Så ska City få upp aggressiviteten

Eskilstuna Citys matchinledningar har både mot Nyköping och senast mot Enskede präglats av hjälplös passivitet och bristande aggressivitet. Även i inledningen av andra halvlek mot ÖSK Ungdom släppte "Randigt" in ett baklängesmål fram till 0-1.
Svaret och lösningen på problemet kan mycket väl vara en spelare - Sebastian Lundberg.
Redan till andra halvlek på Enskede IP efterlyste jag den ettrige mittfältaren, som dock bara fick fyra minuter i slutskedet. City tog inga löpningar i djupled och var mycket loja. En avig och slitstark Lundberg hade varit perfekt att sätta in. Varken William Celsing eller Thomas Allerbrand hade någon kanondag.
Till toppmötet med Farsta på Tunavallen nästa helg vill bloggen se Lundberg från start, troligen på bekostnad av Allerbrand. Salakillen har på intet sätt varit dålig - snarare växt in i Citykostymen, men Lundbergs ettrighet och hårda jobb kan mycket väl smitta av sig på övriga laget. En sån som Chiquita Sesay kan också vara ett alternativ, men Lundberg är så oberäknelig att han känns som en lämpligare spelare för att väcka laget.
Klubben måste våga släppa fram sina yngre förmågor - de bägge juniorerna Rebin Sulaka och Markus Wahlström har till exempel kanske varit bäst i backlinjen under de senaste två matcherna.
Dessutom vill bloggen se Zaman Safari från start - laget har hämtat upp underlägena när innermittfältaren kommit in som en extra ledare på planen. Varesig Danne Wikström eller Linus Wallinder (dock målskytt senast) har imponerat under de senaste matcherna. Det som talar emot att Ståhl/Glas vill börja stuva om i laget är att Daniel Berglund ju är avstängd och även på den positionen måste man ändra. Det troliga är att Bayram flyttar ut på kanten och att Marcus A kommer tillbaka, förutsatt att varesig Victor Sundberg, Robin Larsen eller Danne Karlsson kan spela. Andra alternativ är Gabriel Yakoub och Anton Hansén. Dessutom möter man trots allt serieledaren.
Kontinuitet är viktigt och bra, speciellt när man är obesegrade. Men i längden håller det inte med liknande matchöppningar och spelarna måste känna flåset i nacken och konkurrensen för att växa och hålla skärpan. Därför tror jag det kan vara nyttigt med några ändringar i laget mot Farsta.
En möjlig elva: Richard Larsson - Rebin Sulaka, Markus Wahlström, Marcus Andersson, Bayram Basarani - Sebastian Lundberg, Dan Wikström, Zaman Safari, William Celsing - Emil Fritzell, Micke Larsson.

***

Skogstorp ställs i dag mot ytterligare ett topplag i fyran, Syrianska BoIS. Och återigen kan förortsklubben mycket väl ta poäng. Med spelare som Chiquita Sesay, Marcus Andersson, Adnan Cirak, Oscar Eriksson och Tobias Hägg i laget kunde den uppmärksamme i går spela Skogstorp till över fem gånger insatsen. I dag sänkte NordicBet oddsen till lite över två gånger...

Slutsiffror: 2-2. Marcus A ordnade kvitteringen på stopptid. Citylirare är ju vara vid sena upphämtningar, som vi ju vet. Chiquita satte 1-0 tidigt i andra.

***

United tog en fin skalp på ett soligt Tunavallen i går. Självklart ska Eskilstunatjejerna vara flera mål bättre än nykomlingen Tun, men jobbet ska ju göras också. Felicia Karlsson och Alexandra Asserstam svarade för två mål vardera. Samtidigt tvingades innermittfältaren Elin Wahlström utgå med känningar redan i första halvlek.
Annars är inte matchen som sådan mycket att orda om - United var bättre på alla punkter från avspark till slutsignal.

*** 

Även IFK Eskilstuna skulle kanske må bra av lite förändringar i laget. Personligen tycker jag att Viktor Kallas borde kunna gå in och göra nytta på en kant. I övrigt känns det dock inte som att Husse och Kaj har så mycket alternativ att laborera med. Antonius Acar fortsätter att lyfta laget med sina mål och nästa säsong kan division tre vara för lågt för 19-åringen. Nu har IFK fyra poäng upp till ledande Franke och på söndag väntar en intressant match på Tunavallen - Ilia Iliev återvänder med sitt Sunne. Värmlänningarna ligger näst sist och tre poäng är ett måste för Blåtopparna.


