Rickhammar visade klass direkt

Två segrar och en förlust. Det blev facit när tre av stans fyra storklubbar träningsmatchade på Tunavallen i dag.
Bloggen fanns dock enbart på plats under en halvlek - den andra när IFK mötte Kungsör.
Ingen direkt värdemätare för Blåtopparnas nya lagbygge (dessutom hade gästerna en hel del folk borta, så Patrik "Putte" Karlsson fick gå in som mittback), som hade 2-0 redan efter ett par minuter efter två mål av Pontus Ljungkvist. Men sen gick spelet lite i stå och Kungsör tilläts reducera.
Visst visade Norrköpingsförvärven klass i debuten. Tobias Rickhammar gjorde själv mål och spelade fram till ytterligare tre. Bland annat ett i andra då Fredrik Nygren mötte "Tottes" inspel fint. Ett snabbt mål där man såg att de båda herrarna har bra mycket mer än division tre-tempo i kropparna.
Nygren byttes dock ut i början av andra, medan Rickhammar och Jönsson (också en helt okej insats) spelade hela matchen. Blott 15-åriga duon Peyman Alkoyoun-Henrik Rodriguez ordnade på egen hand 5-1-målet snyggt. Den senare gjorde en lovande insats på topp i andra halvlek.
IFK:s första startlag i år: Pelle Jerrelind - Henrik Andersson, Alexander Ohlsson, Eric Forselius - Tobias Rickhammar, Johan Jönsson, David Eriksson, Fredrik Nygren - Antonius Acar, Pontus Ljungkvist.
Summering, IFK-målen: Pontus Ljungkvist 2, Tobias Rickhammar, Fredrik Nygren, Henrik Rodriguez, Jonathan Ohlsson (straff).

Södra FF-Enskede IK J 4-1
Ingen riktig värdemätare för Södra.
Målen: Micke Larsson 2, Jalal Al Rubaii (nätade således i debuten), Jonte Forssman.
Eskilstuna United-Bollstanäs SK 0-2
Enligt rapporterna ingen katastrofinsats av tjejerna, som skapade en hel del målchanser (bland annat genom Felicia Karlsson). Dessutom spelar ju resultatet mindre roll så här tidigt på säsongen.