Träningsmatcher, tvåan: Fjärde raka torsken för Enskede

Karlslund-FBK Karlstad 5-2
En säker seger för örebroarna mot ett division tre-lag. Inget att bli upphetsad av.

Bollstanäs SK-Akropolis 0-1
Även Akropolis valde i helgen division tre-motstånd. 1-0 imponeras inte bloggen av, men å andra sidan så betyder inte resultaten i träningsmatcherna nånting när serien drar igång.

Enskede-Hammarby TFF 1-2
På Torvalla IP kunde Enskede störa division ett-laget. Starkt. Men faktum är faktum: fjärde träningsmatchen för EIK - och fjärde förlusten.

FC Gute-Visby AIK 5-0
Gute slog division fyra-laget tämligen enkelt. Saxat från förre Geflespelaren, nu i Gute, Mikael Åskoogh: "Igår spelade grabbarna första riktiga träningsmatchen för säsongen. Den förra veckan mot Dalhem kan inte räknas eftersom det mer liknande isdans eller möjligtvis short-track snarare än fotboll. Hursomhelst kunde vi igår slå Visby AIK med klara 5-0. Trots överlägsenheten är det ändå bra att få matchsituationer och 90 minuter i benen."

Värmbol-BK Kenty 0-2
I matchen division två-kollegorna emellan ägde VFC bollen mest men hade svårt att skapa chanser. Hemmalaget var dock inte allt för nedstämda - detta är hämtat från Värmbols blogg: "Men vafan det var ju en träningsmatch. Domartrion med Melkin i spetsen gjorde ett bra jobb. Inga problem och Kenty är ett trevligt lag att möta, till skillnad från arslena IFK Eskilstuna. (De fick storstryk av Älvsjö i lördags)."

Råsunda IS-Värmdö 1-0
Efter en mållös första halvlek kunde division tre-laget vinna.

City-Syrianska Kerburan 4-2
Precis som en uppmärksam läsare noterat kan ni läsa mer om matchen här. Utförligt och bra. Syrianska hade flera bra spelare med som Suleyman Aslan, ex-VSK:aren Joonas Botold, Sebastian Sallanto, Mattias Mete, Boris Ljevar och Menhal Muqdisi samt Sami Hanna, som testades både som vänsterback och defensiv innermittfältare.

I övrigt kan nämnas att ex-Enköpingmittfältaren Macdonald Mariga, som bloggen tidigare uppmärksammat, i dag startade i Inters segermatch borta mot Udinese, och fick följande omdöme av SvenskaFans.com: "Är nyttig med sin fysik och vinner mycket boll. Är bättre i passningsspelet än Muntari. Dräller med bollen och gör Mister Mourinho arg på läktarn. En överlag positivt insats av Mariga och frågan är om Mourinho inte kommer överväga att starta med honom istället för Muntari. Betyg: 6 av 10."

Ett yngre och mindre erfaret juniorlag än det som starkt slog Södra FF:s A-lag i lördags (4-1) ställde City på benen i dag mot topplaget i juniorallsvenskan div 1 - Enköpings SK - på Tunavallen i dag.
Det blev 2-3 (1-1) efter att Milad Darchini och Ludwig Wallinder målat. "Randigt" ledde med 2-1 fram till slutkvarten, då ESK med två mål kunde vända och vinna.

Till sist: Vill bloggen skicka en tanke och hälsning till Unitedtränaren "Munken" Karlsson, en riktig kämpe som kommer att kriga sig igenom den här matchen också!

Det börjar bra för City

Eskilstuna City tog i dag en meriterande skalp mot dittills obesegrade Syrianska Kerburan.
4-2 efter att västeråsarna tagit ledningen med 1-2 innan en urstark vändning kom efter mål av Bayram, Celsing, Adnan och Fritzell. 
Givetvis ska man inte dra för stora växlar av en första träningsmatch – men faktum är att Syrianska är ett division ett-lag och en premiärseger mot dessa är såklart meriterande och positivt. Något att bygga vidare på, så klart.
Redan på onsdag ställs man mot ett ungt och talangfullt Enhörna, 18:30 på Tunavallen. Då lär bloggen vara på plats.

Derby på Tunavallen imorgon!

19:15 är det avspark för de som är intresserade. Södra FF möter Skogstorp på Tunavallen.

