan få igång nyckelspelare som Dalibor Bajric och Micke Larsson i målprotokollet.

***
Avslutningsvis: Åtvidaberg går som tåget i Superettan. Och Viktor Prodell har fått följa stora delar av de två inledande matcherna från bänken. Men i dagens match mot Qviding fick Triangelnprodukten spela sista 20 och gjorde dessutom Åtvids sista mål (4-0) på tilläggstid.
Dessutom har David Fällmans Väsby fått en fin start i division 1 efter 2-0 mot IFK Luleå idag.


Kravet: Cityseger direkt

Egentligen skulle jag kunna kopiera någon av kvällstidningarnas krönike-texter inför årets allsvenska säsong.
Det är nämligen exakt samma saker som gäller inför Eskilstunas fotbollssäsong.
Drömmar om framgång i världens bästa och sämsta serie.
Drömmar om att nu så kanske det äntligen går vägen.
Så är det varje år - och det är drömmarna som får oss att fortsätta intressera oss för division 2, division 3 och damettan.
För i ärlighetens namn är det ju inte speciellt sexiga lag man får se i aktion. Farsta, Brandbergen, Tölö...

City har bloggen i ett tidigare inlägg tippat högt. Trea är en placering som kan bli tuff att nå för "Randigts" unga satsning. Men flera faktorer talar för att det kanske äntligen går vägen det här året.
Det måste det kanske rentav göra. För även om det primära för "Randigt" nu är att fortsätta utveckla sina egna talanger (hur länge är man förresten "talang" i division 2?), så har klubben inte råd med ännu en säsong i bottenträsket. Intresset för laget kan svalna ännu mer samtidigt som IFK har stora möjligheter att vara ett division 2-lag 2012.

Försäsongens resultat ska man sällan stirra sig blind på och det gäller nog även i det här fallet. För även om City radat upp segrar så har motståndet inte alltid varit det allra vassaste.
Det finns dock tydliga tendenser (läs en spelidé) i liret som inte funnits under de senaste åren.
Daniel Wiklund har under träningsmatcherna varierat långa bollar med kortpassningsspel. Beordrat yttermittfältarna att krypa inåt i planen för att ge ytor för offensiva ytterbackar att fylla på och bredda spelet i korridorerna. Han har gett Filip Lundevall förtroendet att växa ut till just den spelare som laget på förhand saknade på papperet. En spelfördelande innermittfältare, men också defensivt hårt jobbande spelare för att inte rollerna mellan Fille och kapten Danne Wikström ska bli allt för tydliga i den klassiska uppdelningen av en defensiv och en offensiv innerfältare.
Lundevall den yngre var tidigare en humörspelare, men tycks verkligen ha mognat i takt med antalet A-lagsmatcher.
Givetvis blir även Nicklas Bergh en nyckelfigur. Med den förre AIK-målvakten får hela backlinjen ett lyft bara av ex-allsvenskens blotta närvaro (tilläggas bör att även Richard Larsson spelat bra på försäsongen, men självklart skulle varenda försvarare i division 2 höja sig ett par snäpp med en sån som "Ferdinand" i kassen). Antalet nollor bör hamna någonstans runt åtta matcher under säsongen.
I övrigt har Adnan Cirak för tredje året i rad svarat för en stark försäsong och, för tillfället, i min värld konkurrerat ut fjolårets skyttekung (10 mål) Emil Fritzell. William Celsing har äntligen fått chansen på allvar som anfallare, centralt i banan.

Och visst kan man kräva att City vinner premiären i kväll. Smedby har förvisso värvat en hel del, men var egentligen för svaga förra säsongen för att hänga kvar. En ännu svagare serie gjorde dock att så blev fallet.
Utgångstipset är 3-1.

IFK Eskilstuna sätter stort hopp till sina nyförvärv. Och visst ser det sjukligt bra ut på papperet, med ett mittfält som inte på långa vägar skulle göra bort sig i division 1. Tobias Rickhammar och Fredrik Nygren har redan visat klassen på försäsongen, medan Johan Jönsson jobbat mer i det tysta med en handledsskada. Nyckeln för IFK:s satsning är att dessa herrar klarar av att bihehålla det höga tempot de har i kroppen efter säsongerna högre upp i seriesystemet - och samtidigt kan få med sig sina lagkamrater. Och visst det det bra ut, och kanske går det äntligen vägen för Blåtopparna.
Lasse Ström är en tränartyp som gör sig omåttligt populär bland sin spelargrupp. När den socialt superkompetente Ström sparkades från Sylvia stod en stor del av truppen bakom Eskilstunaprofilen. Det talar för att IFK-spelarna verkligen tar till sig ex-Superettamittfältarens idéer ut på planen.
Själv försöker han tona ner förväntningarna något med ord som att det är en långsiktig satsning. Och visst är det så, men med den trupp IFK har ska det bli uppflyttning. Älvsjö är en stark utmanare och det som kan fälla IFK i slutändan är defensiven. Backlinjen är oerhört känslig för skador och i mål visade Pelle Jerrelind i genrepet att han fortfarande kan varva bra insatser med grova grodor.

