Lagdel för lagdel

Med åtta dagar kvar till seriepremiären passar bloggen på att betygsätta samtliga lagdelar i samtliga lag!

Eskilstuna City FK

Målvakter: eee
Richard Larsson är en talang som är bra på det mesta. Behöver förbättra luftspelet, men vem minns inte korte Jonas Käck som var fenomenal. Bakom Richard ser det tunnare ut i dagsläget.

Försvar: eeee
Trots att Larsa Enered har lämnat har kanske backlinjen blivit än starkare. Victor Sundberg har tagit ytterligare kliv i sin utveckling som mittback på försäsongen, liksom Robin Larsen på högerbacken. Samtidigt finns rutinerade Marcus Andersson/Bayram Basarani att tillgå liksom talangerna Markus Wahlström/Rebin Sulaka som kan gå in och göra ett bra jobb i tvåan. Backlinjen håller hög klass.

Mittfält: eee
Det är här som klubbens stjärnor återfinns i Dan Wikström och William Celsing. Linus Wallinder har gjort en stark försäsong, men på högerkanten är det fortsatt frågetecken och kamp mellan Thomas Allerbrand och Sebastian Lundberg. City behöver variera sitt spel mot sämre motstånd då man måste styra spelet och då behövs en kreativ kraft bredvid Wikström - antingen Oscar Eriksson eller Gabriel Alias. Kan de styra "Randigts" spel mot lagen på undre halvan?

Anfallare: eeee
Micke Larsson ser ut att fortsätta sin utveckling som division två-anfallare. Adnan Cirak går mot en intressant vår och Emil Fritzell är en talang utöver det vanliga. Samtidigt finns Chiquita Sesay att tillgå som joker, liksom kanske även Mathias Gravem till hösten.

Betyg:
eeeee = Div 1-nivå.
eeee = Mycket hög div 2-nivå. 
eee = Bra div 2-nivå. 
ee = Godkänd div 2-nivå. 
e = Div 3-nivå.

***

IFK Eskilstuna
Premiär lör 17/4 borta mot FBK Karlstad.

Målvakter: eee
Pelle Jerrelind har varit med ett tag nu och har rutin. Bakom honom finns Daniel Eriksson som kan gå in och göra ett bra jobb i trean. Målvaktssidan ser bra ut.

Försvarare: eeee
Alexander Larsen-Alex Ohlsson kan vara ett av seriens bästa mittlås. Därbakom ser det något tunnare ut. På kanterna finns offensiva nykomlingen Max Eurenius (City) som kanske kan blomma ut, samt Eric Forselius och återbördade Daniel Hirvi. Dessutom kan Henrik Andersson lira i backlinjen. 

Mittfältare: eeee
"Gaza" Andersson är tänkt som defensiv kraft framför ett fyrmannamittfält som kan se ut så här: Acar-Eriksson-J.Ohlsson-Visnjic. Bakom dessa herrar finns dock inte lika mycket bredd - laget har tappat Henrik Ruottinen och Alex Larsson samtidigt som Henrik "Pajpen" Mäx alltid är ett osäkert skadekort. David Eriksson blir viktig.

Anfalllare: eee
Aziz Halimi var skyttekung förra året. Antonius Acar kan även lira på topp - en målfarlig duo alltså. Har tappat Jesper Lundqvist till Citys junisar. Bredden på truppen för dålig för ett högre betyg.

Betyg:
eeeee = Div 2-nivå.
eeee = Mycket hög div 3-nivå.
eee = Bra div 3-nivå.
ee = Godkänd div 3-nivå.
e = Div 4-nivå.

Kommentarer
Postat av: Jocke

12 ggr degen på City hos trygga Svenska Spel känns som extremt bra!!? Nätpiraterna ger 5-6,5 ggr.

3,55 hittar jag på IFK och det är väl ett mer tveksamt spel även om jag håller alla tummar jag har.

2010-04-09 @ 19:28:10
Postat av: Anonym

Bjudodds! Det tackar vi så mycket för Jocke!

2010-04-09 @ 22:40:09
URL: http://etunaexperten.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0