Start i dag: etunaexperten.blogg.se avslöjar tvåans sluttabell

Serien drar i gång om fyra månader - och avslutas inte förrän i november.
Men redan nu kan etunaexperten.blogg.se avslöja hur division två södra Svealand slutar.
I dag pekas Akropolis ut som seriesegrare medan City kommer att slåss i toppen mot - förutom grekerna - Karlslund och Smedby.
Årets stora besvikelse blir satsande Värmbol som får nöja sig med ett mellanår samtidigt som förra säsongens överraskning Värmdö backar några placeringar.

Januaritipset*, så här slutar division 2 södra Svealand:

1. Akropolis
--------------------
2. Karlslund
3. Eskilstuna City
4. Smedby
5. Värmbol
6. Enskede
7. Nyköpings BIS
8. Vallentuna
9. Värmdö IF
--------------------
10. FC Gute
--------------------
11. ÖSK Ungdom
12. Farsta

Kort kommentar: Akropolis och Karlslund har i stort sett fått behålla sina trupper än så länge. Grekerna hade toppkänning förra året och är svårslaget hemma - nästa år blir det division ett-spel på Akalla Gårds Bollplan. City visade på hösten ifjol att man har materialet för att störa i toppen. Nu får Ståhl tid att bygga från försäsongen och då kan det inte gå fel - dock inte heller hela vägen, än. Skrällpotential finns dock. Smedby slutade tvåa i en götalandstvåa ifjol, lär vara att räkna med i år också. Värmbol har tappat Gustav Jansson och Dejan Doslic (Åtvid) sen ifjol medan Marcinho kan vara på väg bort. I kombination med hård toppkonkurrens från mer meriterade klubbar gör att kusinen från landet i år för stå utanför den absoluta toppstriden. Enskede som vanligt svåra att syna, liksom övriga 08-lagen. Att ÖSK och Farsta tar klivet ner känns som ett stabilt utgångstips fyra månader före avspark i serien. Farsta vann dock inomhusturneringen Haninge Open i mellandagarna när bland andra seriekonkurrenten Värmdö slogs ut på vägen mot de 20 000 kronorna som delades ut som prispengar.

* Bloggen kommer för varje månad publicera ett nytt tips fram tills dess att silly season är avslutad. Första serieomgången är 18 april.

Kommentarer
Postat av: Walter Dermott

Detta var det sämsta och mest torftigt underbyggda tips jag sett. Try some research, son...

2010-01-06 @ 11:52:08
Postat av: Supporter

Akropolis snarare ett mittenlag än seriesegrare. Jag tror på Smedby, Karlslund och Värmbol i topp. City ett mittenlag i bästa fall...

2010-01-06 @ 12:46:32
Postat av: Totte

Kusinerna från landet...det ska komma från de som fick dyngstryk...på hemmaplan...ni har fortfarande en övertro på er fotboll

2010-01-06 @ 14:01:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0