Nu skriver dom sitt eget kapitel

Tommy Onodi, Daniel "Bävern" Andersson, Pehr Persson, Johan Melkersten, Jörgen Andersson...
Där har du namnen på några av de mest framgångsrika spelarna i Eskilstuna Södra FF:s historia.
"Prinsens lag" klev upp i division 3 1999 och vann som nykomling. Därefter väntade tre år i tvåan - då Sveriges tredje högsta division - innan det roliga var över.
Nu håller föreningen på att bygga upp något liknande.
Skillnaden?
Då köpte man ihop ett gäng (till stor del från IFK Eskilstuna). Det lag som i dag leder division 3 södra Svealand på maximala nio poäng - och dessutom snittar finfina tre mål framåt per match - är i stort sett ett kompisgäng som inte alls spelar för lika många kronor.
Jonte Forssman, Micke Larsson, Richard Finnman och Gurra Widén är stöttepelare i dagens lag. 84-gänget var även med på den förra resan, med då fick dom mestadels titta på. Det är Södras gyllene årgång som nu skördar framgångar åt föreningen. Spetsat med indivudiella artister som Dalibor Bajric, Taher Al Rubaei och rutinerade Staffan Grenehammar utgör laget ett hot i trean.
Och visst har de alla förutsättningar att också skriva (läs: förlänga, efter seriesegern i fjol) sitt eget kapitel i Södras historia.

5-2 hemma mot Huddinge - ett etablerat division 3-lag - idag är ett styrkebesked som borde sätta skräck i konkurrenterna.
Härnäst väntar exempelvis Vagnhärad på bortagräs. 
Det är en lågoddsare att "Prinsens lag" står som serieledare även efter fjärde serieomgången.
Därefter väntar Tyresö, som inte imponerat i inledningen, hemma på Skogsängen, där laget sällan förlorar. Och sen en av seriefavoriterna, Älvsjö, borta.
Visst kan laget vara obesegrat även efter dessa tre fajter - och då återstår bara Brandbergen hemma innan det vankas derby på Tunavallen 2 juni.
Ett derby som mycket väl också kan vara en ren seriefinal mot IFK Eskilstuna.

Kommentarer
Postat av: arne anderssson

Känns som om södra har en bättre sammanhållning och tyvärr för IFK´s skull en bättre tränare som tar hand om spelarna på ett bra sätt

2011-05-01 @ 00:14:25
Postat av: södra

helt rätt arne-kompisgäng som bryr sig om varandra och en tränar trio som tänker med hjärtat

/insider

2011-05-01 @ 11:21:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0