United övertygar och TNIS på väg mot fyran

Det blev en kul fotbollsdag på Tunavallen. Schysst lir och ganska högt tempo när United vann klart med 3-1 mot Ämtervik i seriefinalen. Fortsätter Eskilstunas hopp på damsidan så här så blir det uppflyttning. Alexandra Asserstam visade återigen att det är en ung anfallsrevolution på gång i Eskilstuna. 1-0-avslutet höll klass och dessutom fick även Maja Österholm, som haft en något tyngre säsongsinledning, näta genom en snygg lobb som du kan se här.

För medan Asserstam dominerar i United är Antonius Acar, 19, IFK:s utropstecken i vår. I dag befäste han toppositionen i treans skytteliga genom ett mål borta mot Adolfsberg. Ett utvisning ställde dock till det för Blåtopparna (torsk 1-4 mot det tippade bottenlaget) som tycks vara på tok för ojämna för att blanda sig i tätstriden i år, även om serien fortfarande är jämn. Laget kan i alla fall trösta sig med att man gjort en mycket bättre vår än förra året. Kan man återupprepa fjolårshösten så ser det ändå lovande ut.

I fyran har nu de tunga grabbarna KSK, Viljan (1-1 mot Runtuna i dag) och Södra intagit de tre tätpositionerna. Katrineholm tog en tung bortaseger mot Telge (2-1), medan Södra övertygade i första halvlek mot bottenkämpande Järna genom 3-0 i halvtid. Regnet på Skogsängen visste inga gränser och gjorde att Primaveraspelare till och med betalade en taxi långt före slutsignalen för att komma hem och slippa skurarna och åskan. Utan flera tongivande spelare visade de som fick chansen bra moral, men skönliret uteblev i andra när planen var ospelbar och passningarna stannade på blöta ställen av planen. Sebastian Hanisch satte två bollar i nät, Pontus Ljungblom och Claes Andersson varsitt.
För Skogstorp var lördagen tyngre. 0-2 borta mot jumbon Harg är inget kanonfacit men å andra sidan fortsätter de gröna eleganterna att sakna spelare. I dag skrapade man till sist ihop 14 spelare.
En titt i division fem-tabellerna visar att TNIS och Hällby krigar i topp i den "svarta" femman. Torshälla är ett kreativt gäng (22 mål på sex matcher) som siktar mot fyran, liksom Hällby. Ett lag går upp direkt - ett får kvala. Vore kul om åtminstone en av dem går upp.

Riktigt kul att se ett anfallsglatt landslag i afton. Det märks att vi bytt förbundskapten. Hamrén har en tuff uppgift framför sig med inte alls samma material som Lasse Lagerbäck, mycket tack vare att en generationsväxling uteblev under den förre kaptenen. Tänk er själva vilken generation vi hade, med Ljungberg, Henke, Linderoth, Zlatan och kompani under EM 2004.
Ikväll visade såväl Pontus Wernbloom, Ola Toivonen, Emir Bajrami och Martin Olsson att de mycket väl håller på a-landslagsnivå. För vår eget bidrag, Bissen Larsson, kan vi konstatera att högerbacksplatsen kanske inte lämpar honom bäst. Det syntes att självförtroendet saknas efter en trög vår i Birmingham då han inte vågade kliva med så mycket framåt.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Det väntas storpublik i fredagens fight mellan Hällby-Torshälla.

2010-06-04 @ 02:03:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0