Säsongen avslutas med fotbollsfest

Kyla, löjlig säsong och tv-matcher.

Snart är vi tillbaka där - i försäsongens löparspår, utan några matcher på Tunavallen.
Men innan dess ska (herr-) säsongerna avslutas. Dessa märkliga serier långtifrån eliten där alla slår alla och ingen går säker för en sekund.
Och vad passar då bättre än en ren fotbollskavalkad av matcher - ungefär som du är van vid när du slår på tv:n på söndagseftermiddagarna.
IFK går ut klockan 14, City klockan 17.
"Randigt" har förvisso en match kvar (Gute borta om en vecka), men kommer med största sannolikhet säkra fortsatt spel i tvåan i eftermiddag när seriens superjumbo Vallentuna gästar, vilket så klart är den stora finalen.
I de senaste matcherna har formkurvan pekat spikrakt uppåt.
Segern mot Bissarna på Rosvalla var klart välförtjänt och det spelet spann man vidare på mot ÖSK förra helgen. Laget vågar mer, spelare (läs främst Danne Wikström, Micke Larsson, Adnan Cirak och Emil Fritzell) har lyft sig till en helt annan, normal, nivå, och poängen trillar in.
City kan faktiskt, i teorin, fortfarande bli tvåa i serien.
Ändå är det inte godkänt.
Avsågade redan efter vårsäsongen, inblandade runt bottenstrecken i ångestmatch efter ångestmatch hela hösten. I en serie som ett bättre tränat Södra FF mycket väl hade kunnat hänga kvar i.
Kvaliteten på division två har blivit sämre för varje år. City borde och skulle ha varit med och slagits om seriesegern i dag. Inte för att laget är lika bra som det Andreas Alm tränade 2008, utan för att övriga lagen nu är sämre. Baserat på de 14 matcher undertecknad sett i år finns det inget lag som egentligen förtjänar seriesegern och uppflyttning till ettan.

IFK tvingas be till högre makter och titta mot resultattavlan ofta. Laget har gjort en superhöst och tagit flera kliv framåt på utvecklingskurvan. Kenneth Huselius gör sin tredje säsong som tränare, vilket är en hyfsat lång period. Även om Lasse Ström är ett aktat namn och säkert ett mycket bra alternativ, tycker jag Husse ska få fortsatt förtroende. Nu har han verkligen fått ordning på laget och tagit dess spel till en bättre nivå. IFK är stans spelande lag i dag - det ska man bevara. Jag ser egentligen ingen anledning till tränarbyte här, så länge spelarna är nöjda.
Klart att hoppet fortfarande finns att nå kvalplatsen för Blåtopparna. Om vi räknar med att Rynninge gör sitt för att säkra seriesegern kan vi räkna bort nuvarande trean IFK Örebro. Ilia Ilievs Sunne är bara två pinnar från nedflyttning och måste helst ha en poäng mot Syrianska (just nu tvåa) för att vara helt säkra på nytt kontrakt. Syrianerna har ett vääldigt svajigt bortafacit. Hade lagen i serien bara spelat bortamatcher så hade Syrianska faktiskt till och med varit under nedflyttningsstrecket.
It ain't over til' the fat lady sings.

Intressant värre, alltså.
Väl mött på Tunavallen i afton!


Kommentarer
Postat av: Rob

Har du inte hört att stekheta Markus Schödin stänkt in 9 mål på de sex senaste matcherna för sitt BK Sport i kampen om toppplatserna. Inte mindre än 3 stycken av dem är direkt på hörna!!



Nu räckte ju inte det iof men ändå...

2010-09-25 @ 22:25:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0