4-4-2 är IFK:s melodi

...åtminstone i dagens möte med IFK Ölme i hemmapremiären i trean. Bloggen efterlyste redan efter drygt halva första halvlek ett systemskifte, men fick inte se det förrän i den andra halvleken som var en rejäl ansiktslyftning från IFK:s sida.
Den första akten vill nog de flesta 199 åskådarna på Tunavallen glömma bort. Förutom första tio var IFK rejält sargat och fick knappt låna bollen. IFK gjorde Ölme något otroligt mycket bättre än vad de är - stundtals såg de ut som Barcelona, med kraftigt bollinnehav.
4-1-4-1-uppställningen fungerade inte - åtminstone inte mot det här motståndet. Aziz Halimi blev alltför ensam på topp och Antonius Acar är ingen kantspelare i grunden. Han ska vara inne i boxen och hela laget lyftes i andra när han fick spela på topp tillsammans med Aziz i ett 4-4-2. David Eriksson och Henrik Andersson utgjorde innermittfältet då Jonathan Ohlsson blev utbytt efter att ha tagit en onödig varning efter 25 minuter. Regler som gjorde att t o m David Eriksson skärpte sig märkbart i närkampsspelet. Men frågan är om detta håller i längden. IFK kommer att åka på skador och ibland kan det vara bra att ha ett sånt byte/ess kvar i rockärmen om man vill förändra under matchens slutskede. Förhoppningen är säkert att detta system ska fungera så pass bra att spelarna till slut sköter sig så exemplariskt att man inte behöver regeln längre.

IFK förtjänade verkligen, minst, en poäng. En bra andrahalvlek skänker hopp om en trevlig Blåtoppssäsong. Dock hade man lite problem med att skapa något kreativt på sista tredjedelen. Men Antonius Bobel Acar hade tre bra lägen innan han på stopptid frälste IFK med kvitteringen. I buren visade Per Jerrelind att han blir att räkna med även i år. "Rula" var lagets bäste i dag, trots att Alen Visnjic blev prisad som bäste hemmaspelare. Toppformen är dock något som mittlåset Alexander Larsen-Ohlsson letar efter. Nyckelspelarna såg oroväckande stabbiga ut stundtals, men förhoppningsvis är formen bara tillfällig. De bägge Alex har ju kapacitet.
IFK: Jerrelind - Daniel Hirvi, Larsen, A Ohlsson, Eric Forselius - Antonius Acar, David Eriksson, Henrik Andersson, J Ohlsson, Alen Visnjic - Aziz Halimi. Inhoppare: Fredrik Danielson, Pontus Ljungquist.

... är hittills obesegrade i division tre!

Kommentarer
Postat av: Pekka,P-96,

Vad ska man säga? Klockren analys av matchen, precis som vi diskuterade på läktaren. Kul med någon som förstår sig på fotboll!!

2010-04-25 @ 22:50:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0