Kommentarer
Postat av: L.T.

Marcus A var mycket bra i Skogstorp idag och avslutade matchen med att skruva in en frispark från 20 meter! Även Adnan och Chiquita var bra och oroade Syrianskaförsvaret matchen igenom!



Chiquita borde få chansen i City snart, borde ju vara en perfekt inhoppare med sin spelstil!

2010-05-16 @ 22:12:02
Postat av: rulle

Är inte Linus och Dan som mittfältare för lika.

Ingen av dem är ju särskilt konstruktiva utan lirar bara i sidled. Tycker att en av innermittfältaren skall vara en spelare som vågar göra en gubbe och hitta på lite saker.

2010-05-18 @ 01:02:10
Postat av: Cityit

En fundering.. Är det inte lite motsägelsefullt? Du vill att klubben ska släppa fram de unga talangerna, men samtidigt vill du ha in Zaman från start?

Det ska ju också kommas ihåg att Tomas Allerbrand är född 90, dvs lika gammal som sebbe lundberg. Men jag förstår din poäng om aggressiviteten. Jag tycker inte heller vi ska glömma Tobbe Hägg som finns som yttermittfältsalternativ. Jag hoppas och tror också på Anton Hansén som vänsterback på lördag!

2010-05-18 @ 16:44:33
Postat av: Anonym

Kan tyckas. Vad jag menar med den möjliga elvan är inbakat med både vad jag tycker och samtidigt tror kan vara möjligt. Att Bayram t ex startar till följd av hans rutin och att han spelat ytterback förut, dock med blandade resultat. Men vore väldigt spännande med Hansén från start, det håller jag med om! Dock känns det inte som att man kanske vågar släppa fram honom mot serieledaren, som ju Farsta hur som helst är. Träningarna i veckan lär väl säkert avgöra vem som lirar v-back.

Men snittåldern på hela den där elvan är ju riktigt ung (sex spelare födda på 90-talet), bortsett då innerfältarna. Behövs lite rutin också. Zaman är inte bara "gammal" - han har ju även kunnandet. Alla matcher jag sett Zaman i har han kommit in och varit en vitaminkick för laget. Visst borde han väl också vara ikapp träningsmässigt nu?

Ang. Linus/Danne så kan jag hålla med till viss del. Å andra sidan vill ju City lira med snabba, offensiva yttrar och kan då spela med ganska djupa innerfältare. Men även jag föredrar en mer traditionell stil med en defensiv/en offensiv. Förstår tänket. I truppen är det väl Oscar Eriksson och kanske även till viss del Gabriel A som stämmer in på den beskrivningen.

Men vi ska inte heller glömma bort att de som spelat gjort det helt okej ändå - laget är ju obesegrat av en anledning.

En spännande helg väntar, hur som helst! =)

2010-05-18 @ 17:56:26
URL: http://etunaexperten.blogg.se/
Postat av: Cityit

Zaman har absolut gjort det bra när han kommit in! Jag tycker att City släppt fram mycket ungt folk de senaste åren. Vi får inte glömma att skillnaden mellan juniorfotboll och seniorfotboll är ganska stor och att alla inte klarar av det.

Som sagt, spännande helg som väntar där vi får hoppas på tre starka pinnar för City i toppstriden!

2010-05-18 @ 21:34:00
Postat av: Galet

Det är sånna personer som cityit representerar,som är anledningen till att Eskilstuna spelar div2 fotboll som högst... Fyfan... Vilken lirare...

2010-05-19 @ 15:07:16
Postat av: Anonym

In med Tobias Hägg han kan vända en match på egen fot.

2010-05-19 @ 19:40:37
Postat av: Anonym

Hägg skulle också kunna vara ett alternativ. Känns som att han inte riktigt fått chansen än. Vill dock se SL i helgen.

2010-05-20 @ 00:09:02
URL: http://etunaexperten.blogg.se/
Postat av: Anonym

Läste på Eskilstunas hemsida att du hade blivit hörd..Din tänkbara start elva kommer att spela mot Foc farsta i helgen. Vi får se om Sebastian Lundberg, Hägg och Zaman gör underverk. Jag vill bara se Eskilstuna vinna så jag hoppas att de vinner ihelgen.

2010-05-21 @ 15:53:26
Postat av: Anonym

2010-05-22 @ 13:26:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0