Även United i topp - men Södra måste bli jämnare

I lördags tog Eskilstuna City som bekant över förstaplatsen i division två - och under samma eftermiddag kopplade United greppet om täten i damtvåan. Återigen mötte Eskilstunatjejerna en nykomling i Skattkärr och vann komfortabelt (4-0). Alexandra Asserstam är stans just nu mest formstarka målgörare med tre nya mål att addera till de två hon gjorde förra helgen mot Tun. Serien haltar fortfarande lite och efter fyra omgångar är det svårt att se några tendenser, mer än att Ämtervik och Kif Örebro U ser ut att hänga på i toppen.

***

Om Asserstam är måltjuven nummer ett just nu så är åtminstone Antonius Acar tvåa. De två nya målen mot Ilia Ilievs Sunne på Tunavallen i afton gör att Acar toppar hela seriens skytteliga med sex mål. Föga överraskande då Skogstorpsprodukten har näsa för mål, men likväl imponerande och som bloggen tidigare skrivit så håller anfallaren en högre nivå än division tre. Här har serien delats upp i ett klart bottenskikt med tre lag på låga poäng. Samtidigt hakar IFK på toppen något och är i skrivande stund tre poäng efter ledande Örebro Syrianska - som ju IFK besegrade med 2-0 hemma efter två mål på stopptid av, just det, Antonius Acar.
Det bevisar att serien knappast är svår och Blåtopparna bör hänga med toppen i år för att inte göra sig förtjänta av ett underbetyg när säsongen ska summeras i höst.
Liksom City gör IFK gärna sena mål - i dag kom Acars 3-1 och Aziz Halimis 4-1 under de sista tre minuterna.

***

Södra FF har hittills mött ett av de på förhand topptippade klubbarna (Viljan). Då vann man med 1-0 i Strängnäs.
Men sedan denna andra omgång har det gått trögare för "Prinsens lag".
I dag åkte man till en svårspelad plan i Runtuna - och förlorade med 1-2. Laget blandar och ger alltför mycket - läs säkra 4-0 mot Harg i premiären kontra 1-3 mot Skogstorp som exempel - än vad man har kapacitet till.
Serien har förvisso ännu inte riktigt hunnit sätta sig efter sex omgångar, då det skiljer fem poäng mellan lag ett och sju. Men att Södra bara är fyra är en besvikelse på Skogsängen. På skadelistan har alltid ett eller flera namn tvingats vara uppsatta under den här säsongen (i dag var Fredrik Simu, Gabriel Valda Arias och "Valle" borta av de mer namnkunniga spelarna) och självklart är det en del i förklaringen till den ojämna inledningen med endast tre segrar på sex matcher. Poängskörden är likväl inte godkänd - Södra är bättre än så.

***

Till sist noterar vi en storförlust för Citys elitallsvenska junisar i afton: 0-5 mot IFK Norrköping på Årby.

Kommentarer
Postat av: Rulle

Ser onekligen bra ut för City och de har en jämn och bra trupp. Absolut att de kommer bland de 3 bästa. Även IFK ser ut att få en jämnare trupp på länge med Årestam, Sesay, och Kallas som är tillbaka från lång skada. Konkurrensen hårdnar alltså även i IFK. Det kan behövas. Tror även IFK kommer bland de tre bästa men helst skall de ju komma minst tvåa.

2010-05-24 @ 16:25:14
Postat av: Anonym

Kallas är en riktig joker, liksom nye killen och såklart även Årestam. Ska bli intressant!

2010-05-25 @ 01:32:55
URL: http://etunaexperten.blogg.se/
Postat av: Aziz

Nu är det skapat en liga för alla soff coacher som finns där ute. Gör din drömelva till vm och var med och slåss om äran. O kanske någon slant typ 50 kr kanske :)? Pengarna fördelas mellan 1,2 och 3.

Du kan skapa ett lag via aftonbladet, när du har skapat laget så går du till ligan SoffCoacherna FC



Det finns ingen gräns för hur många vi kan vara så sprid ryktet om den hetaste ligan i stan!

2010-05-27 @ 11:45:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0