Noterat i dimman på Tunavallen

5-0-segern i går var väntad. Även om City inte övertygade helt så kunde det faktiskt ha blivit mera mål mot ett Älvsjö som ändå sägs ha en hyfsad trupp för trean i år.
Frågorna vi ställde oss i går:
- Vilken klass håller de "gamla" mittbackarna Bayram och Marcus?
- Kommer Allerbrand visa att han hör hemma i startelvan?
- Ska Gabbe Alias ta ett steg mot premiärelvan?
- Fortsätter Richard att utveckla sitt luftspel?
Svaren:
- Håller man nollan så ska man vara nöjd som mittback. Hursomhelst så sattes ingen av dem på några större prov. Bra dock för Marcus att få än mer speltid efter comebacken tidigare i vinter. Men frågetecknet på den andra mittbacksplatsen kvarstår inför de två sista träningsmatcherna. Bayram målskytt igen!
- Nja. Allerbrands självförtroende måste ha fått sig en törn efter ett missat friläge på Oscar Erikssons öppnande pass i slutet. Salakillen hade ett fint inspel efter marken i första som "Randigt" borde ha förvaltat bättre, men i övrigt ser nyförvärvet ut att behöva fler matcher på sig för att komma in i laget. Det tar ofta lite för lång tid med bollen.
- Svårt att säga. En svårspelad match med ett lag som inte kommer att vara ordinarie i premiären. Hade en riktigt fin genomskärare i första. Mattades lite sedan.
- Yes, inga konstigheter. Det ser bättre ut för varje match som går.

Faktan från i går: City-Älvsjö AIK 5-0
Mål: 1-0 (15) Vindsnabbe Celsing (som hade fler bra chanser i inledningen) rinner igenom i djupled på Adnans pass. 2-0 (16) Celsings tur att spela fram Adnan. Ett lysande anfall - matchens höjdpunkt - när Sebbe Lundberg spelar fram Celsing djupt nere till vänster i straffområdet, Celsing på ett tillslag till Adnan centralt som stöter in den på ett. 3-0 (48) Adnans boll letar sig till slut in bland nätmaskorna. 4-0 (58) Bayram Basarani drar till efter en tilltrasslad situation och gör sitt andra snygga mål på försäsongen. 5-0 (85) Adnan utanför straffområdet placerar bollen behärskat. Hattrick och nu tio mål på sju matcher.
City:

Richard Larsson
------------------------
Robin Larsen (60, Rambo Sulaka)
Bayram Basarani
Marcus Andersson
Daniel Berglund
-----------------------
Thomas Allerbrand
Gabriel Alias (60, Linus Wallinder)
Filip Lundevall (74, Oscar Eriksson)
William Celsing (77, Lundberg)
----------------------
Sebastian Lundberg (andra hl: Micke Larsson)
Adnan Cirak

***

I dag klockan 14:00 spelar Sverige F19-kval till EM på Tunavallen mot Irland. Därefter ställs United mot AIK:s U-lag klockan 20. Uniteds tredje sista träningsmatch innan seriepremiären i tvåan 1 maj mot Gideonsberg. Annars väntar vi spänt på poplaget AC Primaveras första match genom tiderna under långfredagen. IFK Strängnäs gästar Tunavallen klockan 16:00.

(Observera att eventuellt videoklipp nedan inte är tillagt av Etunaexperten, det är i så fall reklam från blogg.se.)

Kommentarer
Postat av: Anonym

Tycker att detta var väl en okej match men det som behövs är att spelarna hittar varandra bättre och bättre passningsspel och att de spelare som har boll ska titta upp inte ned på bollen som jag tyckte många gjorde igår..Det fanns många gånger chanser till passningsspel då en spelare är helt fri på kanten men väljer istället att gå själv och det slutar i trassel...

2010-04-01 @ 15:10:44
Postat av: Mamma Allerbrand

Jag tror på Allerbrand i startelvan behöver lite tid för att hitta sina spelare och han behvöver lite tid till att andra ska hitta honom, behöver bra spelfördelare som han hade i halmstad då lyckas han här med.."" Bra passnigsspel många mål""".

2010-04-02 @ 20:30:45
Postat av: Pelle

Jaså behöver han bra passningar? Som dom två superlägen han haft duger inte? Undrar om han inte behöver mindre tryck hemifrån

2010-04-04 @ 12:19:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0