Chiquita gör comeback från start i morgon

Chiquita Sesay har efter en tids provspelande alltså skrivit på ett kontrakt med City som sträcker sig över ett år.
Detta känns som en bra värvning med tanke på att de övriga anfallarna (Emil Fritzell, Micke Larsson och Adnan Cirak) inte har sin styrka i snabba djupledslöpningar, vilket ju är Chiquitas adelsmärke. Bloggen har alltid haft ett gott öga för teknikern och kan han komma upp i samma nivå som han visat tidigare i City, IFK och Södra FF så blir detta helt klart en nyttig spelare. Dessutom kan han ju spela yttermittfältare, en position där laget tydligt markerat att man satsar på snabba spelare (ifjol Alriksson/Celsing) då anfallsspelarna inte är fullt lika irrationella. 

Hört från bloggens rapportör på plats på Citys årsmöte:
* Klubben har den 64:e bästa ekonomin av landets fotbollsklubbar. Noterbart är att det i allsvenskan+Superettan+division ett norra och södra finns 74 klubbar. Alltså är City redan nu på division ett-nivå ekonomiskt.
* Falusonen Göran Wahlström valdes som redan avviserat till ny ordförande efter Peter Lindqvist. Något som tidigare kommenterats lite grann här.
* Om City värvar tio medlemmar till når man upp till drömgränsen 1 000 medlemmar (990 just nu).
* I vimlet syntes bland andra Bo Ericson, Adde Alm och nyförvärvet Thomas Allerbrand.

Noterat från kvällens TV4Sporten:
* Väldigt mycket Eskilstuna. Sebastian Larsson inte tillfreds med sin nya roll som högerback i blågult, Daniel Wiklunds och Viktor Prodells (som fyllde 22 i söndags/måndags. Prodell är ju nämligen född på skottdagen 29 februari...) Kopparvallen fullständigt neddränkt i snö veckor före den allsvenska premiären (ÅFF inleder dock borta mot ÖSK, första hemmamatchen, mot Gefle IF, spelas 22 mars) samt Sumpantravet där Citysupportern Peppe Eng noterade att det minsann till och med var mycket snö i E-tuna.

Citylaget mot Enhörna i morgon, onsdag klockan 18:45 på Tunavallen: 

Petter Björkman
----------------------
Robin Larsen
Rebin Sulaka
Bayram Basarani
Gabriel Yakoub
----------------------
Filip Lundevall
Gabriel Alias
Sebastian Lundberg
Thomas Allerbrand
-----------------------
Chiquita Sesay
Emil Fritzell

Avbytare: Richard Larsson (mv), Markus Wahlström, Daniel Karlsson, Adnan Círak, Michael Larsson.

Ett väldigt ungt och spännande lag på papperet. Dock blir vi förvånade om detta är startelvan i premiären mot Gute. Men träningsmatcher är till för att testa och ge spelare chansen mot ett lag som man förväntas föra matchen emot. Ståhl/Glas luftar i stort sett hela truppen i de två första träningsmatcherna då enbart två av spelarna i den senaste startelvan finns med i morgondagens elva (Basarani och Alias).
Enhörna har ett ungt och talangfullt lag med en kull spelare födda 1991 på väg uppåt. Division tre-laget hade faktiskt nyligen ett träningsläger på Cypern och har senare spelat 0-0 mot både Sollentuna United och Vallentuna på "Jallavallen" i Södertälje, så det är inget brödgäng som kommer till Vallen imorgon.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0