Avslöjade Skattkärr Uniteds svaghet?

Nja, är svaret.

Bänkade mig tillsammans med 183 andra (enligt officiella siffran) på ett kylslaget och myggtätt Tunavallen för att se stans största serieledare fortsätta ånga på mot serieseger och kval till ettan.
Och som den typiske Eskilstunabo jag är ska jag passa på att gnälla lite - trots att serieledningen nu utökades till tio poäng ner till Ämtervik/Skoghall. För tjejerna kan bättre.
Skattkärr kom till Eskilstuna med en prioritet - att åka hem till Värmland med poäng i bagaget.
Man lyckades helt okej. Ett toklågt försvarsspel kompletterades i och för sig inte alls av snabba spelvändningar i offensiven, snarare så pass uddlöst att landslagskeeper Emelie Lundberg i mål lär ha frustit fingrarna av sig, målvaktshandskarna till trots.
Hemmatjejerna hade faktiskt viss trubbel med att peta in sitt 46:e och 47:e mål för säsongen (även om flera chanser fanns, främst i första).
Ytorna var små, och krymptes än mer tills de till slut låg begravda på kyrkogården.
Det var inte alls vackert, men det var effektivt. Med en mer sprudlande offensiv (läs: snabba kontringsspelare på topp) hade hemmatjejerna nog kunnat tappa en pinne.
Detta såg naturligtvis Stuvstas Johan Bennäs (tränaren som troligen får möta sina förra adepter i ett kval så småningom) som spionerade från läktarplats.
Vilket spelarmaterial förortsklubben förfogar över låter jag vara totalt osagt, för det har jag ingen aning om. Dessutom lär väl ändå inte ett topplag i tvåan ställa in spelarbussen i eget straffområde mot en annan serievinnare - då ska det ju bli fart och fläkt och sprudlande fotboll! Eller?
Well, United är grymt hemmastarkt och därmed en svår nöt att knäcka. Då kan defensiv bli prio ett även för Bennäs gäng, som kanske istället satsar på att avgöra på sin hemmaplan. Ett exempel ur den vida världsfotbollen är Inter som utmanövrerade Barcelona, trots en man mindre, på Camp Nou i våras (bör tilläggas att 3-1-målet på San Siro var offside, samt att Barca fick ett mål mycket tveksamt bortdömt i slutet av hemmamatchen).

Men var det då inte bara en tillfällighet att United ändå inte riktigt fick till det fullt ut i offensiven i kväll? En tisdagkväll och match mot nästjumbon är väl ingen höjdare, egentligen?
Vem kan klandra dem? Visst bör det ha varit - viss - brist på motivation som satte lite stopp.
För laget har ju verkligen spelare som ensamma kan luckra upp ett helt försvar: Maja Österholm snurrade friskt några gånger främst i första halvlek, och Alexandra Asserstam plus Felicia Karlsson kan definitivt sysselsätta en djup, rak fyrbackslinje, med egna finesser. De offensiva korten är oberäkneliga som sjutton. 

Så kontentan av hela det här inlägget blir alltså ett nja. Ganska poänglöst kanske, men i alla fall en tanke.
Förhoppningsvis vinner kreativiteten och offensivlustan i längden - för fotbollen är ju, i grund och botten, en vacker konst.

Till sist: Tio poäng. Grymt! Utan att försöka leka hejarklacksledare konstaterar jag lugnt att inget ändå kommer kunna stoppa United mot ettan.

Kommentarer
Postat av: Kattmannen

Bra att du ställer krav! På tiden!

Jobba på och fortsätt leverera. Skål.

2010-09-04 @ 18:03:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0