Flera gamla ansikten återvänder till Tunavallen i helgen

Det var mycket strul vid Sami Hannas övergång från Syrianska FC till Eskilstuna City 2002.
Men till slut kunde Sven Dala Dahlqvist knyta mittbacksklippan till sig och bredvid Peter Palmqvist bildade han ett starkt mittlås under den misslyckad elitsatsningen. Investeringen var dock dyr och Hanna for vidare till Syrianska Västerås/Kerburan där han återfinns än i dag som 35-åring.
Sami har spelat båda Syrianskas matcher hittills på försäsongen (3-1 mot Köping FF samt 1-0 mot Carlstad United) och således lär han finnas med även på lördag när västeråsarna ställs mot City.
Syrianska som ikväll spelar sin tredje träningsmatch (mot Enköpings SK på Swedbank Park), medan City ännu inte matchat.





















Kärt återseende 1? Sami Hanna. Foto: syrianskaif.com

Laget tränas av Melke Alan, som ju var på väg till City under fjolårssommaren innan Peder Ståhl kontaktades och redde ut Citys säsong. Alan som sades ha varit muntligen överens med "Randigt" kanske inte ser fram emot att återvända till Tunavallen lika mycket?

Kärt återseende 2? Melke Alan (till vänster). Foto: SvenskaFans.com

Bengt "Bobben" Lydeborn var målvaktstränare i City under "Dala"-epoken. Numer instruerar han Syrianskas herrar samt Kif Örebros och Västerås BK30:s damer.
 Kärt återseende 3? Bobben Lydeborn. Foto: vskfotboll.nu

Vi säger varmt välkomna tillbaka till Tunavallen till de tre!

Noterbart är även att den tidigare Malmö FF- och Öis-mittfältaren Samuel Barlay agerade bollvinnare på Syrianskas innermittfält mot Carlstad United. Återstår att se om testspelande IFK Mariehamnspelaren är med mot City och överhuvudtaget erbjuds kontrakt av Alan. Barlay har blivit utsedd till Sierre Leones bäste spelare, även om det är ett tag sen nu, i konkurrens med Monacos Mohammed Kallon.

Träningsmatcher, tvåan: Tappra försök

Som bekant förhindras fotbollssäsongen av snön, bland annat skulle Karlslund ha mött topplaget i östra Götaland, FK Linköping, i helgen. Två av lagen i södra Svealandstvåan kom dock till start - men inte i mål...

Valsta Syrianska-Akropolis 3-2 (3-0)
Trots snöhelvetet bestämde sig lagen för att starta matchen i 14 minusgrader. Men efter en dryg timme valde domaren att blåsa av tillställningen på grund av kylan. Valsta Syrianska som i år siktar på en topplacering i division ett norra drog ifrån i första halvlek medan Akropolis rivstartade andra genom att skapa flera chanser och göra två mål innan matchen alltså blåstes av i förtid.

FC Gute-Dalhem 3-3
Lagen gick till pausvila - men kom inte tillbaka in på planen. Spelarna tog tillsammans med domarna beslut om att inte spela vidare på grund av skaderisken på den snöhärjade planen. Dalhem lirar till vardags i division tre, således ingen superpremiär för Gute. 



 

Prodell tog klivet ned – och gjorde mål

När Åtvidaberg i dag träningsspelade i Växjö Tipshall mot Öster blev Viktor Prodell introducerad i en ny roll. Triangelnprodukten som gjorde succé som anfallare i Superettan ifjol fick ta klivet ned på mittfältet som offensiv spets i ett 4-5-1-system, vilket låter som ett potentiellt spelsätt för årets nykomling i allsvenskan.
- Daniel Hallingström fick in ett inlägg från högerkanten som Paulus (Roiha) nickade i stolpen och på returen dök Prodell upp, säger tränare Wiklund till Corren.se. Målet betydde 1-0, men efter att Öster kvitterat i 76:e minuten slutade matchen oavgjort, 1-1.


Inställt

Det djävulska snöovädret som förpestar vårt avlånga land gör föga överraskande att City tvingas ställa in morgondagens premiärträningsmatch mot KB Karlskoga.
Även matchen Eskilstuna Södra-Boo FF som skulle ha spelats i morgon är inställd.
IFK-Kolsva har på klubbens hemsida ännu inte rapporterats som inställd, men mycket talar väl för det. Skiljebo-IFK från lördagen blev i alla fall inställd.

Så här skulle City ha ställt upp. Noterbart är att Markus Wahlström hade gjort a-lagsdebut från start (bänken i sista omgången ifjol) liksom KSK-förvärvet Tobias Hägg samt att Emil Fritzell saknades i truppen. 

