Självförtroendet fanns ju där igen!

De vågade, de hade chansen - men de tog den inte.
Först och främst ska laget ha cred för en mycket bra första halvlek. City låg helrätt i positionerna så gott som hela tiden mot ett Akropolis som går för serieseger.
4-2-3-1-systemet gav såväl trygghet i defensiven som giftighet i de offensiva omställningarna. Som mest märktes det på William Celsing, men även Thomas Allerbrand som båda gjorde bättre insatser än vad vi hittills sett i år.
Jiannis Tsombos kom ingenstans mot Oscar Eriksson-Danne Wikström.
Laget vågade ta löpningarna, göra sin gubbe, slå passningen efter marken. Självförtroendet var verkligen på väg uppåt. Peder gjorde sitt till och var en oerhört bra matchcoach i första halvlek.
Sen kom 1-2 lite slumpmässigt - och orättvist. City hade de flesta chanserna före paus och skulle ha haft en tvåmålsledning. Det var "Randigt" värda. Klart!

Jag vet inte om det satte sig i huvet på spelarna, men det var uppenbart att det var ett nytt City som kom ut i den andra halvleken. 1-2-målet strax före paus blev märkbart psykologiskt och kanske i längden avgörande.
Peder blev mindre och mindre aktiv i den i första halvlek så viktiga (för lagets självförtroende) och framgångsrika coachingen. Akropolis tog över, City vågade inte riktigt lika mycket och valde den enkla - långa - vägen istället. Anfall efter marken i den andra halvleken kan man räkna på den ena handens fingrar.
Allerbrand, liksom flera andra, var helt osynlig och borde inte ha fått 90 minuter. Istället byttes Micke Larsson (som slog in 2-0 på Celsings kontring) ut, mannen med den skarpa högerfoten som aldrig missat en straff i Citytröjan, och en tejpad Victor Sundberg fick kliva fram och slå straffen ribba-ut. Sundberg som gjorde en bra match mot Michael Allyn har ju varit borta hela våren. En tejpad fot tvingades alltså fram för att slå in 3-3 på stopptid ... Men det är såklart lätt att vara efterklok.
City skulle för övrigt haft straff redan när Sebbe Lundberg drogs ned solklart. Kändes som att Emil Fritzell fick en kompensationsstraff i slutskedet för detta. Synd bara att det urartade så pass mycket på slutet. Akropolis supportrar brukar också vara väldigt trevliga att ha och göra med, men efter straffmissen visades ett tråkigt beteende upp. Laget är grymt tunga framåt, det enda man behöver komma över är en något odisciplinerad defensiv och sitt humör, så är man ett division ett-lag nästa år.

Robin Larsen förtjänar en känga. Precis innan han drog ned rutinerade Allyn (klar straff) var han lite för het in i en duell med en Akropolisförsvarare och fick en till synes solklar frispark emot sig. Ändå hade han mage att överreagera mot domaren och var klart ur balans, vilket påverkade hans agerande i eget straffområde ett tjugotal sekunder senare. Osmart agerat, vilket kostade poäng som laget verkligen hade jobbat sig till kopiöst. 

Sex raka förluster och 3-15 i målskillnad. Endast två mål från kval. Det är onekligen lätt att måla fan på väggarna på Tunavallen nu, och det där osannolika derbykvalet mot IFK Eskilstuna kommer närmare och närmare. I nuläget är jag inte alls säker på vilket lag som skulle vinna ett sånt dubbelmöte. City har verkligen inte psyket med sig i pressade situationer.
Men City visade i dag, i första, att man egentligen är ett alldeles för bra lag för att riskera nedflyttning. Att vara värda en tvåmålsledning i halvtid mot seriens säkerligen bästa lag är inget annat än starkt. Självförtroendet var tillbaka där, och jag är övertygad om att det kommer att vända.
Frågan är bara när - och om det blir innan det är för sent. Troligen är svaret ja.
Bortamatchen mot Smedby i helgen blir onekligen grymt viktig för framtiden. Spelar "Randigt" som i första då så är första segern sedan den 22 maj kassaskåpssäker.

