City vågar – och har chansen

Nya matcher, ny säsongspremiär. Åtminstone för hösten.
Men det vi inte får glömma bort är att säsongen är uppdelad i två halvor - och att poängen från i våras fortfarande räknas.
City är i ett prekärt läge i division 2 södra Svealand. I en jämn serie är Eskilstunas förstalag endast en pinne från FC Gute som just nu innehar nästjumboplatsen - dessutom med en match mindre spelad efter morgondagens match på Tunavallen, då gotlänningarnas möte med Vallentuna blev uppskjutet på grund av färjetrafiken i söndags.
Nedflyttning vore självklart katastrof för Eskilstuna, både som fotbollsstad och kommun.

Det vi kan se tydligt, om man bara tar en titt i tabellen, efter vårsäsongen är att laget gör för lite mål (13 på elva matcher).
Bara ett lag (Vallentuna, jumbo) har gjort färre.
Bakåt har laget ändå hållit hyfsat och faktiskt så är det bara tre lag som släppt in färre.
Bloggen har tidigare efterlyst ett nytt spelsystem - och fått det.
Nu återstår bara att se om City fortsätter våga köra på den inslagna 4-2-3-1-vägen.
Personligen kan jag förstå om det finns viss tvivel till att möta ett så pass bollskickligt lag som Akropolis med ett annat spelsystem än det man kanske är som allra mest van vid. Men City har ett för bra lag för att ligga där de ligger i serien och jag är övertygad om att det sitter i skallarna hos spelarna.
I perioder i båda träningsmatcherna i sommar har laget visat upp ett passningsspel (efter marken) som vi inte riktigt sett tidigare på säsongen.
Det borde inte finnas några tvivel - 4-2-3-1 har bevisat sig vara ett positivt experiment. Dessutom borde man - trots avsaknaden av Linus Wallinder på defensivt mittfält - kunna stänga igen centralt för Jiannis Tsombos, och krympa ytorna för giftiga anfallsduon Alsberg/Allyn (om nu nån av dem lirar), då Randigt trots allt har tre centrala innerfältare.
Akropolis jagar serieseger och kommer naturligtvis gå för tre poäng i dag, men jag vill trots allt hävda att City har chans på poäng i afton. Som en kunnig fotbollsperson nämnde - ska man slå Akropolis så ska man göra det nu, direkt efter sommaruppehållet.
Akallagänget har enligt rapporterna en ostrukturerad defensiv, och det bör snabba spelare som Celsing, Allerbrand och Adnan kunna utnyttja, bakom en ensam Larsson på topp.
City startar enligt hemsidan 4-2-3-1, men bli inte förvånad om det är ett sätt att lura motståndarna. Startspelarna kan lika gärna övergå i ett 4-4-2.
Dock är det enligt den modellen det alltså sett ut i träningsmatcherna och det mesta talar ändå för att vi får se 4-2-3-1 även i serien i morgon. Ska bli intressant att se om Thomas Allerbrand kan få ett uppsving i den tunga rollen som kreatör centralt på mitten.
Väl mött på Tunavallen!

Här är i alla fall laget:
Richard Larsson
-------------------------
Robin Larsen
Marcus Andersson
Victor Sundberg
Daniel Berglund
-------------------------
Dan Wikström
Oscar Eriksson
-------------------------
Adnan Cirak
Thomas Allerbrand
William Celsing
-------------------------
Micke Larsson

Bänk: Petter Björkman, Bayram Basarani, Daniel Karlsson, Anton Hansén, Rebin Sulaka, Sebastian Lundberg, Emil Fritzell.

Slutligen: Ett resultat från Danmark och LdB Summer Cup - Eskilstuna United-Hradec Kralove (Tjeckien) 2-0. Mål: Jenny Johansson, Felicia Karlsson.

Kommentarer
Postat av: Börje

Ut med Micke Larsson in med Fritzell.

Allerbrant position som klippt och skuren för Putte Karlsson (City saknar Puttes spelintelligens).

2010-07-27 @ 20:35:50
Postat av: Anonym

Hallå Allerbrand har spelsinne men titta istället hur laget spelar de förstår varandra inte..en enkel överlapp av allerbrand och ingen förstår det??? Hm Allerbrand fick icke en pass i andra halvlek igår..Han gjorde inget fel men för att fördela bollar och skapa något måste man få en pass=(

2010-07-28 @ 13:01:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0