Vilka är egentligen bäst i stan, just nu?

Såg ett fortsatt ruggigt hemmastarkt IFK slå ett ganska svagt motstånd i form av västmanlänningarna IK Franke i afton.
Gästerna saknade i och för sig tre startspelare, men å andra sidan fanns ju varken Antonius Acar eller Jonathan Ohlsson med (avstängda) hos IFK. Istället för fotskadade Alex Ohlsson (som trampat på en spik, aj) har Daniel Hirvi verkligen växt ut till ett glädjeämne som mittback bredvid trygge Alex Larsen. Även David Eriksson var bra, som spindeln i nätet på mitten. Just nu skulle han lätt gå in på Citys innermittfält. Och frågan är om inte IFK skulle kunna göra en match mot City jämn, i dagsläget. Kanske är IFK rentav bäst i stan just nu?
Nu ska vi ju också komma ihåg att IFK möter sämre lag i trean än City i tvåan. Men åtminstone i dag (ska inte säga att jag har sett IFK tillräckligt i år, för det har jag tyvärr inte) presterade IFK ett fint rull på Vallens inbjudande plastgräs, som jag bara sett United (av hemmalagen) prestera på Tunavallen i år.
Det var en riktigt trevlig, historisk fotbollsafton som bara 150 åskådare fick bevittna. En 14-årig (well, han ska fylla 15 i år, men ändå) debutant kom ju in i form av orädde Peyman Alkoyun, en Cityprodukt som lämnade för Blåtopparna för två år sen.
Att han kunde komma in och inte göra bort sig (på tio minuter, då han bytte av Rasmus Linde, förvisso) kanske säger mer om kvalitén på serien än spelaren. Men Peyman ska till elitpojklägret nästa månad och det borde ju tyda på att vi har med en talang att göra. Kul att ledarna i IFK vågar släppa fram så pass unga killar.
Annars var Pelle Jerrelind stabil i buren, men hade inte alls mycket att göra mot ett Franke som faktiskt låg fem pinnar före i tabellen innan avspark.
 
Förutom "Rula" i mål ställde IFK upp så här: Marcus Söderlind, Alex Larsen, Daniel Hirvi, Eric Forselius - Alen Visnjic, Henrik Andersson, David Eriksson, Rasmus Linde (80, Peyman) - Aziz Halimi, Abdul Din Sesay (ca 60, Fredrik Danielson).
Med en match mindre spelad än IFK Örebro på kvalplats har IFK åtta poäng upp, och skulle man vinna "hängmatchen" så skiljer plötsligt bara fem poäng. Inte helt omöjligt att det blir toppstrid ändå, även om det känns som att de är lite för dåliga borta och kanske något ojämna.
Kval mot City, inte helt osannolikt just nu, vore det mest tragiska som kunde hända Eskilstunafotbollen. Förhoppningsvis slipper vi något sånt!

Kommentarer
Postat av: Nja

om jag fick välja mellan ifk och city skulle det bli så här(vill inte ge några namn)

Målvakt City



Backar 3 city och 1 ifk´are

Mittfält 2 city och 2 ifk

Anfall 1 City och 1 ifk



Något litet övertag för City och hade ni frågat mig i början av säsongen hade det inte sett ut så här men just efter sista matcherna som klingat ut så tror jag man skulle få stans bästa lag.

Namnen får ni fundera själva på....:)

2010-06-29 @ 14:23:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0