Den gamla damen tystnade i andra halvlek (Övertygande seger för City)

Äntligen! City är inte längre ett förlorargäng.
Och det med bred marginal - segern med 4-1 i afton var nämligen i underkant. Marcus Andersson hade ett gyllene läge att göra ett tredje mål och Micke Larsson fick ett mål tveksamt bortdömt i första.
Men det blev en böljande inledning på matchen där Smedby inte alls var ofarliga i sina framstötar. Hade det velat sig illa hade hemmalaget tagit ledningen med 2-1 innan vilan (bör tilläggas att även City kunde ha lett i paus). Men 1-1 stod sig, ett resultat som då innebar kvalplats för Eskilstunas främsta lag.
Undertecknad råkade höra en gammal dam, far- eller morförälder troligen, på en av bänkarna på Smedby IP, göra en intressant observation under den första halvleken.
- Vilken skillnad det var mot när vi var i Örebroe sist (ÖSK U vann den matchen med 2-1), sa damen på bred östgötska till sitt manliga sällskap. Här är det mer spel i luften, mycket långbollar.
I andra halvlek tystnade hon.

City bytte ut Thomas Allerbrand i halvtid och fick plötsligt en helt annan fart i spelet när Micke Larsson klev ner på mitten och Emil Fritzell kom in på topp. En mycket bra taktisk förändring. Och Daniel Berglund visade varför landslagstalangen Anton Hansén ännu inte fått chansen i A-laget. Med sin grymma vänsterfot låg Berra bakom tre av de fyra målen.
* Vid Marcus Anderssons 1-0 sköt Berra ett skott utanför straffområdet som mittbacken styrde in. I efterspelet av en hörna.
* När samme Marcus tryckte in 2-1 på bortre var det Berra som slog en perfekt avvägd hörna.
* Avgörande 3-1 som stöttes in av Micke, kom efter en frispark från mittplan av vänsterbacken.
Lägg till att han däremellan hann han även med att få behandling med kylspray.
Även William Celsing och Adnan Cirak hade friska lägen att näta, innan Emil Fritzell på stopptid pangade in 4-1 från nära håll.

Å andra sidan är det inte mer än rätt att City slår Sais. Förutom att laget i grund och botten är mycket bättre så bör man ha i åtanke att Smedby är Norrköpings (med en befolkning på 83 500) fjärdelag, efter IFK, Sleipner och Sylvia. City är länets (Sörmland med över 260 000 invånare varav E-tuna klart största staden) femte främsta...

Det regnade rejält under matchens sista 45 minuter, men direkt efter slutsignalen sken solen på Peder Ståhl och de andra Cityiterna.
En ganska talande bild för hur det har sett ut de senaste månaderna.
Förhoppningsvis är inte sommaren över än för "Randigt".
Kommande match mot Karlslund på Tunavallen i helgen blir nämligen minst lika viktig då Värmdö skrällde och vann med 3-2 mot Enskede och hängde på City uppåt från bottenträsket. Positivt dock att målskillnaden bättrades på rejält i dag - numer minus tre mot minus sex mål innan matchen.