Anrells attack - "Alm en nörd"

"En hyperskötsam nykterist och teoretiker från Norrland - kort sagt en nörd. Vad var det egentligen för fel på Rikard Norling?".  
Så skriver den ironiskt humoristiske  Lasse Anrell på sitt söndagsuppslag i dagens Sportbladet och placerar Adde Alm på femte plats i "Lasses lista" (veckans fem hetaste svenska sportprofiler)!

Eskilstuna topp 10 (1998-2008), plats 10!

Eskilstunafotbollen har inte direkt nått några högre höjder de sista tio åren.
Men det har ändock passerat förbi ett antal profiler i klubbarna som på ett och annat sätt förtjänar att omnämnas.
Fotbollsexperten pubilcerar från och med i dag den hetaste listan över Eskilstunas Bästa Fotbollsspelare 1998-2008!
Håll till godo!

#10 

Daniel Hanning
 

Ålder: 30
Position: Mittfältare
Nuvarande klubb: Skogstorp (även moderklubb).
Tidigare: City, IFK.

Motivering:
Smederna-supportern Daniel Hanning är en av stadens klokaste innermittfältare på bra många år. Lugn med bollen och en grovjobbare centralt på mitten som fanns med i Sven "Dala" Dahlkvists startelva under den misslyckade elitsatsningen i City i början av 2000-talet.
Efter att ha strejkat tillsammans med åtta andra spelare när Kjelle Pettersson fick sparken som assisterande tränare och Ilia Illiev fick stanna på posten som chefstränare tog målaren Hanning flyttlasset till allianspartnern IFK Eskilstuna, som då låg i division 3 (dåvarande fjärdedivisionen), efter nio år i "Randigt".  
Väl där bildade han ett slagkraftigt innermittfält med den tidigare pojklandslagsmannen Johan Krekola när Blåtopparna 2005 tog steget tillbaka upp i division 2 efter fem år i trean.
Skulle förmodligen även i dag gå in i åtminstone IFK:s startelva i trean.
2006 återvände han till sin moderklubb Skogstorp, som då spelade division 5-fotboll, trots att både City och IFK ville ha honom i sina respektive division 2-trupper.
Det blev uppflyttning direkt för "Real Skogstorp" som sedan 2007 spelar i Sörmlandsfyran.
2008 kantades av skador när säsongen avslutades var det ännu osäkert om Hanning kommer att göra comeback överhuvudtaget till kommande säsong.


Årestam iskall

"Totti" skriver i dagens Folket att IFK Eskilstunas Jonas Årestam funderar på att ta en timeout från sporten han älskar mest.
Inte så konstigt egentligen, då Jonas gått från glödhet till iskall på spelarmarknaden på bara ett år.
Årestam var dumdristig nog att tacka nej till City efter att ha gjort en fantastisk säsong som skyttekung i IFK 2007 under Pascal Simpsons ledning då han var stans kanske bäste anfallare efter "Putte" Karlsson.

Istället var han kvar i sitt IFK - som nu tagits över av den frispråkige Kenneth Huselius - även 2008. Han placerades först på vänsterkanten på mitten innan han fick återgå till den ytterbacksroll han haft fram till 2006.

Årestam var inte i närheten av den form han var i under 07, och man kan inte låta bli att tänka på hur det hade kunnat gå för Jonas om han hade gått till "Randigt" istället inför 2008 års säsong, och speciellt om det då blivit uppflyttning.  
Möjligt att han nästa år istället skulle kunnat utgöra Citys anfallspar i division 1 tillsammans med Mats Haglund?

Det svänger snabbt, även i fotboll.

Eskilstuna på dekis - Alm lämnar skutan


Andreas Alm blev i går klar som ny assisterande tränare för allsvenska AIK.
Därmed lämnar han sitt uppdrag som huvudtränare hos sin moderklubb tillika Eskilstunas flaggskepp City efter bara en säsong.
Vad kommer då detta att få för konsekvenser för Eskilstunafotbollen?
Svar: förödande.
Och är Adde Alm verkligen en svikare?

Svar: ja.

Efter tre år av uppgång och positiva tongångar bland Eskilstunas förstalag City är nu lågkonjunkturen på väg även hit. Citys silly season har ännu så länge inte varit något att pynta julgranen med om någon vecka.
De största talangerna - Viktor Prodell (Åtvid), Simon Lundevall (VSK), David Fällman (Väsby Utd.) har gått förlorade samtidigt som Victor Sundberg och Jonas Käck är ute och reser och kanske inte dyker upp i E-tuna förrän i mars, enligt Gudfaderns Sportörat i dag. Fotbollsexpertens favoritback Marcus Andersson är på väg bort liksom anfallarna "Valle" Valentine (vilket inte är någon större förlust - större målsumpare får man leta efter!) och Putte Karlsson. Att Larsa Enered
går förlorad är ingen större skräll, men likväl en stor spelarförlust!

