Wiklund och City återvänder till mardrömsarenan nästa år?

Uppdatering: Arameiska-Syrianska slutade sist i den jämna bottenstriden och spelar därmed i division 2 nästa år. BK Forward slog dock Valsta Syr borta och klarade kontraktet i ettan även tack vare andra resultat. Även Carlstad och Östersunds FK åker ur division 1 norra.

Det kan bli svårt för Eskilstuna City att nå en topplacering i tvåan nästa år. Både Arameiska-Syrianska och BK Forward ser ut att få lämna norrettan.
I den sista omgången som avgörs i morgon söndag ställs Arameiska - som ligger sist i serien och har en minimal chans att klättra över strecket, där Östersunds FK just nu befinner sig med tre pinnar mer - mot Syrianska Kerburan. Västerås andralag har gjort en strålande höstsäsong och kan fortfarande nå kvalplatsen till Superettan. Men då krävs troligen förlust för Sirius, som just nu är tvåa, två poäng och 16 plusmål före Syrianska, hemma mot Umeå FC på Studenternas.

Troligen blir det alltså ett (o)kärt återseende för Daniel Wiklund och City på idrottsplatsen i Botkyrka där förhoppningarna om serieseger och uppflyttning definitivt grusades under Wiklunds sista säsong 2007, efter 2-4 mot Arameiska-Syrianska.
För Forward ser förhoppningarna lite ljusare ut om att nå division 1-status även nästa år. Örebrolaget, som lika gärna kan hamna i norra Svealandstvåan nästa år, även om den södra är mer synonymt med lag från den staden.

Forward möter Valsta Syrianska borta. Märstalaget riskerar fortfarande att åka ur, men då krävs förutom förlust även otur med andra resultat.
Östersund lär nog säkra förnyat kontrakt genom seger hemma mot Vasalund som inte har något att spela för. Samtidigt ska Boden möta Carlstad, som har klättrat till säkrare mark under hösten, men fortfarande är med i bottenrejset, på Tingvalla.

Utgångstipset blir ändå att nuvarande tre nedflyttningslag åker ur.
Noterbart är även att lilla Gröndal, som vann Citys serie 2006, gör sin femte raka säsong i ettan nästa år.

Från Stockholmstrean kommer Konyaspor upp, och måste troligen spela i södra Svealandstvåan, vilket kan tala för att något av de två division 1-lagen hamnar i norra tvåan.

Således lär division 2 södra Svealand se ut så här nästa säsong:

Arameiska-Syrianska och/eller Konyaspor IF
(I år: 14:e div 1 N)
Enskede
(2:a div 2)
Eskilstuna City 
(9:e div 2)
FOC Farsta
(4:a div 2)
Forward och/eller Konyaspor IF
(13:e div 1 N)
FC Gute
(10:e div 2, kvar efter kval)
Nyköpings BIS
(3:a div 2)
Rynninge IK
(1:a div 3)
Smedby
(8:a div 2)
Värmbol

(6:e div 2)
Värmdö
(5:e div 2)
ÖSK Ungdom
(7:e div 2)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0