Richard Larsson 
------------------------
Rebin Sulaka
Marcus Andersson
Markus Wahlström
Daniel Berglund
----------------------- 
William Celsing
Dan Wikström
Gabriel Alias
Tobias Hägg
-----------------------
Adnan Cirak
Michael Larsson

Ersättare: Petter Björkman (målvakt), Gabriel Yakoub, Linus Wallinder, Chiquita Sesay, Sebbe Lundberg.

Kryss mot division ett-lag för United ikväll och nya rekord för bloggen

Eskilstuna United fortsätter att spela 3x30 minuter på försäsongen - och även att spela oavgjort, precis som för två veckor sedan (1-1 mot Stuvsta). 
Ikväll stod Rågsved (norrettan) för motståndet på Tunavallen i en match som slutade 3-3 efter att hemmalaget faktiskt haft ledningen tre gånger om. Maja Österholm, Linn Andersson och Josefine de Brun Mangs stod för hemmamålen, rapporterar Unitedbloggen.

Samtidigt kan vi rapportera att den här bloggen slår nya rekord. På enbart denna veckas fem första dagar har hela 471 besökare räknats in. Totalt har det klickats 818 gånger på etunaexperten.blogg.se mellan måndag och fredag. Fotbollsintresset börjar alltså att stiga allt eftersom i stan. Givetvis väldigt roligt! Och på söndag är det så dags för stans främsta herrlag City att gå in i träningsmatchandet - 12:00 på Tunavallen alltså. Samma dag lirar även IFK E-tuna (14:00 mot Kolsva IF, division fyra. Blåtopparna möter även Skiljebo SK borta i dag lördag) och Södra FF på samma arena (avspark 16:00 mot Boo FF, division fyra).

Karlskogaback i träning – bara 53 dagar efter canceroperation

Den 25 november opererades KB Karlskogas vänsterback Johan Persson för den hjärntumör som han tidigare drabbats av.
Och i veckan fick klubben som ställs mot Eskilstuna City på söndag ett glädjande besked: Persson är redan tillbaka i träning och känner lite lätt på bollen i passningsövningar – bara dryga 50 dagar efter operationen.
- Jag ska röntga igen om ett halvår för att se så den inte utvecklats. Vad gäller fotbollen så ska jag ta ett steg i taget för att komma tillbaka och i övriga livet ska jag leva i nuet och är det någon sak jag vill göra så tänker jag göra det, säger Persson till klubbens hemsida. 
Trodde du att du skulle vara tillbaka så pass snabbt precis efter beskedet?
- Nej gud nej, då så visste man inte någonting. Det va bara en dag i taget och vänta på varje nytt besked som skulle komma. 
Om jag säger att Johan Persson spelar vänsterback i premiären?
- Då säger jag att jag ska ta ett steg i taget känna hur det känns och göra allt jag kan för att försöka spela i premiären.

Karlskoga, som tränas av förre Degerforscoachen Mark Selmer, spelade under förra helgen sin första träningsmatch och vann med 2-1 mot division tre-laget FBK Karlstad. Klockan 12:00 på söndag möter dem City på Tunavallen.

Silly season: Karlslund spikar truppen

Bobocarr Sohna. Så heter Karlslunds sista nyförvärv inför kommande säsong. "Babou" har en historia i Superettan med Café Opera, men har på senare år tillfört Tyresö, Farsta och Akropolis. Den offensive yttermittfältaren kommer dock närmast från Huddinge, som ifjol huserade i samma division tre-serie som IFK Eskilstuna. Då Carl-Magnus Jonsson, Pontus Pers och Rasmus Norén skrivit på nya avtal är nu det förra division ett-lagets trupp spikad.

Samtidigt skriver Katrineholms-Kuriren att Svenska fotbollförbundet (har rådgivaren Thomas Lyth ett finger med i spelet månne?) rekommenderat en irakisk mittback med meriter från landslaget, som nu är i träning på Backavallen.

Stort intresse för Citys spelarinvestmentbolag



Intresset är stort för Citys nystartade spelarinvestmentbolag.
"När det är två veckor kvar av teckningstiden har det tecknats aktier för 400 000 och vi hoppas på att nå målet på 800 000. Tack vare detta kan vi se oss om efter spelare som stämmer med den satta profilen och en sådan spelare är kanske Tomas Allerbrand 19 år från Halmstads BK" meddelar Citybossen Peter Lindkvist på klubbens hemsida.
Senast 1 mars 2010 ska den som är intresserat anmält sig.

