City-Nyköping 2-2: Mardrömsstart och drömslut

Första tio och sista tio. Där avgjordes kvällens match på Tunavallen som slutade 2-2 efter 0-2 i paus inför 453 åskådare.
En tveksam frispark som i ett senare skede ledde till ett skumt 0-1-mål där Bissarnas Pontus Holmström fladdrade till med benet och fick bollen lite tursamt precis över Richard Larsson. Mardrömsstarten fortsatte när gästernas erkänt duktige vänsterytter Alexander Jansson sköt från långt håll. Bollen fick fart i det regnblöta konstgräset - men som Richard, som hittills under säsongen gått från klarhet till klarhet, nog borde ha tagit med tanke på att det var "hans" första stolpe.
Laget stod inte alls att känna igen i första och inte heller i inledningen av andra. Ändå tilläts både Adnan Cirak och Micke Larsson få två jättelägen före vilan, där åtminstone ett borde ha resulterat i en reducering. Annars var det William Celsing som med sina djupledslöpningar vållade störst bekymmer för Nyköping, dock utan att komma till någon riktig farlig målchans. "Randigt" tilläts inte spela sin effektiva kontringsfotboll när Bissarna fick en sån kanonstart och det störde laget märkbart.

Snabbare byten efterlyses
Kontinuiteten är Peder Ståhls styrka som tränare - och svaghet.
Hade man vågat göra förändringar snabbare än 25 minuter in på andra halvlek så hade det säkert kunnat bli tre poäng - Bissarna tröttnade ganska snabbt när Emil Fritzell kom in och bildade ett tremannaanfall med Adnan Cirak och William Celsing. Citys spel i inledningen av andra gick i stå och visst borde man ha agerat tidigare.

Seriefinal på fredag - alla till Enskede!
Fritzell som har en uppåtgående formkurva och borde vara högaktuell för spel från start i seriefinalen borta mot Enskede på fredag. 1-2 kom när han tog löpningen på chans att få retur - som också kom från en dittills omutlig Musa Bahaja.
Samtidigt så ska såklart ledningen hyllas för att man valde att köra på 4-3-3 och lyckades få med en pinne. Trycket mot bortaburen efter denna ändring blev påtaglig.
Dessutom bör nämnas att Zaman Safari kom samtidigt in, samtidigt som Fritzell, på mitten istället för Thomas Allerbrand.

Fritzells inhopp lovande - Wahlström ordnade kryss
Matchen fick precis samma utveckling som fjolårets batalj då City gick från 0-2 upp till 2-2 med minuter kvar innan Bissarna gjorde två mål på stopptid och vann. Något sånt var det inte tal om i afton. Istället hade City genom Fritzell - som såg ut att stanna upp lite i löpningen (på samma sätt som han inte gjorde vid 1-2-målet) vilket gjorde att han enbart fick fram en tå på bollen - en gyllene chans men gästerna från residensstaden kunde rensa på mållinjen. Även Celsing hade ett jätteläge strax före 2-2-målet.
Som mittback i ett lag som släpper in två mål första tio minuterna har man det tufft. Speciellt om man dessutom drar på sig den frispark som sedermera resulterar i mål. Men precis som borta mot Vallentuna visade Markus Wahlström att psyket är mycket starkt och minuten före 90 gick han upp och knoppade in 2-2 med sitt erkänt duktiga huvudspel i en trängd situation. Mittbackens första mål i A-laget kunde knappast kommit mer lägligt. Plus också till Rebin Sulaka som gjorde ett stabilt och ettrigt intryck i defensiven som högerback.

Bara en torsk på 13 matcher för Ståhl
Av de sju matcher jag hittills sett av "Randigt" i år var dagens första 70 minuter de sämsta (bortsett förlustmatchen mot Enhörna tidigt på försäsongen). Rocky Bomba såg ut att få revansch på klubben som nobbade hans tjänster i somras. Han stängde mitten där för dagen ganska sega innermittfältsparet Danne Wikström och Linus Wallinder hade svårt att komma förbi.
Efter fyra omgångar är Randigt fortfarande obesegrat och därmed också i topp tillsammans med Enskede, som dock har bättre målskillnad. Därmed har Ståhlmannen endast torskat en av 13 seriematcher sedan han tillträdde i höstas.

Läs liverapporteringen från Everysport här!
Dina åsikter och funderingar kring matchen rekommenderas gladeligen till kommentarsfunktionen nedan!