Vuvuzelan gjorde entré på Tunavallen när City slog ut Hällby

Hejaklackar är ovanliga i division fem men Hällby hade i alla fall en sådan under seriefinalen i femman mot Torshälla nyligen. Under tisdagen fanns en trogen skara supportrar på plats när de vita ställdes mot City på Tunavallen i DM-kvartsfinal. Bloggen stannade i en halvlek - och fick se alla mål. Och dessutom höra ett visst, bekant oljud blåsandes från läktaren...
* 1-0 (22) Thomas Allerbrand, som drog till på volley efter en kontring sedan City gått ner med hela laget i eget straffområde för att försvara mot en Hällbyhörna. Kanske nya direktiv efter den negativa trend laget just nu är inne i. Eller för att hjälpa den orutinerade keepern Petter Björkman, som till sist fick hålla nollan.
* 2-0 (26) Registrerat som självmål på SöFF:s hemsida, men från läktarplats såg det ut som Oscar Eriksson nickade in Daniel Berglunds hörna.
* 3-0 (41) Rebin Sulaka hänger med i (ännu en) Citykontring och smäller in sitt första a-lagsmål.
Annars en ganska medioker insats där Hällby åtminstone vid ett anfall rullade boll på ett sätt som det var ganska länge sen City gjorde. Å andra sidan är detta en perfekt match för att få upp självförtroendet. Speciellt bra för Robin Larsen som gjorde sin andra match efter skadan han ådrog sig i Vallentuna.
Kul att se Chiquita Sesay, även om han inte gjorde något större väsen av sig. Hans anfallskollega Adnan Cirak var snäppet vassare men missade ett bra läge i första.
City hade nästan ordinarie lag och ska naturligtvis vinna med större marginal. Samtidigt måste man applådera Hällbys moral. Ett trevligt lag som även försökte spela boll efter marken när tillfälle gavs på offensiv planhalva. Förhoppningsvis finns dem, och även TNIS, som också är med i toppen av serien, i fyran med Södra FF och Skogstorp nästa säsong.
City möter med största sannolikhet Nyköpings BIS på bortaplan i semin, där även Triangeln ställs mot Värmbol.


Kommentarer
Postat av: Rob

Kan du inte utveckla varför du tycker att just Hällby och Torshälla skall gå upp? Att Hällby spelar bra fotboll på den nivån har du redan skrivit om. Men Torshälla? Sedan kan jag tycka att klubben Torshälla är så stor att de skall ha ett lag i minst div 4.

2010-06-17 @ 05:57:12
Postat av: Anonym

Vad finns att utveckla? Stenkvista är det lag som jagar efter de här lagen, men är nykomlingar i femman och troligtvis inte moget för fyran än. TNIS är en stor förening som jobbat målmedvetet med duktiga tränare för att utvecklas. De förtjänar att lyckas. Bra med många tunalag på högsta nivå i (SöFF) förbundspyramiden.

2010-06-17 @ 14:17:41
URL: http://etunaexperten.blogg.se/
Postat av: Trist

Matchen var dålig. Mer och mer tror jag inte Peder S är rätt man för klubben. Alltså 3-0 mot ett div 5 lag är för dåligt och framför allt var City grymt tråkiga att se på. City har inget mittfällt av klass just nu. Det borde vara därifrån det skall styras men det gör det inte. Nä mittfältarna i City får skärpa sig.

2010-06-18 @ 08:27:17
Postat av: Anonym

Nu såg jag inte denna match men kan ju tänka mig hur det såg ut...Jag tror att mittfältet skulle bli bra om det fanns mera spel skickliga spelare och att bollen vandrar från backlinjen upp till mitten och vidare. Såg mexico och frankrike igår och där passar de bollen hela tiden och fort gick det...

2010-06-18 @ 16:15:43
Postat av: Kocken

Förhoppningsvis spelar Södra FF i trean nästa säsong! Vann mot Telge med 3-1 idag!

2010-06-18 @ 23:47:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0