Webb-tv: Se en 15-årig Erik Biselius rädda straff i Superettan

Cityjagade Erik Biselius stod i Superettan redan som 15-åring.
Här räddar han en straff för Västerås SK mot IFK Norrköping på Idrottsparken i den sista omgången av Superettan 2007.


Träningsmatcher, tvåan: Akropolis slog Dalkurd - Karlslund kryssade mot division tre-lag

Lagen i division två södra Svealand som är igång med träningsspelet:

Lördag: Karlslund-Rynninge IK 0-0.
* Karlslund, som åkte ur ettan ifjol, gjorde sin "riktiga" träningsmatchpremiär efter förra helgens internmöte med Karlslund U. Matchen mot RIK slutade mållös, men trots det hade RIK en ribbträff och en insida stolpen. I andra halvlek var KIF närmare ett segermål, men gästernas 15-årige keeper höll undan. "Förra året skiljde två divisioner mellan Karlslund och Rynninge (i år en), men det märktes verkligen inte i träningsmatch-premiären på Karlslunds Arena. Rynninge höll absolut jämna steg" skriver Rynninge på sin hemsida.

Lördag: Gamla Upsala SK-Enskede 3-1
* Enskede spelade sin tredje träningsmatch mot division två-laget GUSK - och fick återigen se sig besegrade. Laget inledde träningsmatchandet redan sista helgen i januari med en 1-2-torsk mot Gröndal och har fortsatt i samma bana mot Arameiska/Syrianska (hela 2-5) och nu alltså 1-3 borta mot GUSK.  

Lördag: Värmbol-IFK E-tuna 3-1
Se annat inlägg.

Lördag: BKV Norrtälje-Värmdö 2-1
Fjolårets raket i södra Svealandstvåan åkte på pumpen mot division tre-laget Norrtälje.

Söndag: Akropolis-Dalkurd FF 3-2
Akropolis som av etunaexperten.blogg.se tidigare pekats ut som potentiella seriesegrare i södra Svealandstvåan tog under förmiddagen en meriterande skalp i Märsta i säsongens första träningsmatch. Kometlaget Dalkurd, division ett, blev straffade av Akropolis snabba omställningar då Dalkurd vid två tillfällen slarvade med uppspelen och Akropolis kunde tidigt gå ifrån till 2-0. I andra hämtade Dalkurd upp underläget men Akropolis kunde avgöra i slutminuterna.

Mera koll på tvåan: Smedby, ifjol tvåa i en Götalandsserie, ser möjligen inte lika spetsiga ut i år. Klubben bantar spelartruppen till 16+2 spelare och har tappat tre tunga pjäser, bland annat anfallarna Niclas Fredriksson (slutar) och Mohamad Tadayoun (Sleipner). Men utöver dessa har inga startspelare lämnat.

Nyköping testar afrikansk landslagskeeper

* Samtidigt som Eskilstuna City närmar sig Västeråslöftet Erik Biselius testar Nyköpings BIS i helgen Gambias landslagsmålvakt Bala Musa Bajaha, 33, rapporterar SN.
Han provtränade under lördagen samt på måndag. Tidigare har han vaktat Gais och Enköpings kasse. I kvalet till VM 2006 fanns han med i den gamianska truppen liksom under 2008 då han stod i fyra VM-kvalmatcher för Gambia i kvalet till sommarens världsmästerskap i Sydafrika. Noterbart är att Gambia och Bajaha spelade 1-1 mot Sverigedödarna Senegal, med bland annat El Hadji Diouf och Henri Camara i laget - inför 50 000 åskådare.
Något helt annat än Rosvalla, alltså.

 Foto: allgambian.net

* FC Gute har gjort klart med förre Siriusbacken Hjalmar Bertwig. Mittbacken, som lämnade spel i Superettan för två säsonger sedan, har återvänt till moderklubben och skrivit på för ett år.

