Det kryllar av anfallsess i stan!

Valle är tillbaka i Södra FF! Trevligt för "Prinsens lag" förstås, men laget har faktiskt ganska bra anfallare redan.
Robin Mellqvist har verkligen presterat och visat att han hör hemma på en högre nivå under serieinledningen. Och senast vaknade Sebastian Hanisch till liv och satte två baljor. Lägg därtill Jonte Forssman och Dalibor Bajric som båda kan lira på topp, plus Valle, så får man fram en anfallsuppsättning som nog skulle kunna vara åtminstone Gutes anfallsuppsättning i tvåan.
Men det stannar ju inte där! Herregud, i IFK återfinns division tre södra Svealands skytteligatvåa Antonius Acar (sju mål), liksom förra säsongens måltjuv Aziz Halimi som haft en trögare vår. Dessutom ligger Jonas Årestam och lurar i vassen. Men en gammelgädda är han då inte, och har visat lite tendenser på att han blir lagets joker.
Hos City är anfallskonkurrensen kanske större än någon annanstans med Adnan Cirak, Emil Fritzell och Micke Larsson med Chiquita Sesay strax bakom.
Lämpar sig inte då en ranking av stans anfallare bra? Givetvis, här kommer den!

TOPP 10:
1. Bobga Foncham Valentine, Södra 
Okej, ska vi göra en lista över dagsform är han inte ens på topp tio. Men han hade definitivt varit stans nummer ett om han varit kvar i City. Otränad nu och därför kan topplaceringen ifrågasättas. Med tanke på att han ändå spelar ganska högt upp fortfarande (i jämförelse med Primaveralirarna) och därför inte har långt till Eskilstunatoppen (tvåan) så får han förstaplatsen. Ska kunna leka i fyran i höst.
2. Patrik "Putte" Karlsson, Primavera
Hade fortfarande varit given i City om han fortfarande satsat.
3. Adnan Cirak, City
Har mer i sig än vad han visat hittills under seriespelet, det har vi sett under försäsongerna. En Adnan i form är en riktigt giftig anfallare. Måste bli jämnare. Potentialen gör att placeringen blir så här hög.  
4. Emil Fritzell, City
Bänkad men har kommit tillbaka starkt och tagit tillbaka startplatsen. Visade under hösten ifjol att han är ett framtidsnamn, kanske det största, som City måste göra allt för att behålla.
5. Jonas Årestam, IFK
Pluggandet tar tid för Årestam vilket IFK inte tjänar på. En fulltränad Årestam hade varit en tillgång för City.
6. Jesper Lundin, Primavera
Skulle haft en högre placering, kanske som nummer ett, om han vore bättre tränad. Smällt in 20 mål på sju matcher i sjuan. Stora siffror då han dessutom haft ett kort uppehåll innan han "återupptog" karriären i år.
7. Michael Larsson, City
En något orättvis placering kan tyckas, fjolårets skyttekung har varit ordinarie även i år. Bara två mål i år dock och då har han spelat mer än både Adnan och Fritzell. Fortfarande ung och kan säkert klättra några placeringar om han hittar nätet även i år. Har en fördel konkurrensmässigt i att Adnan och Fritzell är för lika för att spela ihop.
8. Antonius Acar, IFK
IFK:s bäste anfallare gav oss redan förra hösten en fingervisning om vart årets säsong skulle bära.
9. Aziz Halimi, IFK
Skyttekung förra året hos Blåtopparna. Årets säsong har inte varit någon höjdare än så länge.
9. Robin Mellqvist, Södra
Har öppnat årets seriespel lovande (fem mål). Mellis skulle mycket väl kunna vara en tillgång för IFK i division tre. Testar City denne man i sommar om han fortsätter leverera månne?  
Bubblare: Jesper Lundqvist (City J) Lite bortglömd trots förra höstens succé i IFK:s a-lag. Valde i år spel i Citys junisar, och trots att juniorallsvenskan elit håller bra klass behöver vi se mer av Lundqvist för en högre placering.
Fotnot: Här räknas Jonte F som mittfältare, liksom andra spelare som Alen Visnjic. Stans ende allsvenske anfallare, Viktor Prodell, är inte med och om han hade varit det skulle han såklart varit solklar etta.

