Matcher, tvåan: Bissarna tappade cupledning mot Forward - föll efter straffar

Svenska Cupen, första omgången:

Akropolis-Hammarby TFF 2-3 (1-1)
Felix Pettersson blev dubbel målskytt för Akropolis - men det räckte inte, Hammarby, där Fadi Malke gjorde två mål var för tuffa. Trots att skyttekungen Michael Allyn kom in sista kvarten kunde Bajen hålla ut och gå vidare.

Nyköpings BIS-BK Forward 2-5 efter straffar (2-2 efter full tid)
Bissarna tog överraskande ledningen med 2-0 efter 21 minuter innan division ett-laget från Örebro reducerade innan paus. Under straffarna var Forward hetare och satte sina tre första medan Nyköping missade.

Värmbol-Carlstad United 2-0 (2-0)
Niklas Norman och Per Isgren gör att VFC kan se fram emot att möta elitmotstånd i nästa omgång. En stark seger eftersom Carlstad ju lirar i norrettan. Enligt uppgift kund Katrineholmarna vunnit med ännu mera.

* I morgon möter Värmdö Vasalund i cupen. Enskede ställs mot Valsta Syrianska på onsdag.

Träningsmatcher:

Karlslund-Syrianska Kerburan 3-3 (0-2)
Samma Västeråslag som City slog tidigare i vintras. Med tio minuter kvar att spela drabbades Kif av en utvisning - men lyckades kvittera med tio man på banan.

***

Juniorfotboll: Jesper Lundqvist och Ruben Skräddars lämnar IFK för Citys juniorlag. Jesper som ifjol gjorde ett antal starka insatser i IFK:s a-lag i trean.
Gefle IF besegrade seriekollegorna i juniorallsvenskan elit - City - med 2-0 i lördags. "Vi tackar ett väl spelande Eskilstuna City för en bra match och ser fram emot nya tuffa duster i serien längre fram" skriver Gefle IF på sin hemsida. Resultaten för lagen i juniorallsvenskan Svealand: IFK Eskilstuna-IK Franke 0-2, Triangeln-Nyköpings BIS 2-3.