Fina siffror för IFK mot Värmbol

Precis som signaturen "jk" uppmärksamt noterat i kommentarsfältet på denna blogg kan du läsa ett utförligt referat från IFK Eskilstunas träningsmatch mot Värmbols FC här.
1-3 är ganska fina siffror för IFK, om nu Värmbol håller samma klass som ifjol, vilket etunaexperten.blogg.se tidigare dock ställt sig tveksam till.
Saxat från Värmbols referat: "IFK får tvåsiffrigt (många för snack!!) med varningar och två utvisningar och Huselius beter sig stundtals som en sur 11:åring på bänken. Omoget!
IFK spelar stundtals skapligt men har inte tempo än så läng. Ska de vinna trean behöver de ha bättre fart."
Nästa gång du kan se IFK på Tunavallen är nästa söndag klockan 14:00 mot Kolsva.

Tidigare i veckan har Sport-Folket skrivit att IFK kan dra sig ur samarbetet med City. Föga förvånande och etunaexperten.blogg.se tänker inte slösa många rader på det. Detta måste väl vara tredje gången på kort tid som samarbete mellan klubbarna brister? Tråkigt och givetvis förhindrar detta processen på vägen mot elitfotbollen för stan. IFK är på uppgång i år och har fått två lovande 19-åringar från City som bör kunna gå rakt in i startelvan. Ett tecken på bra samarbete. Ska klubbarna i framtiden återigen ta betalt för liknande övergångar?
Då gräver vi vår grav.
Igen.

Derbydags redan i tredje omgången!

Spelordningen för förbundsserierna har nu kommit och där kan vi utläsa att Södra FF och Skogstorp kommer att ställas mot varandra i det enda Eskilstunaderbyt redan i den tredje omgången på Skogsängens IP.
Returen på Orrliden kommer att spelas mitt i sommaren - sjätte augusti - i omgång 14.

City-aktuelle Biselius fjolårsfacit i tvåan: Två utvisningar – på två matcher

Sport-Folket avslöjar i dag att skadeförföljde P90-landslagsmålvakten Erik Biselius kan bli aktuell för City, då hans nuvarande klubb, VSK, satsar på Martin Sundström och Oskar Wahlström som målvaktspar.
För bara ett par veckor sedan (under januari) testade Biselius med norska ligafyran Odd Grenland - på klubbens La Manga-läger. Nu kan han alltså vara på väg att byta provspel i Spanien mot plastgräset på Vallen.
- Det är kunglig träning här nere. Jag har det bra i värmen och lär mig nya saker hela tiden. , säger han till VLT.se.
- De har en isländsk förstemålvakt och jag kommer ju inte att få stå om jag går dit. Men däremot kommer jag ju kunna få grymt bra träning. Det jag behöver är ju egentligen att spela matcher regelbundet. Men det här var en kul grej.
VLT: Har VSK sagt att du kan lämna klubben om du hittar en ny arbetsgivare?
- Det antar jag. Annars hade de nog inte släppt iväg mig, men vi har inte fört någon diskussion om det.
Biselius lånades ut från VSK till VIK i tvåan inför premiären mot Vallentuna ifjol.
Då såg han rött och blev utvisad efter en armbåge i 85:e minuten.
När han sedan åter gjorde ett gästspel i hos de gulsvarta fick han återigen syna det röda kortet, den här gången dock oturligt då han skulle gå ut och avstyra en långboll när bollen tog på armen på Biselius som befann sig utanför straffområdet.

Det är ingen tvekan om att Biselius är en skicklig keeper som säkert skulle tillföra väldigt mycket i City - om han kan spela. För visst känns det lite underligt om klubben skulle välja att ta in en spelare utifrån, som redan i så unga år är så pass skadebenägen, när man redan förfogar över två unga målvakter med hyfsad utvecklingspotential? Bara en tanke. Är han frisk och kry verkar det ju onekligen intressant, om han vill hit. Hans kontrakt sträcker sig formellt över hösten 2010.

Citys nye kock fixar målen: "I HBK tränade vi sju gånger i veckan – plus match"

En målhungrande högermittfältare - det är vad som saknas i dagens City.
Den luckan kan mycket väl komma att fyllas av Thomas Allerbrand som gjorde sin andra träning med laget i dag, som pressen tidigare rapporterat. 
I somras var han hemma i Västmanland och gjorde en intervju med Sala Allehanda som du kan läsa här
Där berättar han bland annat att: 
- Min styrka är snabbheten och tekniken. Jag har även bra spelförståelse. 
SA: Vad kan du förbättra?  
- Allt!
- Jag trivs verkligen i Halmstad och vi tränar mycket. Ofta blir det sju pass i veckan plus match.
Sala FF-produkten dricker helst Coca-Cola. Att döma av svaret på vad han helst äter om han får välja vad han vill - hans egna spaghetti med köttfärssås - så kanske Allerbrand får fixa flera mål för "Randigt" i år... 
 

