Nu är City vassare än IFK Göteborg

Det var ett ganska bra tag sen eskilstunafotbollens hemmaplan på nätet uppdaterades.
Men den som väntar på nåt gott väntar ju som bekant aldrig för länge. Som den tåliga läsare du förhoppningsvis är kommer här en matigare uppdatering!

Ska vi ta de negativa bitarna först, så vi har det avklarat?
Fanns tyvärr inte på plats bland storpubliken på Backavallen förra helgen, men av rapporterna därifrån att döma var väl inte City värda poäng, trots en usel domare. Långbollandet är lagets eviga dilemma den här säsongen. Antingen har laget ingen tydlig spelidé värd namnet, eller så är spelarna inte tillräckligt bra och kan inte ta den till sig. Någonstans klickar det helt enkelt inte. Eller så är det här spelidén. I så fall ser det riktigt mörkt ut.
För det finns inte en chans i världen att City på sikt kan tjonga sig upp i seriesystemet. Det måste till en förändring här. Se på IFK, som sedan Tunavallen fick fint konstgräs som inbjuder till spel efter marken, har utvecklat ett eget, vägvinnande spel.
Det borde City också kunna göra, absolut. Nu har laget i och för sig försatt sig i en sådan situation som gör att man måste vinna/ta poäng till varje pris för att undvika kval och då får skönliret stå åt sidan.
Men det är beklämmande att se främst William Celsing i aktion i år. En spelare som gått flera steg bakåt bara det senaste året. Märk väl att han tränade med IFK Norrköping så sent som för ett år sen.
Vissa av er har i kommentarsfältet också noterat att Thomas Allerbrand inte får ut sin fulla kapacitet just för att han lider av att City spelar för mycket bollar i luften.
Om det är så eller inte låter jag vara osagt, då jag inte sett Tjompen i en annan tröja än Citys. Men här känns det som att Celsing nog också passar in i den beskrivningen.
Vi skall dock komma ihåg att City mönstrade ett lag med flera småskavanker senast och dessutom var man utan Danne Wikström. Men Värmbol är formsvagt och inte på samma nivå som förra säsongen. Serien är överhuvudtaget sämre i år, vilket bevisas av att Akropolis lär gå upp trots ett havererande försvarsspel, och att City återfinns så långt ner i tabellen är såklart inte alls bra.
Det är bara att hoppas på hundra procent uppslutning på Tunavallen under lördagen när Värmdö gästar i en ångestmatch.
Men som bloggen tidigare nämnt så är City alldeles för bra för att bli indraget i en kvalstrid. Återstår att se om de infriar förväntningarna i eftermiddag, 14:00 drar vi igång!

Nu till det positiva. Främst Daniel Wiklund, som är grymt välkommen tillbaka till Eskilstunafotbollen! En kort historik: Danne utvecklade alltså ett ungt City från botten i division två till ett topplag, innan han tog Åtvid till allsvenskan. Som bäst slutade det Citylaget tvåa 2007, strax efter Arameiska-Syrianska, som fortfarande spelar i ettan.
Nu ska han alltså utveckla föreningens äldsta ungdomsspelare och ledarna. Vilken drömlösning! Inte ens IFK Göteborg har väl så pass kompetenta utvecklare i föreningen (Roger Gustafsson, okej). Det här kan bara bli bra. Riktigt, riktigt bra jobbat där.
Det är ju just i steget mellan juniorfotbollen, där City är med i Sverigeeliten, och seniorditon som det inte klickar här i stan. Det är därför vi är kvar i tvåan. Kan Wiklund bli hela föreningens gudfader och minska steget mellan junior- och A-lag för talangerna, både genom utveckling av spelare och ledare? Absolut. Klubben kunde heller inte få en mer engagerad instruktör. Genom Wiklund kan klubben locka både duktiga spelare och ledare. Smart.
 
