Poäng som bara seriesegrare plockar

Det var inte samma City vi såg på Alby IP som tidigare under säsongen.
På mardrömsarenan (konstgräs à la 1999 och ett minimalt planmått) gick Konyaspor in hårt och var bollförande. Redan varnade stjärnan Özgur Yasar (ex-Väsby och Vasalund) borde ha blivit utvisad under andra delen av andra halvlek efter att ha totalmanglat Citys Rambo (mittbacken Rebin Sulaka) mot konstgräset. I övrigt vek "Randigt" ned sig på ett oigenkännligt sätt, åtminstone om man jämför med tidigare under säsongen. En kämpe som Gabriel Alias fick finna sig i att nöta bänk, trots att matchbilden passade honom som - för att dra en uttjatad metafor handen i handsken. Anfallen var korta och ytterst få till antalet. Stjärnkeepern Nicklas Bergh (som inte hade någon målvaktsersättare på bänken - nu går istället målvaktstränaren "Rille" Jonasson in som andrekeeper) räddade laget vid ett flertal tillfällen.
Ändå fick City med sig en pinne. En sån där klassisk poäng som brukar känneteckna en seriesegrare.
Straffen kändes inte klar - men efter detta bildbevis finns det knappast längre några tvivel. 
City är fortfarande obesegrat (Daniel Wiklund har inte förlorat en match sen återkomsten) efter åtta omgångar - och står på precis lika många poäng som under 2008, säsongen som nästan slutade i uppflyttning till ettan.

Summeringen blir då följande: City spelade mindre bra, men missgynnades kraftigt av planen. På Alby IP borde Konyaspor ta många poäng i år.
Alltså behöver du som Citysupporter inte vara alltför orolig inför fredagens match mot Farsta, som är en stabil värdemätare - trots att "Randigt" vann dubbelt i fjol. Förortsklubben kan dock hängas av rejält vid Cityseger, City är nämligen redan nu sex poäng före. Hemmaseger lär i alla fall krävas för att behålla serieledningen, då Enskede absolut ska slå jumbon Kenty (som för övrigt tog säsongens första seger i söndags) på bortagräs i helgen.
Och går spelet i stå så har man ju Bergh i buren... Räkna dock med att Farsta lär skapa chanser, laget har gjort näst flest mål i serien (17 är lika många som City).

***

Domaren jagades efteråt - och redan under matchen ville samme huligan ta sig in på planen. Tack och lov fick teamet ordentligt med stöd av publik och funktionärer.

***

Man kan lugnt konstatera att jag hade helt fel - och helt rätt - angående IFK:s 4-2-3-1 i derbyt.
Rätt uppställning och rätt man på rätt plats - men helt fel i den analytiska bedömningen. Södra läste sönder IFK totalt och åt upp innermittfältet.

***

Sebastian Larsson går från klarhet till klarhet i landslaget. Kul också att Bissen ofta håller sig framme när det vankas kramkalas efter Blågults mål - och därmed också fastnar på bild. I veckan var ju Eskilstunas fotbollsstolthet till och med på en av kvällsdrakarnas förstasidor.
Men vart hamnar han kommande säsong? Sunderland verkar vara hetaste tipset om man läser spekulationerna i brittiska medier - men visst borde 26-åringen med den gyllene högern platsa i ett bättre lag (typ Everton)?
Arsenal-ryktet känns spontant dock lite för bra för att vara sant.

***

Triangeln vann, något överraskande, årets första derby i Sörmlandsfyran via 1-0 hemma mot Hällby i kväll.
Kanske kan Mestaklubben resa sig från bottenträsket nu?

Kommentarer
Postat av: Överaskande???

Det mest överaskande var inte att Triangeln vann, utan att dom inte gjorde det med flera mål.

2011-06-08 @ 23:01:58
Postat av: Anonym

Jaså? Ingen aning, var tyvärr inte på plats själv. Hur såg det ut?

2011-06-08 @ 23:07:10
URL: http://etunaexperten.blogg.se/
Postat av: Överaskande???

1:a halvlek var väl inget jätteskönspel från något lag men ett visst övertag för TIK utan att få fram sista avgörande passet.HBIK´s N.Karlsson hade halvlekens kanske farligaste(och enda)chans.I andra så tog TIK över rejält och HBIK´s ytterbackar hängde inte ofta med.Andra nerdragningen av B.Kamari resulterar en straff som Laban drar dit.Om den straffen var tveksam så borde det ha blivit en redan i första när O.Eriksson blir manglad bakifrån vid målchans.Rättvist resultat således men förväntningarna om en målrik tillställning blev just förväntningar.

2011-06-09 @ 07:44:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0