Södra mot trean efter seger i seriefinalen

Det blev till slut en positiv kväll för Eskilstunafotbollen.
Trots Viljans tryck i slutet så kunde Södra FF genom Dalibor Bajric, strax före klockan passerat 90 minuter, sätta avgörande 3-2 på Skogsängen ikväll.
Inför en publik om cirka 150 pers gjorde även Bobga F Valentine bejublad comeback och var nära att hitta nätmaskorna. Istället blev han framspelare till Robin Mellqvists 2-1.
Den första halvleken slutade 1-1 sedan Staffan Grenehammar kvitterat för Prinsens lag, som numer är ensamma på tronen i fyran, och närmar sig så sakteliga trean.

Här kommer en uppdaterad rapport:
Redan i den tredje minuten tog Viljan ledningen efter att ha snappat upp andrabollen strax utanför straffområdet efter att ett inkast skapat oreda i Södraförsvaret. Knappt tio minuter senare landade andrabollen vid Staffan Grenehammars fötter som såklart pangade in 1-1 efter en hörna där Valle varit uppe och stångats.
Valle var sedan nära att nå Robin Mellqvists inspel men lyckades inte få fram foten. Även Viljan hade lägen och Gustaf Widén tvingades till en parad innan halvtidskaffet.
I början av andra byttes Dalibor Bajric in och Södra fick med det en något rörligare offensiv. Valle lirade i minut 58 fram "Mellis" till 2-1, en ledning som tycktes ohotad. Prinsens lag brände nämligen flera vassa lägen inom den närmsta kvarten - främst Valle på nick och Bajric på pass från just kameruanen. Istället fick Viljan ny energi efter ett märkligt 2-2-mål där bollen studsade strax innanför mållinjen efter en kontring. Först blåste domaren straff och rött Södrakort, men ändrade domslutet till mål då linjedomaren grep in. Därefter skapades under sista tio en kavalkad med chanser av Strängnäslaget som dock inte förmådde hitta nätmaskorna.
Istället fick Dalibor Bajric, som bloggen tidigare puffat för, sista ordet. 3-2 kom en minut före stopptiden. Ridå Viljan!

Plus i kanten förstås till matchhjälten Bajric. Dessutom noteras en lovande comeback från Bombaren från Kamerun, bara ett mål saknades. Trots två instäppta så ska nog även Widén i buren ha en klapp på axeln för några viktiga räddningar. Andreas Lindskog såg också ut att bli ett välkommet tillskott till truppen. Och mot Skogstorp finns även det andra nyförvärvet Gabriel Yakoub med, då han inte var spelklar i afton. Annars såg Skogsängen svårspelad ut och flera lirare halkade till ovanligt mycket. Psykkriget tycktes börja redan före avspark. Viljan fick värma upp med annorlunda bollar än hemmalaget, som värmde med matchbollarna.

Hos Viljan fanns, som brukligt, flera "kändisar" med Eskilstunaanknytning. Som seriens skyttekung (elva mål) Niklas Karlsson, med en historia i såväl Södra FF som City och numera insomnade IF Blå, Daniel Tegfors, högerback när Peder Ståhl tränade City förra sejouren, mittbacken Christos Kourlos, tidigare Citys juniorer och Södra samt Alexander Pihlmark, forward i Linden Hockey.