Uselt tippat

... men å andra sidan är detta ingen spelblogg.
Under helgens första omgång i tvåan fick bloggen endast in ett rätt - Citys seger över Gute i lördags. En härlig premiärhelg för "Randigt" då de andra topptippade lagen i serien - Akropolis, Värmbol, Karlslund - alla fullkomligt kollapsade. Räknar kallt med att det åtminstone knöts några nävar på Tunavallen efter detta.

* Skräll-varningen Farsta fick bästa tänkbara start genom 1-0 över Värmbol.
Värmbol som i går hade cupmötet med Jönköping Södra fram till 84:e minuten då J Södra reducerade till 1-2 och sedan även kvitterade i 90:e. När sedan förlängningen blåstes igång var Superettaklubben starkare och vände alltså 0-2 till 3-2. Tung fotbollshelg i Katrineholm, alltså! "VFC var aldrig riktigt i närheten av vare sig sitt vanliga pasningspel eller sitt vanliga jävlar-anamma. Många såg frånvarande ut och vi var inte i närheten av andrabollarna eller ens på förstabollarna...." Så skriver Värmbolsbloggen efter premiärtorsken. 

* Karlslunds 1-3 borta mot Enskede var allt annat än imponerande. Ett EIK som var snabba i omställningarna fick en superstart och gick ifrån till 3-0 efter en halvtimme. "Vi har ett kanongäng, blandat med unga duktiga killar och lite mer rutinerade. Det är svårt att veta redan nu var vi stå, men det är klart att vi har som mål att vara med där uppe och fajtas" säger Karlslundsanfallaren Calle Olsson till NA. Läs mer här.  

* Akropolis stod för en fullständigt obegriplig genomklappning på Behrn Arena mot ÖSK Ungdom. Kontringsstarka ÖSK U mosade in mål i den andra halvleken efter 1-0 i paus. Akropolis som hade båda superanfallarna Michael Allyn och Christian Alsberg från start, samt viktige innermittfältaren Jiannis Vasiliou som varit skadad på försäsongen. Noterbart är dock att nye målvakten Max Bergander (från Vallentuna) saknades. Trots detta så ska det inte behöva bli en sån komplett förnedring.

* Det känns som om spelbolagsjättarna har missbedömt årets upplaga av Bissarna som bör vara bättre än fjolårets. De har behållit stommen och gick stärkta genom en bra höst förra säsongen. 1-0 mot Smedby bevisar att laget knappast kommer att slåss för överlevnad den här säsongen.

I övrigt bör IFK Eskilstuna hyllas för en kanoninsats borta mot seriefavoriten FBK Karlstad. Applåder!
Läs om matchen på Värmlands Folkblad här.

Fotnot: I morgon möter Värmdö Citys nästa motståndare Vallentuna.


Kommentarer
Postat av: Rolle

Örebro Ungdom kommer vara vassaste konkurrenten till City i år. Särskillt om de fortsätter vinna i början.

2010-04-20 @ 10:56:14
Postat av: Anonym

Nja, det tror jag inte jag vill skriva under på. Minns att ÖSK U förlorade mot Rynninge (div 3) med 2-3 på försäsongen, liksom med 0-1 mot Karlskoga och 0-2 mot topptippade div 2-laget FK Linköping. Detta blandat med 1-0-seger i genrepet mot Smedby samt meriterande 3-1 mot Carlstad United. Ska man tyda detta så borde ungtupparna vara lite för ojämna för att hänga på den absoluta toppen, men å andra sidan bör det bli så pass jämnt i år att de kanske kan haka på ändå och bli en överraskning. Svårbedömda, men visst kommer de hänga kvar, alla gånger.

2010-04-20 @ 17:19:14
URL: http://etunaexperten.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0