Därför ter det sig väldigt underligt att tränaren med det uttalade stora Cityhjärtat, Andreas Alm, lämnar det sjunkande skeppet.
"Äntligen är jag tillbaka där jag kände glöd från början. Jag är tillbaka i den roll jag kände som junior 1989, nu vill man bara framåt" sa Adde till Folket efter att han tagit över huvudansvaret i klubben.
Har den där glöden försvunnit efter ett knappt år? Eller tror inte Adde att City och därmed Eskilstunafotbollen längre kan ta några kliv framåt, eftersom han ju lämnar?
Jag menar att Adde kunde ha väntat i något år till och därefter hoppat på tåget och ta över ett lag i eliten som en mer rutinerad tränare och tagit kliv med Eskilstuna i seriesystemet!
Han är trots allt bara 35 år. Får man ett erbjudande som ass tränare av en av Sveriges största och mest anrika klubbar redan efter endast en säsong som huvudtränare i fjärdedivisionen (som dessutom inte uppfyllde förväntningarna/kraven!) så ser det ju lovande ut även inför framtiden för Adde.

Det här känns som ett knivhugg i ryggen på alla oss som följt City på nära håll under de senaste åren. Jag ställde mig själv frågan efter säsongen om Adde verkligen var rätt man att leda Randigt även 2009 då han inte lyckades ta steget upp med det kanske bästa Citylaget på år och dar. Men man måste leva i verkligheten - namnet Andreas Alm väcker respekt ute i landet. Det blir därmed lättare att locka till sig nya spelare och sponsorer. Självklart hade det till hundra procent varit att föredra Adde Alm som tränare för City även 2009.
Men han svek, vilket är beklagligt.

Vad har då City för medicin mot detta?
Man litar såklart till Jocke Helgstrand, en rutinerad Cityprofil vars fotbollskunskaper kanske är något underskattade bland människorna i Sméstan.
Vidare tar man in en fystränare vars efternamn kommer att ge tidningarna många gratisrubriker.
Eskilstuna Uniteds förre chefstränare Leif Edeborg blev den sista pusselbiten inför Randigts lagbygge 2009. En tränare som har gjort ett helt okej jobb med United-tjejerna, men inte alls är bekant med fotboll på denna nivå.
Sedan ska de dessutom ha helt tredelat ansvar!?
Glasklart... 

Varför hade klubben så bråttom med att rekrytera en ny tränarstab? Vi är bara inne i november månad och det finns säkerligen gott om etablerade tränare ute i landet som skulle kunna tänka sig att ta över ett topplag i division 2 med en organisation som vida överstiger de flesta division 1-lagens. Denna tränartrio kan inte på långa vägar locka spelare på samma sätt som namnet Andreas Alm, vilket kan få konsekvenser för City om varken Oskar Wahlström eller Mats Haglund väljer att skriva på.

Just nu känns det inte alls bra. 
Det krävs nog ett stort mirakel för att vi ska kunna få fira en serieseger nästa höst.
 


Förtjänstmedalj till Citys ordförande

I dag utsågs årets mottagare av kommunens förtjänstmedalj för "gagnerik gärning". Eskilstuna Citys ordförande Laszlo Meszaros är en av dessa. Han tilldelas detta "för sin gärning inom idrottsrörelsen; drivande ledare inom fotbollen i City FK". 

Laszlo har varit med i styrelsen under en längre tid hos City men kommer att lämna ifrån sig ordförandeklubban till 2009. Under den misslyckade elitsatsningen 2000-2003 hade Laszlo en av huvudposterna i föreningen och kritiserades hårt.
Istället bet Laszlo ihop och visade kurage när han tog över ordförandeklubban och ledde City in i dess nya århundrade. Numer är klubbens ekonomi sanerad samtidigt som klubben står rustad för sportsliga framgångar i framtiden.
Laszlo syns ofta på Årby och är en riktig profil i City. Sällan har en sådan klubbkänsla skådats här i E-tuna, samtidigt som han alltid varit öppen för samarbete med andra klubbar, till skillnad från IFK Eskilstunas tidigare ledning.  

Laszlo och de andra medaljörerna blir prisade vid en officiell ceremoni i Stadshuset den 2 december.
Fotbollsexperten gratulerar givetvis!

Fotbollsexperten ger sig ut i bloggvärlden!

I dag fredagen den 28 november ger sig Eskilstunas egen lilla Fotbollsexpert ut i bloggvärlden.
Det blir analyser, diskussioner, krönikor och mycket annat om världens största sport, med en tydlig inriktning mot lokalfotbollen, samtidigt som det säkerligen kan dyka upp en och annan nationell/internationell överraskning lite då och då... 

Håll till godo! 
Varmt välkommen!   


RSS 2.0