Fem anledningar till varför Näfver kan välja City

Folket har i veckorna rapporterat om kontakterna mellan förre U21-landslagsyttern Kristoffer Näfver (i år i Karlslund) och City.
Här är fem anledningar till varför drömvärvningen kan bli verklighet - och en som kan krossa den.

Det talar för en övergång till City:
1) Chans till revansch.
Under Daniel Wiklunds ledning under fem träningspass per vecka kan Näfver göra en nystart i sin karriär. En sån satsning går inte att göra på division 2-nivå i Örebro. I den förre U21-landslagsmannens hemstad finns just nu två klubbar på den nivån - Rynninge (nykomling) och ÖSK Ungdom (knappast).
2) Uppmärksamheten.
Näfver skulle vara en stjärna i Eskilstuna - den största värvningen en fotbollsklubb i stan gjort sen Andreas Alms hemkomst från Norrköping 2007. Bara vissa Guifspelare (läs "Zacke", Robin Andersson, Danne Johansson) har högre status. I pressen skulle Näfver få rubriker varje vecka - något en spelare med vana att vara i ramljuset vill ha. Det kan han aldrig få i en division 1- eller 2-klubb i Örebro (eller på annan ort, för den delen).
3) Tunavallen.
Sveriges bästa division 2-arena (kanske även på division 1-nivå) där Näfver gjorde Karlslunds enda mål mot City i höstas (4-1).
4) Kall på marknaden.
Det kanske främsta argumentet. Efter att ha misslyckats i såväl ÖSK som Djurgården, Assyriska och Landskrona spelade han i höstas i ett lag som åkte ur tvåan. Dessutom skadad under en längre tid. Näfver är i grunden en klasspelare - men inte het på marknaden just nu. Få (om ens någon) elitklubbar vill satsa på en sån spelare.  
5) Pengarna.
Självklart en viktig del i en eventuell övergång. Bjuder City mycket kommer Näfver lyssna. Och få klubbar kan erbjuda samma lön som City har möjligheter till.

Det talar emot City:
1) För bra.
Näfver är i grund och botten för bra för division 2. BK Forward i division 1 (som coachas av den förre distriktslagstränaren Thomas Bengtsson - känns troligare i dagsläget - men vill de ha den brokige yttern? Och steget upp till allsvenska trean ÖSK är omöjligt just nu.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0