Förutsättningarna annorlunda på Gotland

City vill gärna ha en bra start för att lyckas i år. Historiken talar för det - och även försäsongens förutsättningar. Eskilstuna har ju numera en kanonfin konstgräsplan på Vallen som borde kunna ge lagen en fördel gentemot andra, mindre klubbar, i seriespelet runtom i landet. En av dessa klubbar är FC Gute - helgens premiärmotståndare. Så här skriver Gotlands Tidningar:
(...)För lagkaptenen Daniel Engströms del hänger helgens premiär borta mot Eskilstuna city (notera det lilla c:et!) lite i luften. En fotskada sedan någon månad läker långsamt. Där är kapten Engström inte unik i årets Guteupplaga.
Skadorna har varit lika många som vintern har varit lång. Och försäsongen har lämnat mycket att önska när det gäller träningsmöjligheterna på konstgräsplanerna.
- Det har varit ganska jobbigt, men det har blivit mycket löpning. Vi har knappt haft möjlighet att spela och köra rena bollövingar. De få pass som vi har kunnat köra har vi fått tränga ihop oss på mitten av planen. Där har det i alla fall inte varit några snödrivor.(...)
Som denna blogg skrev redan i december så är det dock inte de inledande omgångarna som kommer att avgöra om City blir att räkna med i toppen eller inte - utan matcherna under sommaren. Då ställs laget mot topptippade lagen Värmbol, Karlslund, Smedby och Akropolis i dubbelmöten på raken.  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0