Om vi fortsätter på IFK-spåret så var det väldigt synd att det inte blev seger i Örebro. Fem pinnar till kval och sex till direktuppflyttning är inte alls omöjligt med 18 poäng kvar att spela om. Men nog känns det som att en seger hade varit nödvändigt mot Rynninge. Då hade vägen mot serieseger legat vidöppen för Blåtopparna.
Som tidigare noterats är det formen som talar för IFK. För att göra det ännu tydligare kan vi stapla upp formtabellen för de senaste fem omgångarna, med de fyra topplagen i trean:
Örebro Syr 4-0-1, 10-6, 12 poäng
IFK E:a 3-1-1, 14-7, 10 poäng
Rynninge 2-1-2, 16-10, 7 poäng
IFK Örebro 1-1-3, 7-15, 4 poäng
Serien är oviss eftersom den är så pass jämn och så många lag är inblandade även i bottenstriden. Man kan säga att Syrianska har ett på papperet enkelt utgångsläge de sex sista matcherna, men ska möta fem lag som slåss för sin överlevnad plus IFK som vill uppåt (hemma).
Förlusten mot Ludvika senast öppnar för spekulation. Bloggen tippar att Syrianska inte går rent, utan tappar poäng i matcherna mot IFK Eskilstuna (h) och FBK Karlstad (b). Och i slutomgångarna väntar tre lag som absolut kommer att slåss om den sista kvalplatsen till trean. 14 poäng känns rimligt.
Rynninge har släppt in tio mål på de tre senaste och ska möta lag på den nedre halvan, plus Franke och IFK Örebro i slutomgångarna som då troligen inte har något att spela för. RIK går inte fullt, men utgångstipset blir ändå 12 pinnar.
IFK då? Sifhälla (b), Adolfsberg (h), Syrianska (b), Ludvika (h), Ölme (b) och FBK Karlstad (h) väntar. Om tipsen ovan går in krävs då näst intill full pott (17) för kvalplatsen. Med tre bortamatcher har jag ändå svårt att se IFK ta det. Syrianskamatchen kommer bli direkt avgörande. Och Ölme har ställt till det för Eskilstuna förut, fråga bara Dala...
Avspark mot Sifhälla klockan 15 i dag.

I fyran har Södra, precis som bloggen förutspådde inför hösten, gått som tåget sedan Valle och Andreas Lindskog kommit in i laget, den ene efter skadeuppehåll och den andre invärvad. Båda gjorde kanoninsatser senast och visst blir det seger i eftermiddag, i krock-matchen mot tvåan Runtuna. Södra har vunnit så mycket på hemmaplan att flera av spelarna säkert snart kan söka till Idol med framgång. Hylands hörna kommer att höras från Skogsängen runt 17:45 även på lördag. Därmed är seriesegern i det närmaste i hamn - närmaste lag är då troligtvis sju poäng efter...
Att matchen har avspark endast en timme efter Citys måstematch hemma mot Värmdö är dock olyckligt för fotbollspubliken i stan.
Skogstorp lever lite på konstgjord andning. Med inlånade Cityspelare går det bra (som när Syrianska BoIS slogs med 4-1 i veckan) - utan dem går det sämre. Såg att Anders Wigholm var tillbaka också, enligt förbundets statistik, och med honom i laget bör man väl klara av att hänga kvar. Stans yngste äldste spelare!

Damfotbollen mår ganska bra nu. Storpublik på derbyt förra veckan och saftig serieledning för United. Dessutom ser Triangeln ut att hänga kvar, 3-0 mot Skoghall förra helgen var ju ett styrkebesked.
Att United ska tappa ledningen finns inte, men ett kval är alltid ett kval. Fast visst känns det som att Stuvsta, som United slog på försäsongen, och eventuellt IFK Norrköping, inte riktigt är lika starka som E-tuna. Peking slog United i en träningsmatch inför fjolårssäsongen, men av det Eskilstunalaget finns ju inte mycket kvar.
Felicia Karlsson, Alexandra Asserstam och Maja Österholm är en giftig anfallstrio, men visst skulle laget må bra av en mer rutinerad anfallare vid en uppflyttning. Sandra Olson vore guld värt med sin mera targetutpräglade stil än de övriga tre, som kanske är lite väl lika varandra. Försvaret ser ju inte ut att behöva förstärkas (bara fyra insläppta hittills i år är fantastiskt), och mitten kanske bara behöver stärkas upp av en, kanske två spelare som går rätt in i laget.

Väl mött på Tunavallen/Skogsängen i afton!

Kommentarer
Postat av: Ängel

Roger Gustavsson:



"Efter några år som ungdomstränare blev han huvudansvarig för a-laget 1990, en post han höll i sex år. På de sex åren förde han IFK till fem SM-guld.

Efter att Gustafsson slutat som a-lagstränare för IFK Göteborg säsongen 1995 valde han att stanna kvar i klubben som ungdomstränare."



Dum jämförelse - läge och byta rubrik.

2010-08-21 @ 09:35:25
Postat av: Anonym

På div 2-nivå är väl ändå Wiklund fullt jämförbar med Gustafsson i en allsvensk förening? Det är det jag menar, i alla fall.

2010-08-21 @ 20:04:44
URL: http://etunaexperten.blogg.se/
Postat av: -

united slog peking med 1-0 i en träningsmatch i våras!

2010-08-26 @ 14:29:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0