Rätt eller fel - eller kanske både och? Har jag glömt någon? Säg din mening!
Ett litet förtydligande - om alla skulle spela i City och tränat lika mycket från årets försäsong så skulle vi få den här rangordningen, tror jag. Ett bäst just nu-lista skulle bli: 1. Micke Larsson, 2. Fritzell, 3. Adnan, 4. Acar, 5. Chiquita, 6. Halimi, 7. Mellis osv... Rätt trist läsning, med andra ord.

Kommentarer
Postat av: Rolf Andersson

Ska inte en ranking bygga på nuet?

I så fall får du ta bort en skadad Valle och otränade Primaveraduon Karlsson och Lundin. Putte och Jesper skulle inte orka mer än en kvart i tvåan med dagens fysiska status.

Din chef på Sport-Folket

2010-06-03 @ 10:10:32
Postat av: Måns

Listan är intressant, dock är det oklart om du syftar på spelarna som har högst klass (om de hade satsat vidare) eller om det är spelarna som är bäst för tillfället? Det blir ju nämligen två olika listor:



Oavsett kan ju Puttes placeringen diskuteras - han gjorde comeback i City förra våren och fick ju då mestadels nöta bänk där. Om han fortfarande var så bra borde han ju gått in och tagit en plats direkt i fjol. Han har spelat på innermittfält i Primavera och inte dominerat division sju som hanborde göra.



En 15 kg överviktig Lundin skulle givetvis ha varit aktuellt för City om han inte slutat satsa på fotbollen för två år sedan, men i dagens form är han ju inte ens nära en sådan spelare som Micke Larsson exempelvis. Att göra 20 mål mot fyra korplag och Triangelns och Al- Salams b-lag är ingen större bedrift egentligen.



Valle har varit skadad och är svår att bedömma, men en hel "Valle" skulle definitivt konkurera om en plats i City.



2010-06-03 @ 12:28:21
Postat av: Anonym

Roffe/ En nu-lista blir alldeles för tråkig - då skulle den ju se ut ungefär som lagen lirar i seriepyramiden eftersom träningsdosen ju är hårdare i lagen högre upp. Dvs Cityanfallarna först, IFK sen, följt av Södra, Skogstorp osv...

Måns/ Putte blev väl övertalad att göra comeback efter den dåliga våren och med bara några få pass i kroppen är det svårt att ge killen en ärlig chans. Hade han varit med från försäsongen i år så hade han definitivt lirat i City. Och Lundin är knappast nära Larsson. Hade vi snackat en nu-lista, som Roffe efterlyser, hade Larsson troligen toppat eftersom han var skyttekung i bästa laget förra säsongen. Här snackar vi en lista baserad på potential! Väldigt jämn och bra, vilket tyder på att rubriken stämmer :-)

2010-06-03 @ 14:46:37
URL: http://etunaexperten.blogg.se/
Postat av: Sula

Listor väcker alltid känslor. Adnan är bra men gör inga mål och så länge han inte gör mål i tvåan blir det nog svårt för honom att ta plats.Adnan har potential helt klart men får inte fram den i nätet. Acar är underlig. Han provspelade med Citys Juniorer och tog ingen plats då men då konkurrade han ju mot T Karlsson, Adnan och Emil kanske några till. Men han gör mål i trean och kanske skulle han göra det i tvåan också. Sedan går det inte att jämföra killar som gör mål i div 4 eller div 5 det är för stor skillnad upp till tvåan i alla fall. Däremot så kanske någon anfallare skulle ge Acar, Halimi/Årestam en match om en forwardsplats i IFK.

Personligen tror jag att En fulltränad Årestam skulle vara klart bäst i stan av de jag sett och tillsammans med honom hade jag satt Emil. Där har ni stans bästa anfallspar vilket betyder att Putte hade inte varit given ej heller Bobba ej heller Lundin. Kommer inte ihåg om Mellqvist gjorde några mål när han spelade i högre divisioner. Spelade han forward?

2010-06-03 @ 15:44:29
Postat av: Kurre

Mellqvist gjorde nått enstaka mål vad jag kommer ihåg, spelade mest på en kant.

2010-06-03 @ 22:57:50
Postat av: Anonym

tobias hägg har varit seger skytt mot värmboll och värmdö förut när ska peder stålh fatta.

2010-06-04 @ 21:56:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0