Gert Fylking vill göra tv-såpa om FC Gute

Gert Fylking och MTG, mediejätten som äger bland annat TV3, har spånat på en idé om att satsa resurser på Eskilstuna Citys premiärmotståndare FC Gute och sen följa laget hela vägen upp till allsvenskan. Detta genom en dokumentärserie, men hur mycket man kommer att filma vet man ännu inte.
- Vi kommer att följa laget, om det blir filmkameror hemma och i omklädningsrummet får vi se, det är inte alls säkert, men möjligt, säger Gert Fylking, till Radio Gotland.
- Svensk fotboll och Gotland framförallt vill ha bra fotboll och jag vet att just Gotland törstar efter bra fotboll och på det här viset blir fotbollsfamiljen större, säger Fylking.
Plus:
- Det positiva är väl exponeringen för Gotland och publiciteten och möjligheten att ta sig till allsvenskan och det kan dessutom sprida många ringar på vattnet. Det ger samtidigt bra förutsättningar till fotboll på hög nivå, säger Gutes kanslichef till Gotlands Allehanda.
Minus:
- Exponeringen kan även innebära en nackdel. Vi blir exponerade på ett sätt vi inte är vana med och det kan bli jobbigt med privatlivet om man är påpassad hela tiden, men helt ärligt vet jag inte riktigt vad man skall tycka eftersom vi ännu vet alldeles för lite. Men det låter spännande och det kan vara svårt att tacka nej, men vi måste tänka på våra spelare, vi får förhoppningsvis veta mer i morgon (läs i dag), när Gert och hans bolag kommer hit.
Härnäst ska klubben ha årsmöte i slutet av april och under i dagarna ha ett möte med MTG för att se huruvida och om man ska gå vidare i ärendet.
Gute som tippas i botten av division två den här säsongen och i första hand siktar på nytt kontrakt.
Tränaren Tony Mattsson till GA:
- Jo, det krävs nog något mer seriöst än så. Och jag har inte konkret hört att det skulle vara någon sådan heller. Vi vet bara ett de vill ha ett samarbete med oss. Jag tycker det är klokt av Gute att lyssna på det här.
Lagkapten Daniel Engström:
- Spontant känns det lite oseriöst. Det kan vara lite vad som helst.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0