Den satsande division 3-klubben har haft stora skadeproblem på försäsongen, och bli därför inte alltför missnöjd om du inte får se glimrande spel på Vallen på söndag. Viktigt för laget är att Abdul Din Sesay så snabbt som möjligt blir kvitt sina skadeproblem. Kan han spela merparten av årets matcher ligger vägen mot tvåan vidöppen.
Ändå ska det såklart bli seger mot nykomlingen Brandbergen. Allt annat är en jätteskräll.
Publiktillströmningen kommer säkert inte heller vara den bästa då matchen krockar med Guifs första semi mot Alingsås (start 18.15 - IFK börjar kl 17), trots den fria entré föreningen lockar med.

Södra FF är kometlaget som går in i säsongen med förutsättningar som får de andra lokala lagen att avundas.
Åtminstone när det gäller förväntningar. "Prinsens lag" har absolut kapacitet för en plats någonstans i mitten, men föreningen är liten och trots allt trea i stan. Ingen skulle bli besviken om laget skulle klara kontraktet i sista omgången.
För laget gick det äntligen vägen förra året, tredje gången gillt efter toppstrider i fyran. I år handlar drömmarna istället om att besegra IFK i derbyt på en fullsatt Tunavall.
För oss insatta skulle nedflyttning komma överraskande - men är ändå inte en katastrof i relation till om City eller IFK skulle ryka. Utan samma press på att leverera resultat som City/IFK kan Södra fortsätta sitta lugnt i båten.

Det kryllar av spelare i laget som håller bra division 3-klass. Många har rutin från spel högre än så. Laget är mycket samspelt efter ett par säsonger tillsammans, nu spetsat med en spelare som Micke Larsson. "Larry" har under åren i City bevisat att han är en anfallare att räkna med och i Bobga F Valentines förmodliga frånvaro (han har åtminstone långt kvar till storformen) får han ett stort ansvar i sin hjärteklubb.
Dalibor Bajric rapporteras vara starkare än någonsin, men under försäsongen har formen inte riktigt synts till. Kan "Dalle" nå upp till nivån förra säsongen, då han stundtals var Eskilstunas bäste spelare, finns alla förutsättningar för att förortslagens backar inte ska fatta någonting alls när Södras nummer 16 börjar snurra på Skogsängen.
Styrkan i Södra är annars det faktum att ingen lagdel känns direkt sämre än någon annan. Gurra Widén är en trygg sista utpost, backlinjen samspelt liksom mittfältet och i anfallet finns flera spelare som konkurrerar.
Bloggen tippar en plats i mitten för Södra, och minst kryss i premiären borta i Stockholm mot nykomlingen Vendelsö.

United är det lag som är närmast att infria sina drömmar. Men än är det långt kvar till damallsvenskan för klubben. Först och främst gäller det att hänga kvar i Söderettan, och om du tycker jag låtit alltför positiv hittills får fortsätta hålla tillgodo med detta. I serien är United nämligen en av hela fyra nykomlingar. Dessutom har serien inte förstärkts med ett nedflyttat lag från damallsvenskan. Därmed bör det bli nytt kontrakt för United. Orutinen talar definitivt emot det. Lagandan, som byggts upp via seriesegrar med Slagsta och Gothia Cupvinster, talar för det. Är övertygad om att tjejerna har bäst lagmoral i omklädningsrummet av våra lokala lag.
Försäsongens resultat har varit blandade, men jämna siffror och jämnt spel mot division 1-kollegor tänder hopp. Målvaktskampen är det kanske mest intressanta i laget just nu, där U-landslagskeepern Emelie Lundberg och My Axelsson, med division 1-rutin, kämpar om platsen i buren. Kanske har man det lite för väl förspänt på just den posten - tror ingen av tjejerna uppskattar att vara fast på bänken. Här kan laget eventuellt få problem, just med tanke på lagmoralen, längre fram.
Samarbetet med svenska mästarna Ldb FC Malmö är intressant och på sikt kan det ta klubben till toppen av serien och så småningom mot det långsiktiga målet, damallsvenskan.
Det enda jag sett av Elena Sadiku och Josefine Rydle är deras superinhopp i en halvlek då de båda vände träningsmatchen till Uniteds fördel. Kan de fortsätta vara tungan på vågen, samtidigt som Felicia Karlsson fortsätter att prestera, så finns potential för en placering på övre halvan.

