Högt tempo – rätt eller fel?

Hur går man som ett bottenlag in i en match mot ett topplag innehållandes spelare med allsvenska meriter?
Det finns många olika teorier.
Gemensam nämnare brukar oftast vara att bottenlaget inte ska skruva upp ett högt tempot.
City fastnade uppenbarligen för detta genom att störa Bajen TFF högt upp i banan med en hög press och extremt många djupledslöpningar första kvarten under kvällens match.
Men därefter tog orken ut sin rätt och Hammarby kunde successivt ta över matchbilden mer och mer – tills det knappt fanns någon kvar att ens diskutera.
Bajen var flera snäpp bättre och matchen var givetvis även på förhand en tuff uppgift för City. Få, om ens någon, hade kunnat kräva en randig seger i afton.
Men sättet man förlorar på kan man fundera lite över. Mot ett topplag av rang, som Hammarby, brukar bottenlag, som City, inte försöka sätta (ett högt) tempot (om det nu var meningen) i matchinledningen och pressa högt.
Nu gjorde "Randigt" det vilket kan ses som både modigt men även lite dumt.
Rätt eller fel får vi aldrig heller svar på då vi inte vet hur det hade slutat om City inlett mer försiktigt och försökt dra ner på tempot mot de spelskickliga stockholmarna.
Laget orkade givetvis inte fullfölja i detta intensiva tempo och Bajen trivdes som fisken i vattnet med det höga tempot och kunde mosa sig igenom gång efter annan.
"Randigt" hamnade i ett tufft läge då 2-0 kom så pass snabbt och matchen redan kändes körd. Därmed kunde HTFF få spelet att flyta ytterligare vilket bara är naturligt. Det var därför det långa stunder såg ut som att Randigt blev överkörda. Egentligen är inte City så mycket sämre än Hammarby, som dock borde ha nätat både en och två gånger till med tanke på alla de chanser som brändes på löpande band.
På förhand var ändå känslan att City hade kunnat snuva Bajen på poäng denna mörka, höstkyliga kväll på Vallen.
Hursomhelst är det inte dessa matcher som City "ska" vinna i bottenracet. Kommande lördag mot formstarka Nyköping är dock en sådan.

Kommentarer
Postat av: Fotbollskunnig

håller med dig!

Blev oerhört besviken på sättet man genomförde matchen. Nu var defesiven och tillbakajobbet och noggranhet i positionerna som bortblåsta. Tror nog Sthålmannen stod och ångrade sig djupt hur han hade lagt upp denna match. Och hur lagkapten Wikström kunde tycka att de förlorade på 3 skitmål är en gåta.

Tänk om City kunde gjort 3 såna mål va glada vi hade varit....

2009-09-08 @ 16:50:00
Postat av: Gottfrid

Taktiken var inte sådan som man spelade i första halvlek. Man skulle ha spelat mer lik det man gjorde i andra. Vet inte vad som fick tex Celsing och Alriksson att tro att man skulle pressa så pass högt upp... De fortsatte trots rättning från bänken... Men men nu är det bara att ta nya tag på lördag mot Nyköping det måste bli seger...!!!

2009-09-09 @ 11:38:46
Postat av: Anonym

Roligt det skulle vara om Citys juniorlag gick till SM-slutspel. Tänk er Hammarby, Vasalund eller BP besöka ett smockat Årby för en slutspelsmatch.

2009-09-11 @ 20:20:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0