Vallentuna stärkta - vände tre underlägen i premiären

Premiärkollen på Citys och IFK:s kommande motståndare:
"Värmdö spelade ett rappt offensivt spel med ett mycket kompetent kantspel där Värmdös vänsterytter gav oss stora problem från start till mål."
Så står det på Vallentunas hemsida och det låter onekligen lovande för City inför helgens möte med Vallentuna. "Randigt" förfogar ju också över en vass vänstermittfältare i William Celsing. Det var just via vänsterkanten som Värmdö också kunde näta fram till 1-0 samt 3-2.
Anfallaren Daniel Lundkvist var VBK:s förgrundsfigur med två mål (1-1 och 2-2), och bortalaget skulle komma att hämta upp även 3-2 i minut 64 via Valentine Ponce. 3-3 slutade alltså premiären för de båda 08-lagen. Vi noterar även att VBK ställde upp enligt 4-5-1 och skapade många målchanser, men också släppte till en hel del bakåt.

IFK Eskilstunas nästa motståndare IFK Ölme vann med knappa 1-0 hemma mot bottentippade SK Sifhälla i premiären av trean. Ett ungt Ölme var väldigt nöjda, men kraftig vind påverkade spelkvalitéen i fel riktning. Därför blev det mest kamp i andra halvlek. I första var Ölme det spelförande laget fram till slutkvarten då nykomlingen faktiskt tog över. Nyförvärvet Dennis Karbin blev Ölmes enda målskytt, efter fint förarbete av Fredrik Mälman.