VSK:s tränare: "City lika bra som Sylvia"

Västerås SK:s tränare Kalle Granath har stor respekt för City inför morgondagens träningsmatch på Swedbank Park.
- Jag rankar nog City som ett jämnbördigt motstånd som Sylvia (division ett-laget som VSK vann mot med 3-1 för två veckor sedan). De har verkligen fina resultat på försäsongen och jag har full respekt för City. Det kommer att bli en bra match, säger Granath till braxingen.se.

I VSK Fotboll startar både Skogstorpssonen tillika förre IFK-försvararen Marcus Danielson samt Cityprodukten Simon Lundevall (på den norra sidan av Mälaren kallad "Reddy"). Simon gjorde för övrigt 1-0-målet i Sylviamatchen.
VSK ställer precis samma lag på banan som mot Sylvia förra helgen. Laget har totalt spelat fyra träningsmatcher, vunnit tre och spelat en oavgjord med målskillnaden 8-3. Även Danielson har svarat för ett mål (1-0 mot VIK i 2-0-segern).

Så här ska då VSK:s startelva se ut: Martin Sundström - Oliwer Malmkvist, Marcus Danielson, Oscar Pehrsson, Robin Blommé - Simon Lundevall, Stefan Bärlin, Luciano Damianovici Tobias Holmgren - Axel Johansson, Patrik Grönvall.
Ersättare: Oskar Wahlström (målvakt, in 46 mot Sylvia), Filip Mårtensson (67), Filip Tronêt (67), Koyar Salimi (81) och Philip Fredriksson (81).
Samtidigt meddelas att VSK nu bokat in en träningsmatch redan till nästa veckoslut. Då väntar Assyriska i Södertälje.

Så här startar City: 
Richard Larsson 
---------------------
Robin Larsen
Victor Sundberg
Rebin Sulaka
Daniel Berglund
---------------------
Tobias Hägg
Dan Wikström
Linus Wallinder
Thomas Allerbrand
---------------------
Adnan Círak
Emil Fritzell
Ersättare: Petter Björkman (mv), Daniel Karlsson, Bayram Basarani, Chiquita Sesay och Michael Larsson.
Noterbart är att "Rambo" Sulaka startar i mittförsvaret och att Linus Wallinder nu får chansen på innermittfältet i sin säsongsdebut. Kul med ändringar och det är ju det som träningsmatcher är till för.
Bloggen minns "Randigts" senaste match mot VSK, under försäsongen 2008 på Råby IP:s konstgräs, då en ännu yngre och lovande Sulaka fick chansen i andra halvlek och då orsakade straff (men inte blev utvisad) ganska snabbt. Dags för revansch i morgon? Mycket möjligt.

Mera VSK-koll:
Flera kommentarer från Kalle Granath:
- Det får inte ta en halvtimme att komma in i närkampsspelet som senast. Det verkade som att vi blev lite överraskade sist. Vi hade fått rätt så enkla resor mot Skiljebo och VIK tidigare.
- Vårt kantspel tycker vi inte har fungerat tillräckligt bra. Vi vill dels kunna slå våra gubbar i man-mot-man-situationer och dels kunna använda dessa som ett sista passningsalternativ innan avslut. Vidare har vi försökt få hela laget att värdera rörelsen i boxen mycket högre. Eftersom vi inte är lika fysiskt stora som våra motståndare så måste vi värdera rörelsen högre och det har vi jobbat med.
– Kampspelet har fått sig en uppryckning och tempot är högre, säger han till VSK:s hemsida.
– Vi har flera löpstarka alternativ där som både kan göra sin gubbe en mot en och slå in bollen mot forwards i boxen.

Flera matcher i helgen: På Tunavallen möts fjolårets seriesegrare i fyran - Vagnhärad - och årets seriefavorit Södra FF klockan 12:00 på lördag. Eskilstuna United skulle ha mött Bajens U-lag i morgon, men matchen är inställd då stockholmarna inte får ihop lag (uselt, givetvis). Istället ska man spela en internmatch. Triangeln möter BK30 på Triangelborg i morgon och ställs mot Flen på söndag. IFK har fortfarande matchuppehåll medan Skogstorp möter Gideonsberg borta.


Kommentarer
Postat av: en som har koll

"rambo" blev inte utvisad mot VSK sist

2010-03-13 @ 00:34:16
Postat av: Anonym

Jo, visst var det så. Joonas Botold gjorde 3-1 på den efterföljande straffen, minns det som det var i går. För övrigt en fantastisk match av City. Stark 3-1-seger som går att läsa om här: http://www.vskfotboll.nu/index.php?fot=nyh&newsno=1479. Läxade upp VSK:arna ordentligt.

Enda felet i inlägget är året (2007). Det ska såklart vara 08, ändrat nu. Så senast City mötte VSK i en träningsmatch vann man alltså, något att ta med sig in till imorgon!

2010-03-13 @ 01:08:07
URL: http://etunaexperten.blogg.se/
Postat av: City

Han blev aldrig utvisad, men straff blev det!

2010-03-13 @ 08:38:55
Postat av: Anonym

2 mot 1 = ni har säkert rätt, trots min extrema envishet ;) Uppdaterad!

2010-03-13 @ 12:44:53
URL: http://etunaexperten.blogg.se/
Postat av: Rille

Straffen räddades av Andreas och det ver Johan Fensby som slog den. Rambo blev inte utvisad,

2010-03-13 @ 15:20:39
Postat av: Anonym

Rille/

Du menar träningsmatchen 07, jag den som spelades 08.

Se här: http://vskfotboll.nu/index.php?fot=nyh&newsno=1088 där det står att Fensby missade straff tidigt i matchen. 2008 var inte Fensby med mot City.

2010-03-13 @ 22:15:28
URL: http://etunaexperten.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0