Mållöst för City, United vann – och Södra imponerar direkt

Nej, det blev ingen kul eftermiddag på Tunavallen. 0-0 och få målchanser när City ställdes mot Västerås IK. Det märktes klart att det var säsongens första match för båda lagen. City började bäst, men tappade sedan och släppte in VIK i matchen. Båda lagen låg rätt i positionerna och bjöd inte på mycket. Gabriel Alias djupledspassning till William Celsing var andra halvlekens delikatess. En av ytterst få målchanser. Alias tvingades dock utgå sista 10 med känningar (i knät?).
Nicklas Bergh spelade första 45 och noterades för en fin benparad i mitten av halvleken. Men annars hade stjärnkeepern inte mycket att göra.
Citys lag: Bergh (45, Richard Larsson) - Daniel Karlsson (45, Robin Larsen), Victor Sundberg (75, Markus Wahlström), Rebin Sulaka, Daniel Berglund – Dan Wikström (ca 75, Filip Lundevall) – Adnan Cirak, Thomas Allerbrand (ca 60 Gabriel Alias), Filip Rogic (ca 60, Sebbe Lundberg) – Emil Fritzell (ca 60, Tomas Karlsson), William Celsing.

Även United hade oavgjort (0-0) i halvtid. Felicia Karlsson serverade Lisa Hellenberg till några lägen, men de förvaltades icke första 45. Vi noterar även en lovande debut för Vicki Hellenberg på innermittfältet.
Men längre än tre halvlekar orkade inte bloggen denna eftermiddag på Vallen.
I andra fortsatte dock hemmalagets spelövertag - och då fick den publik som fanns kvar på läktarplats se dagens enda mål. Två till antalet. Klubbens eminenta hemsida noterar att Lisa Hellenberg nickade in Helena Hanssons frispark i 61:a minuten. 2-0 gjorde sedan Linn Andersson snyggt drygt tio minuter senare.
En meriterande seger mot ett stabilt division 1-gäng.

Men största skrällen denna lördag stod Södra FF för. Division tre-nykomlingen klarade oavgjort borta mot ett ordinarie Värmbol. Jonte Forssman gav Prinsens lag ledningen innan VFC kvitterade strax därefter. Dalibor Bajric gjorde en bra match och sågs som matchens lirare.