Premiärelvan i dagsläget?

De flesta positionerna i City börjar rätas ut och fyllas inför premiären mot Gute om mindre än tre veckor. Stora gissningsleken börjar här: Målvaktsfrågan är stensäker med Richard i buren. På högerbacken har Robin Larsen startat merparten av matcherna och gör det bra. Just backlinjen måste spelas in innan premiären och därför tror jag även att Ville Sundberg och Berra Berglund är givna i premiärelvan. Den sista backplatsen är den i mitten bredvid Sundberg och där kommer definitivt de tre sista träningsmatcherna avgöra. Bayram Basaranis rutin eller Rambo Sulakas alternativt Markus Wahlströms potential? Även Marcus Andersson kan vara med i snacket.
På mittenmitt tenderar Ståhl att vilja ha ett stabilt block - minns Danne Wikström och Zaman ifjol och med snabba Celsing och Alriksson på kanterna. Så även nu med Danne och överraskningen Linus Wallinder, som gör ett bra jobb i det tysta. Håller positionsspelet bra, verkar som att han är snäppet närmare premiärelvan just nu än talangfulle Gabbe Alias. Celsing är kanske lagets bäste spelare och har en given kantplats. På högerkanten
tampas Thomas Allerbrand, Tobias Hägg och outsidern Sebastian Lundberg om en plats. Allerbrand som klubben satsat ekonomiskt på för att få hit, Hägg som har gjort bra ifrån sig i träningsmatcherna och bland annat hittat målet samt Sebbe Lundberg som är lite avig och svår att greppa för motståndaren och jobbar över stora ytor. Tre sista matcherna kommer att avgöra där.
Framåt kommer dagsformen att avgöra såväl nu som under säsong då det finns fyra mycket kompetenta forwards i truppen. Just nu är definitivt Adnan och Micke Larsson först. I går såg dessutom samarbetet lovande ut. Emil Fritzell är just nu trea före Chiquita Sesay som ännu är sjuk. Räkna med flera olika kombinationer beroende på motstånd på dessa positioner under säsongen.

Det känns alltså som att det finns två frågetecken att räta ut under de tre sista träningsmatcherna:

Richard Larsson

Robin Larsen - (Bayram/Wahlström/Sulaka) - Victor Sundberg - Daniel Berglund

(Allerbrand/Hägg/Lundberg) - Dan Wikström - Linus Wallinder - William Celsing

Adnan Cirak - Michael Larsson

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0