Därför är Citysatsningen lovande

Fotboll och Eskilstuna är en ekvation som oftast inte alls går ihop.
Ni kan ju alla dessa storys om klubbarnas treårsplaner mot eliten. De satsningar som alla gått i stöpet.
En sak man måste förundras över är de eldsjälar som vägrar ge upp hoppet om elitfotboll i fotbollsstaden som Gud glömde, nu när City åter försöker blåsa vind i fotbollsseglen.

Varför tror då jag på den här satsningen?

* Talangerna. Det finns en stor kull med 90-93:or som kommer underifrån och redan visat sin talang i och med segern i Gothia Cup. Klubben vill fullfölja det som Wiklund/Alm påbörjade genom att satsa på dessa unga lirare och får man behålla dessa samtidigt som de kan få en bra utbildning av rutinerade Peder Ståhl i en större roll som tränare/manager finns absolut alla förutsättningar för att City ska klättra i seriepyramiden.
Spelare som William Celsing, Emil Fritzell, Markus Wahlström, Rebin Sulaka, Gabriel Alias och Robin Larsen blir viktiga för klubben att bilda ett lag kring i framtiden.


* Nytänk - men ändå kontinuitet. Omorganisationen på ordförandeposten är positiv. Det är bra med nya röster och Göran Wahlström är definitivt rätt man att leda City. Hans fotbollskunskaper överstiger många andras i den här kommunen och att han dessutom har nyttig rutin från näringslivet är självklart en stor fördel i rollen som Cityboss. Att Peter Lindqvist blir kvar som marknadschef är också bra. Kontinuitet är a och o i en förening som vill utvecklas - dessutom har Peter lyckats sälja in City tidigare, ett bra exempel är den magiska publiksiffran på 4 200 i derbyt City-IFK under Citys jubileumsår där Peter hade stor del i marknadsföringen.
City SpelarInvest låter redan intressant med de 200 000 som redan finns i kapital. Ett riskkapitalbolag för en fjärdedivisionsklubb kan dock kännas lite överdrivet, men finns det personer som är redo att gå in med kapital så varför inte göra ett försök med detta? Dessutom har ju spelare lämnat föreningen för klubbar högre upp i seriesystemet tidigare och detta bevisar att de som investerar faktiskt har en ganska bra chans på att få avkastning på satsat kapital. Men vill City, i detta tidiga skede när man fortfarande trots allt ligger i tvåan, sälja dessa talanger - eller ska man försöka behålla dem och sikta mot eliten? Eller kan man verkligen blanda dessa två scenarier - tidigare har spelare sålts och "Randigt" tappat i slagkraft. En viktig fråga för föreningen.

* Kvalitet finns redan. För att City ska kunna vinna serien redan nästa år känns det som att åtminstone tre spetsspelare måste värvas utifrån. City har ett ungt lag sedan Enered, Putte Karlsson och (eventuellt) Zaman Safari lämnat och behöver rutin. Kweku Turkson är fri på marknaden sedan Hammarby TFF inte valt att förlänga. Med meriter från AIK, Bajen och Akropolis känns Turkson som en given värvning om han skulle vara intresserad. I Eskilstuna kan man dessutom locka spelare med den enorma mediauppmärksamhet som finns - här är spelarna stjärnor på stan i division två. Mediauppmärksamheten är dock inte konstig alls eftersom det finns ett fotbollssug i stan samt att det inte finns mycket elitidrott överhuvudtaget att bevaka.
Men laget visade under Ståhls ledning i höstas då man blev seriens näst bästa lag att kvalitéer redan finns i truppen. Med Peter Glas fysträning och det nya gymmet ska inte heller spelarna i år kunna vara otränade.

Det blåser positiva vindar i City och Eskilstunafotbollen. Viktigt är nu också att samarbetet med IFK Eskilstuna fortgår så att de spelare som kommer underifrån upp i Citys A-trupp och för tillfället inte får plats kan matchas i trean istället. En bra bredd ger också en bra spets.
20 spänn i entré måste dessutom öka snittet och därmed intresset. Ett bra initiativ som dock låter lite konstigt i dessa kristider.  
En sak som är säkert är i alla fall att vi går mot ett intressant fotbollsår 2010!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0