Småfegt, City!

IFK Eskilstuna vill möta City i en träningsmatch inför säsongen.
Första frågan ställdes redan i november.
Således borde "Randigt" ha hunnit tänka igenom detta innan spelschemat spikats helt.
Men i dagens Folket meddelas att det ser mörkt ut för ett derby.
Givetvis trist - och även lite fegt av City. Hela föreningen IFK är på uppgång och hur mycket samarbete som än finns på papper mellan klubbarna vet alla att rivaliteten, tyvärr, finns kvar. IFK kommer ge allt för att försöka slå City. Är man då rädda för en eventuell onödig skaderisk? För man har ju kunnat planera in denna match ända sedan november. City kan inte vara rädda för en eventuell förlust, för på den nivån är inte IFK.
Vad kan man då vinna på ett derby?
Det kan trissa intresset för båda klubbarna inför säsongsinledningen och dessutom visa näringslivet att samarbetet fungerar.
Å andra sidan - Citys förstaelva har inte så mycket att vinna på en träningsmatch mot IFK:s dito, det ger ingenting rent spelmässigt, mer än att man säkert får föra matchen (vilket säkert kommer hända i flertalet matcher under säsongen) - men mot ett tufft spelande IFK som enligt försäsongsrapporterna spelat på gränsen i flera matcher.
 Men eftersom det finns en viss prestige i matchen så skulle den kunna bli hyfsat lik en seriematch, vilket inte kan uppnås i andra träningsfighter. Givetvis ett plus.

Jag tycker att det känns som en win-win-situation. Gärna derby, alltså.  
Men Ståhlmannen har säkert en klar idé om och full koll på vilka motståndare han vill se sitt lag ställas mot på försäsongen, och ingår inte IFK där så fine.

***

United vann kvällens träningsmatch mot seriekollegan Kif Örebro U på Tunavallen. Matchen slutade 2-0 efter mål av Maja Österholm och Sara Johansson.
Hämtat från eskilstunaunited.se: "United inledde matchen en aning avvaktande men efter en kvart spelad tog United tag i taktpinnen och tog över spelet. United hade ett stundtals ett stort bollinnehav och hotade Örebroarna i djupled, dock utan att skapa mängder av målchanser.
I den andra halvleken spelade United upp sig ytterligare och gjorde 1-0 och 2-0 och vann matchen rättvist.
Maja gjorde 1-0 på frispark och 2-0 sköt Sara Johansson in från en position utanför straffområdet."


Kommentarer
Postat av: Laszlo Meszaros

Blir lite besiken på "Fotbollsexperten", Du brukar ha bättre koll och vara insatt i vad som händer kring fotbollen i E-tuna, i det här fallet är du dock tyvärr ute och cyklar.



Lite fakta i målet:

IFK (via Sören) frågade Peder innan juluppehållet om City ville spela en träningsmatch mot IFK. Peder bad IFK att återkomma med förslag till speldatum, vilket IFK aldrig gjorde. Eftersom IFK aldrig hörde av sig, spikade City träningsupplägg och bokade sina träningsmatcher.



Har heller inte kunnat sett/läst i IFKs upplägg (som man har kunnat läst i pressen) att dom hade planerat in någon match mot City. Att då komma mitt i den redan färdig planerade försäsongen och trycka ytterligare en match, som inte stämmer in i planeringen inför seriestarten är bara dumt.



Husse gick själv ut i pressen och konstaterade att han/IFK skulle testa ett nytt upplägg för i år och inte träningspela på en hel månad. Om IFK nu har fått hybris p.g.a. taskig planering så är det deras ensak och ansvar. Eller menar du på allvar att City skall spräcka sin egen planering och uppbyggnad inför seriepremiären för att andra har klantat sig? Eller skall City kanske boka av redan överenskommen träningsmatch och sätta någon annan förening på pottan för att tillfredställa IFK?



Hoppas att ovanstående artikel bara var en tillfällig plump i protokollet.

2010-03-12 @ 19:36:49
Postat av: Anonym

De fakta du lägger fram förklarar ju att min kritik kan ha varit lite väl hård, rentav felaktig. Plump, alltså. Vill dock fortfarande gärna se ett derby :)

Däremot kan man ställa sig frågan om två samarbetsklubbar inte borde ha tätare kontakt än vad den här affären bevisar?

2010-03-12 @ 20:51:45
URL: http://etunaexperten.blogg.se/
Postat av: Seriös fotbollsfanatiker

Jag håller faktiskt med Laszlo och är irriterad hur normalt sett seriösa personer som bloggens ägare och vissa tidningar har spenderat tid på detta och skrivit på ett sätt utan att ta fram fakta. Om ett lag har en planering så kan man väl inte kräva att man ska trycka in en match till ? Samtidigt sedan pushar IFK hårt för att deras matcher blivit inställda och planerade programmet inte kan hållas. Tror inte det handlar om ovilja att mötas utan mer att man tidigare under försäsong bör sätta en sådan match.

2010-03-12 @ 23:36:11
Postat av: Anonym

Samtidigt kan det vara värt att nämna att Assyriska nu har pumpat in en träningsmatch i mitten av nästa vecka mot VSK i schemat. Med detta sagt innebär inte det att alla lag ska göra så, men för Assyriska och Rikard Norling passade det att ändra om lite i planeringen och det bevisar att det inte är en omöjlighet att få till en sen träningsmatch. (Dom möter alltså Brage nu i helgen, VSK på onsdag och Vasalund nästa helg.)

Men självklart tar bloggen åt sig kritik, såväl positiv som negativ!

2010-03-13 @ 01:16:54
URL: http://etunaexperten.blogg.se/
Postat av: Fotbollsfanatiker

Kanske för att dom har fått inställt eller behöver lufta mer bänkade? Tror du IFK skulle vilja spela mot City-2?

2010-03-13 @ 14:01:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0