Skamligt Eskilstuna kommun och EIS - självklart ska Gothiavinnarna prisas!

Den 24 mars, alltså i går, blev Eskilstunas främsta idrottare för 2009 hyllade på en gala och prisades med en minnesplakett av Eskilstuna kommun och Eskilstunas idrottsföreningars samorganisation.

Kriterierna är enligt följande:

Idrottsprestationen är utförd under 2009 och idrottsutövaren tävlar för en Eskilstunaförening.
Idrottsutövaren har placerat sig som:
1:a, 2:a eller 3:a som senior eller
1:a som junior vid SM, NM.
1:a, 2:a, 3:a vid JEM, JVM och Ungdoms-OS.
Vid lagidrotter premieras endast aktiva utövare, inte ledare och tränare. Samma regler gäller för handikappidrottare.

I år delades priser ut till över 100 idrottsutövare i kommunen.
Etthundra.
Bland annat stora namn som Guifs herrlag, Anna Nordqvist och Pierre Lundin, men också tre "aggressiv inlinesåkare" samt inte mindre än 18 skyttar.
Samtidigt har Eskilstunas fotboll nått sin största framgång på bra många år - både på kill- och flicksidan.
Jag menar naturligtvis Uniteds och Citys segrar i Gothia Cup. Men då invänder du och säger "men kriterierna är ju glasklara - Gothia är ju varken SM, NM eller OS".
För det första: Gothia är världens största ungdomsturnering i världens största idrott. Alltså borde detta klassas som ett inofficiellt klubblags-VM. För det andra: Båda lagen uppnådde juniorålder under tillfället (United i F17 och City i P18 - junioråldern för fotbollsspelare i Sverige är 17-19 år). Dessutom var detta första och andra gången Eskilstuna kunde ta hem Gothia Cup.
Vad finns det nu för anledning att inte primera dessa fantastiska idrottsprestationer? Dessa lirare har inga elitspelare i sina klubblag att se upp till och sträva efter. De är uppväxta med relativt låg nivå på seniorsidan i sina respektive klubblag. Äntligen kan Eskilstunas fotboll se ljuset i den långa, långa tunneln! Det finns nu hopp om en bättre framtid i världens största sport även för oss.

Så här resonerar alltså inte Eskilstuna kommun (hela listan på pristagare). Borde inte just såna här insatser uppmärksammas? Att man kan lyckas i en världsturnering trots att man kommer från idrottens bakgård? Kommunen har fått bra gratisreklam i och med lagens vinster - bättre än vad samtliga seniorfotbollslag gett staden de senaste tio åren. Etunaexperten.blogg.se anser att det är rentav skamligt att kommunen och idrottens samorganisation väljer att blunda för Gothiavinnarnas insatser! Ska man ändå dela ut över hundra priser så borde man definitivt även tagit med United- och Cityjuniorerna. Ett hån mot de bägge lagen.
Skämmigt och pinsamt är bara förnamnet.


Inte blir det heller mindre
komiskt av att medaljen
pryds av gamla Tunavallen.

Kommentarer
Postat av: Gala

United kom väl SM-trea i inomhusfotboll också (futsal?). De uppmärksammades väl inte för det?

Men det är klart det är ju inte minoritetsidrotten handboll.

2010-03-25 @ 07:17:21
Postat av: Mrs

Gothiacup är världens största BREDDLAGSTURNERING..... Det var bra i alla fall, men inte är det speciellt bra motstånd. Däremot i

P-92 klassen förra året (P-93 i år) så är det en inbjudningsklass, där är det bra lag med!!!

2010-03-26 @ 20:55:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0