På kanterna har "Munken" Karlsson och Viktor Eriksson ett par alternativ - antingen fart och fläkt med Alexandra Asserstam/Amanda Olsson eller den något mer defensivt balanserade Hanna Svärd som kantspelare.
Centralt på mitten brukar rutin vara viktigt och det saknas här, då Elin Wahlström och Vicki Hellenberg spelar. Dock har dessa båda gjort bra insatser på försäsongen. Speciellt Vicki, som imponerat mest av systrarna från Västerås, med flera fina djupledspassningar och kreativa intentioner.
Just försäsongen har rätat ut det frågetecken som egentligen finns över orutinen i laget. Emelie Karlsson-Jenny Johansson som mittlås är på papperet fortfarande ett frågetecken, även om Emelie visat prov på sin fina fysik under träningsmatcherna. Samtidigt var Jenny en av lagets viktigaste i kvalet förra hösten. I backlinjen får man inte heller glömma ett utropstecken framför Linn Andersson, vars offensiva kvaliteter alltid är ett hot för motståndarna.
Bloggen tippar att United åker hem från Halland med en poäng i bagaget i premiären mot Tölö i morgon. I tabellen känns en placering kring sexa-sjua känns realistiskt.

Väl optimistiskt? Äh, man kan väl få drömma lite.


City bäst på försäsongen

Väl lagom en vecka till seriepremiären blåser vi lite liv i bloggen igen med uppdateringar kring övergångar i lagen i division 2 södra Svealand. Och en stor sammanställning över träningsmatcherna på försäsongen.
Dessutom: etunaexperten.blogg.se:s tips.

Så här ser försäsongstabellen (snitt/match) ut:
City 2,71 poäng
Kenty 2,33
Farsta 2,28
Enskede 2,25
Konyaspor 2,2
Assyriska IF 2,0
Värmdö 2,0
Värmbol 2,0
Smedby 1,42
Nyköping 1,14
FC Gute 0,8
Arameiska-Syr 0,4
Fotnot: Denna tabell tar ingen hänsyn till om en träningsseger tagits mot superetta- eller division 5-motstånd. Exempelvis har A/S matchat tuffare än City, om man ser till motståndet. Resultatet baseras på de träningsresultat som finns redovisade på resp förenings hemsida.

ARAMEISKA-SYRIANSKA
Har varit på träningsläger i Antalya, Turkiet.
IN: Johan Bakircioglü (Assyriska), Fredrik Hallman (tillbaka från BK Saturnus), Michael Kassyousef (Sylvia),
Dennis Hörtin (Frej), Ibrahim Ibrahim (Tyresö), Michael Cieslak (mv, IK Frej), Tommie Ehn (Tyresö) Marko Atackanovic (mv, tillbaka från Vasalund), Eldin Kosica (Väsby United), Johan Boyaci (Gröndals IK), Alexander Berg (Telge FF).
UT: Alexander Valentini, målvakt, Jonas Forsberg, Lamin Conateh, Johan Fensby, Tomas Inci, Sargon Simonsson, Zoran Manovic, Daniel Sleyman, Mattias Kesenci, George Ibrahim, Hamoudy Hamoudy, Andreas Varnava, Erik Pilfalk, Karlos Touma.
Kommentar: Bytt ut i stort sett halva truppen. Har bland annat tappat förre AIK-aren och greklandsproffset Forsberg, som även spelat i Enköpings SK. Matchat mot bra motstånd på försäsongen. Ändå solklar seriefavorit.
Träningsmatcher:
Syrianska Kerburan (d1) 0-1
Farsta (d2) 1-4
Karlbergs BK (d3) 1-1
Valsta Syrianska (d1) 1-1
AIK (AS) 1-4
Totalt: 5 0 2 3 4-11

ASSYRISKA IF
Just nu på träningsläger i Turkiet. Förlorade genrepet mot Sleipner förra helgen.
Försäsongen:
Sylvia (d1) 3-0
Smedby (d2) 2-1
Lindö FF (d4) 2-0
Gullringen (d3) 0-1
Torstorp (d3) 5-0
Sleipner (d1) 0-1
Totalt: 6 4 0 2 12-3