Slutligen - dag två för Eskilstuna United i Danmark slutade med 1-1 mot Ldb Malmös U18-lag. Målet gjordes av Maja Österholm.

Kommentarer
Postat av: Pelle

Men kom igen. Efterklok.... Det var bytet som framkallade straffen. Victor tog hand om den när ingen annan vågade.

2010-07-28 @ 04:37:01
Postat av: Anonym

Var satt du när du påstår att Allyns neddragning var en klar straff?? Där jag satt i linje med målgården var det en klar filmning av den rutinerade "Hollywoodstjärnan" Allyn. Du kan inte klaga på Robin, när flera av Citys anfallare missar så många målchanser, inte löper på bollarna. Sluta häng ut en ensam spelare!

2010-07-28 @ 09:15:57
Postat av: Anonym

Pelle/ Japp, Emil borde ha kommit in tidigare. Ett friskt inhopp. Men tycker att Micke hade kunnat flyttats ned på den offensiva mittfältspositionen. Och ingen skugga ska falla över Sundberg. Laget ska ha bestämt innan vilka som är straffskyttar, vilket inte verkar ha varit fallet här.



Allyn känner att killen bakom är för het, tar chansen och lägger sig, enligt dig. Filmningar (speciellt i straffområdet) är en del av dagens fotboll och det vet alla 22 spelare på plan. Spelarna ska kunna hålla sig kalla. Klart som sjutton man blir besviken när man ser sånt.

Från min position såg det ut som straff, absolut.

2010-07-28 @ 13:23:49
URL: http://etunaexperten.blogg.se/
Postat av: Ballesteros

Är det inte lite för mycket tabbar från tränarparet hela tiden.

Jag tycker de kommer för lindrigt undan.

Tränarparet är ju sämre än sämst.

Inte klart vilka som är straffläggare är ju snudd på pojkfotboll nivå......för sena inbyten.....ändrade spelsystem.....Nu har tränarparet om jag förstår det rätt slagit ett rekord om att förlora mest matcher i rad.

Varför får de vara kvar!!!!

BYT dem medan det är matcher kvar att spela

2010-07-29 @ 10:14:17
Postat av: Pellle

Ballesteros, är det inte lite väl mycket att sparka alla till höger och vänster. Om du som anställd gör ett dåligt jobb ska då vi sparka din chef och sekreterare? Pinsamt var ordet

2010-07-30 @ 10:43:23
Postat av: Anonym

Tänk vad lätt det är att lägga skulden på tränarparet!!!! Visst jag håller med om att man måste veta vilka spelare som är duktiga på att lägga straffar men allt är inte tränarparets fel...city kanske har fel spelare de kanske inte passar ihop... Jag tycker fotboll är ett passningsspel plus lite egotrippade spelare men i city är de flesta egotrippade istället för att lägga passen till medspelare skjuter man i fel läge..

2010-07-30 @ 22:41:09
Postat av: Ballesteros

Om en företagsledare börjar köra företaget i konken får han inte stanna. City har nog materialet. Tror jag i alla fall. Nu är City i rejäl utförsbacke personligen tycker jag att en match till skall tränarparet få chansen. Får de stryk av Smedby måste i alla fall ngt hända.

För håll med om att åka ur tvåan med de resurser som city har är inte bra.



2010-07-31 @ 11:22:04
Postat av: Pelle

Men Ballesteros, om ett företag går dåligt så sparkar man chefen=ordförande/styrelse sen sparkar man kanske säljchef=tränaren......... Sedan gör man sig av med dåliga säljare=spelare........ Man sparkar inte hela staben på en gång

2010-08-01 @ 12:18:35
Postat av: så pelle du tycker att det är

G Wahlströms fel att laget förlorat 6 matcher i rad?

Eller hur menar du? Du vill alltså sparka Wahlström istället för tränarna? Eller hur menar du

Det är väl ändå tränaren som sköter laget? Om ekonomin var dålig eller ngt annat så får styrelsen ta skulden.

Däremot om inte ngt händer om det blir förlust idag tex igen då måste styrelsen göra ngt.

Hoppas att City vinner idag så det blir lite lugnt.

2010-08-01 @ 13:42:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0