Ikväll kan Södra ta ett stort steg mot seriesegern

Får Eskilstuna ytterligare ett lag i division tre nästa år?
Svaret kan vi få redan i kväll. En gulsvart seger på Skogsängens IP i afton, när Eskilstunabekantningarna Daniel Tegfors och Christos Kourlos gästar Tuna med sitt Viljan, placerar Södra i en mycket stark pole position i fyran.
Men serieledarna från Strängnäs har ett avstånd på två poäng ned till Prinsens lag. Således är matchen i kväll av stor betydelse.
Efter ett sommaruppehåll blir det omöjligt att försöka tippa en startelva, men att nyförvärvet Andreas Lindskog går rätt in i laget tar jag för givet. Dessutom sitter tränare Hansson på ett obehagligt ess i rockärmen.
Med Bobga Foncham Valentine tillbaka i laget i höst kommer få lag kunna stoppa Södra FF. Men laget tappade enkla poäng i våras och kan säkert göra det igen om inte fullt fokus är inställt.
Rutinerade herrar som Valle, kapten Gustaf Widén, Robin Mellqvist, Sebastian Hanisch, Richard Finnman, Jonte Forssman och Staffan Grenehammar bör Södra kunna hålla undan för tredje gången gillt. Dessutom menar jag att ytterbacken Gabriel Yakoub är en nyttigare värvning än vad många kanske tror. Med Gabbys inställning och träningsvilja kommer konkurrensen att spetsas till ytterligare både på träning och match.
Därför är jag övertygad om att klubben lärt sig sin läxa från tidigare år och nu knyter ihop säcken och vinner fyran i år. Besvikelsen skulle vara väldigt stor annars.

1,85 gånger insatsen får du hos NordicBet på Södraseger i afton, men ett varningens finger bör höjas för Viljan som slog serieledarna i Upplandsfyran med hela 5-2. Södra har dock endast förlorat en match (mot Skogstorp i våras) på två år på Skogsängen.

Skogsängens IP, 19:00 alltså.
Då inleds denna superfotbollsvecka. I morgon onsdag lirar ju IFK viktig hemmamatch mot Örebrokamraterna medan United ska till just Örebro för viktigt möte mot Glanshammar. Detta innan City intar Vallen på lördag - för ännu en viktig match (mot Karlslund).
Följ nedräkningen här till höger och håll till godo!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0