BK KENTY
Oskarshamns AIK (d3) 1-1
Östria Lambohov (d3) 3-2
Gullringen (d3) 1-0
Totalt: 3 2 1 0 5-3

FOC FARSTA
Huddinge (d3) 4-2
Bele Barkarby (d3) 2-1
Arameiska/Syr (d2) 4-1
Sollentuna Utd (d2) 2-0
Täby (Sthlm Cup) 5-1
Råsunda (d2) 3-3
Huddinge (d3) (Sthlm Cup) 0-1
Totalt: 7 5 1 1 20-9

ENSKEDE IK
Väsby (d1) 1-4
Värmdö (d2) 3-1 (Sthlm cup)
Hammarby TFF (d1) 1-0 (Sv Cupen)
Strömsbergs IF (d2) 1-0
Totalt: 4 3 0 1 6-5

ESKILSTUNA CITY
Västerås IK 0-0
Spårvägen 4-3
Gamla Upsala 2-0
Enköpings SK 2-1
Kungsör (d4) 4-1
Huddinge (d3) 3-1
Sleipner (d1) 1-0
Totalt: 7 6 1 0 16-6

FC GUTE
Fardhem IF (d4) 4-0
Sirius 0-3 (Sv Cupen)
Dalhem (d3) 2-2
Rotebro 0-1 (d2)
Sollentuna (d2) 1-3
Totalt: 5 1 1 3 7-9

NYKÖPINGS BIS
IN: Tönis Vanna (Dalkurd), estländsk landslagsback, George Moussan (Hammarby, lån), Dino Semovic (Runtuna), Emil Larnesjö (Runtuna),
Tyresö (d3) 3-0
Torstorp (d3) 2-2
Valsta Syrianska (d1) 4-5
Sollentuna (d2) 6-8 (3-3 full tid) (Sv Cupen)
Assyriska U (d3) 6-1
Rotebro IS (d2) 1-3
Västerås IK (d2) 1-2
Totalt: 7 2 2 3 20-16

KONYASPOR
IN: Milos Petrovic (mv, tidigare AIK), Özgur Yasar (Vasalund)
Uppsala IF (d6) 4-0
Valsta Syrianska (d1) 0-0
Skiljebo (d2) 5-4
Norrtälje (d2) 4-2
Dalhem (d3) 2-2
Totalt: 5 3 2 0 15-8

SMEDBY AIS
IN: Haris Dozo
IFK Norrköping J 1-0
Assyriska IF (d2) 1-2
Sleipner (d1) 1-1
Värmbol (d2) 2-0
Sylvia (d1) 0-2
Norrtälje (d2) 4-0
Lindö (d4) 1-2
Totalt: 7 3 1 3 10-7

VÄRMBOLS FC
Köping FF 3-1
Malmköping 9-0
Södra FF 1-1
Vagnhärad 2-1
Hammarby TFF 1-2 (Sv Cupen)
Totalt: 5 3 1 1 16-5

VÄRMDÖ IF
Råsunda 4-2
Enskede 1-3 (Sthlm cup)
Tumba 0-0 (Sthlm cup)
Spårvägen 1-0
AIK U 4-4
Vendelsö (d3) 2-1
Rönninge/Salem (d4) 6-1
7 4 2 1 18-11

Bloggen tippar:
1. Arameiska-Syrianska
2. Enskede
3. Farsta
4. City
5. Nyköpings BIS
6. Värmbol
7. Assyriska IF
8. Konyaspor
9. Smedby
10. Värmdö
11. Kenty
12. Gute

... och så tror spelbolagen:
SVENSKA SPEL:s odds: Enskede 4,25 - Arameiska/Syr 4,25 - Farsta 6,00 - City 7,50 - Värmbol 8,00 - Konyaspor 12,00 - Nyköping 12,00 - Assyriska IF 16,00 - Kenty 20,00 - Smedby 30,00 - Gute 45,00 - Värmdö 60,00.
Notera att Svenska Spel hade City som blott sjundehandsfavorit tidigare i veckan...
NORDICBET: Arameiska/Syr 3,25 - Enskede 4,00 - Farsta 6,00 - City 8,00 - Nyköping 10,00 - Konyaspor 12,00 - Värmbol 12,00 - Assyriska IF 16,00 - Kenty 20,00 - Smedby 20,00 - Värmdö 40,00 - Gute 50,00.


RSS 2.0