Välkomna till Skogsängen, City!

... här spelar nämligen en av stans mest oberäkneliga spelare. Under de matcher han hittills spelat i år - ett fåtal då han även gått skadad en månad - imponerade han inte alls på mig.
Men i går kväll plockade Dalibor Bajric återigen fram mästarformen från förra säsongen.
"Dalle" är en spelartyp som inte växer på träd i Eskilstuna. Ett fint tillslag (i går visade han även upp kvalitéer i huvudspelet genom ett nickmål), rappt steg och aviga finter gör honom mer svårfångad än många andra. Tidigare fanns han med i det juniorallsvenska lag som coachades av Jocke Helgstrand i City, men Bajric, född -89, försvann till Södra FF under första senioråret och tog nästan omgående en startplats till vänster. Kan även med fördel användas på topp, men i mina ögon främst en ytter.
Fyra mål i går alltså, vilket kanske inte säger så mycket för den oinsatte - bara för att man gör en bra match ska man väl inte vara aktuell för City? Men faktum är att det var den här fotbollen som Bajric bjöd på stora delar av förra säsongen. Nyss tillbaka efter skada gick han i går in och tokdominerade i fyran. Med lite bättre träning i kroppen med bättre spelare runtomkring sig tror jag han på allvar skulle kunna utmana om en plats till höger i Cityelvan. När dyker Ståhl/Glas upp på Skogsängen?

I eftermiddag stannar de dock förhoppningsvis på Tunavallen. Lite "måste-match"-stämpel på mötet med Värmbol. Seger och man kanske kan skaka av sig förlusten och de senaste sämre insatserna - förlust och skeppet sjunker?
Kul att Filip Rogic släpps fram i truppen. De som har bättre koll säger att han ska vara en slipad forward.
Tippa en startelva? Absolut: Richard - Sebbe Lundberg, Wahlström, Basarani, Berra - Allerbrand, Wikström, Zaman, Celsing - Fritzell, Adnan.
Vill du läsa mer om Värmbol rekommenderas en kul blogg här.

Kul med klackar på division fem! Tydligen ska det ha varit rätt bra drag ute i Hällby i går. 0-0 i seriefinalen mot TNIS, för dig som inte visste det.

Kommentarer
Postat av: olle

Han har ju de bästa spelarna med sig nu. Ensam kan ingen göra ett lag.

2010-06-05 @ 23:07:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0