Foto lånat från Glenn Abrahamssons utmärkta Halmstadsblogg
på Sport-Expressen.

Övertygande överkörning, IFK!

Det var stora siffor som gällde när IFK Eskilstuna i helgen drog igång träningsmatchandet: ganska väntade
0-5 mot division två-laget Enköpings SK i lördags följdes upp av 8-0 mot TNIS i dag.
Hemmamatchen på Tunavallen mot satsande division fem-laget tillika Espanyolinspirerade TNIS blev en enda stor manifestation i hur långt laget verkligen hunnit hittills i sin försäsongsträning.
Sju pass per vecka har man tidigare utannonserat och mot TNIS var Blåtopparna etta på bollen i 9,9 fall av tio, vilket man i och för sig förstås ska vara med tanke på att det ändå skiljer två divisioner.
Nu återstår fyra matcher på de kommande tre veckorna av februari innan man tar ett litet matchuppehåll. Vad man än anser om denna lite nytänkande tränings- och matchmetod så tidigt på försäsongen så ska det bli oerhört intressant att se hur det kommer att gå och vilka konsekvenser det kommer få.

IFK anno 2010 är hyfsat spännande med flera rutinerade herrar som Pelle Jerrelind, Henrik Mäx, David Eriksson, Henrik Andersson och Aziz Halimi blandat med flera lovande spelare som Antonius Acar, Jonathan Ohlsson, Max Eurenius, Viktor Kallas och Filip Thunstedt som alla gjorde en mycket bra insats mot TNIS. Till exempel kan denna elva mönstras: Jerrelind - Henrik Andersson, Alexander Larsen, Alexander Ohlsson, André Northman - Viktor Kallas, David Eriksson, Henrik Mäx, Alen Visnjic - Aziz Halimi, Antonius Acar. Det känns som ett något starkare lag än det som länge huserade i botten av Stockholmstrean ifjol.
Fotbollssäsongen har äntligen dragit igång - men man ska komma ihåg att det fortfarande är ganska lång tid kvar till seriepremiär.

Putte Lindkvist tar ambitionerna till sjuan

Patrik Lindkvist, en gång i tiden lovande yttermittfältare i Eskilstuna City, varvar ned i division sju.
Efter att ha tillhört Södra FF i toppen av fyran de senaste säsongerna tar Putte nu steget till AC Primavera.
Men ambitionerna har han inte lagt på hyllan:
- Vi har så pass bra lag så vi kan gå rakt igenom serien. Jag tror vi kommer vinna varje match och vara överlägsna seriesegrare, säger han till acprimavera.se.

Zaman igång med träningen

Turerna har varit flera - men nu är Zaman Safari igång med Cityträningen igen.
Zaman som efter fjolårssäsongen avviserade sitt nej tack till fortsatt spel.
- Men till Zamans förtret så flyttades dock träningen från konstgräset till gymmet, skriver assisterande tränaren Peter Glas på Citys hemsida.
Givetvis positivt att den tidigare superettamittfältaren fortsätter då unga City behöver all rutin man kan få.
Till sist skickar vi ett grattis till Väsbybacken David Fällman som fyller 20 år i dag.

Från Tunavallen till San Siro - på fem år

Macdonald Mariga, 22, vann division två norra Svealand med Enköpings SK 2005 innan han värvades till Helsingborg och gjorde succé i allsvenskan.
2007 kom han till Serie A och Parma. I dag blev det klart att den kenyanske landslagsmannen (24 landskamper) och Citys förre motståndare flyttar till en av världens största fotbollsscener - San Siro och Inter.
Hyfsad utveckling på fem år...


Eskilstunamålvakt i landslaget


Bosön.

Och nej, det handlar inte om ex-TSK:aren Hedvig Lindahl, utan om Eskilstuna Uniteds Emelie Lundberg.
Lundberg, som i november blev utsedd till förra säsongens näst bästa målvakt i Eskilstuna av etunaexperten.blogg.se:s läsare, har återigen blivit inbjuden till Bosön där även de 26 andra främsta F93:orna i Sverige kommer att finnas på plats mellan 15-19 februari.
Nästa landskamp sker i mars, mot Danmark, innan EM-kvalet drar igång i april. Återstår att se om Unitedkeepern återfinns där.

RSS 2.0