Sjungande supporter hjälte för Enhörna i minusgraderna på Tunavallen

Torsk mot ett division tre-lag. Okej, City ska inte förlora hemma men att man skulle få det tufft var det ingen som helst tvekan om inför matchen.
Enhörna hade mycket boll i första men kom ingen vart och skapade inga målchanser mot en - dittintills - mycket stark Citydefensiv.
0-0 i paus således väldigt rättvist.
Egentligen skulle båda lagen ha fått börja med minusmål i andra för den första halvlek man presterade. En väldigt beige halvlek utan en enda farlighet och lågt tempo.
Vid något tillfälle syntes ett embryo till ett framtida potentiellt samarbete mellan anfallarna Emil Fritzell och Chiquita Sesay. Target-Emil skarvade, snabbe Chiquita stack i djupet. Vasst anfallsvapen.
Men de får konkurrens - främst av Adnan Cirak som återigen gjorde mål. Den här gången två stycken - ett stensäkert sedan Danne Karlsson och Fritzell spelat fram och det andra på straff. Under fjolårets försäsong spådde ju etunaexperten.blogg.se att Cirak skulle blomma ut under säsongen i tvåan. Kanske kan det genombrottet komma i vår istället?
Den fjärde anfallaren Micke Larsson kom in centralt på mitten istället för Filip Lundevall i mitten av andra och spelade faktiskt 0-2 (för att tala hockeyspråk) innan matchen var slut. Fjolårets skyttekung hör hemma på topp och just nu känns det inte som att City är i behov av Mathias Gravem, om det nu fortfarande är aktuellt.
Än är det dock för tidigt att säga något om någonting.
Att Thomas Allerbrand gjorde en lite slätstruken insats behöver inte betyda någonting, även om den frispark han levererade liksom ett inlägg i första såg lite oroväckande ut. Efter en match kan man inte göra en full analys av en spelares fulla potential. Nu är i alla fall debuten avklarad och många menar att HBK:aren blir en nyttig spelare i år. Då tror vi givetvis på det.
I början av andra såg vi ett helt annat City men mot slutet föll man igenom igen. Debuterande Petter Björkman i mål såg inte ut att vara helt bekväm alla gånger, därmed torde Richard Larsson vara förstavalet i buren i år.

Enhörna kunde vända efter att en sjungande supporter(!) ensam burit fram laget då han stod och vrålade ut saker som "vacker fotboll, Enhörna!", "ni är bäst, Enhörna!" och "låt bollen göra jobbet!" i drygt 40 minuter i minusgraderna på Vallen. Bloggen tackar givetvis den extremt engagerade mannen för den stora, och lite udda, underhållningen!

Mål: Adnan Cirak 2.