Därför ska City behålla Ståhl

Peder Ståhl ser ut att göra det igen.
Rädda Eskilstunas flaggskepp i fotboll från den absoluta dödsstöten.
Till kommande säsong måste City sätta följande mål för att på sikt lyckas:
* Stabilisera sig i toppen igen för att kanske säsongen därefter nå ettan.
* Spela in flera egna produkter i A-laget och utveckla ett eget spel som går hand-i-hand med främst dessa spelares utveckling, då de är mest utvecklingsbara.
Vid den andra punkten tänker jag ytterst långsiktigt med "Gothia-generationen" som måste beredas plats då de har sån hög potential att de kan lyfta Eskilstunafotbollen mot eliten igen, då de får utgöra stommen i laget på sikt.
Men samtidigt måste laget prestera resultat för att nå ettan inom max två-tre säsonger.
Vilken tränare stämmer då in på detta? Vem kan få City att utveckla ett eget spel som tar dem mot toppen igen och samtidigt utveckla talangen i klubben?
När Ståhlmannen återvände minns jag en tippare i någon av de större tidningarna i Sverige som kommenterade tränarvalet som "destruktivt" och att Ståhl står för en "död fotboll".
Men ser man på Citys höstsäsong så har laget knappast stått för en död fotboll (se 6-2-segern i helgen som ett bra exempel).
Samtidigt är det Ståhl som har spelat in Emil Fritzell i startelvan under hösten som gjort succé och hittat nätmaskorna fyra gånger om (egentligen fem om vi räknar med Akropolis-matchen).
Supertalangen som föreningen på sikt behöver bygga laget kring för att nå höga höjder.
Dessutom har även Rebin Sulaka beretts plats stundtals i A-laget.
Slutsats: Ståhl har under hösten presterat resultat, fått igång Citys målskytte samt släppt fram föreningens egna talanger.
Tre grundingredienser för att föreningen ska utvecklas vidare för att snudda på eliten. Dessutom verkar Peder ha en bra dialog med spelarna och respekt i omklädningsrummet. Ytterligare ett plus är såklart att Peder vet vad eliten innebär efter sin historia i ÖSK:s organisation.
Mitt råd är därför enkelt: behåll Peder Ståhl, om han själv är positiv förstås. Det blir svårt att hitta någon tränare som är bättre lämpad för uppgiften. Det skulle även vara bra att förstärka staben med typ juniortränaren Magnus Edbom på sikt, som vet Gothia-vinnarnas styrkor och svagheter sedan länge medan Örebroaren Ståhl inte har samma koll.
Det absolut viktigaste för City är att till kommande säsong hitta en tränare som kan utveckla laget.
Potential finns det redan tillräckligt av för att på sikt lyckas. Dock behöver laget såklart förstärkas på flera positioner för att vara moget att ta steget upp redan kommande säsong, om målet är sålunda.

Kommentarer
Postat av: Behåll Glas

en av de viktigaste dom kan behålla är Glas, han måste vi ha kvar nästa år. Grym potential som tränare och det hade varit kul att se honom mer än fystränare i år. Vi spelare vill ha honom kvar !!!

2009-09-22 @ 07:20:17
Postat av: Pep

Håller med dig att man måste nu satsa på gothia spelarna för får inte de a-lags kontrakt går de kanske till IFK och med de spelarna i laget kan IFK gå upp i tvåan. O vem vet då kanske IFK blir bättre.

City har ett gyllene läge men tar dom det?

City måste göra sig av med en drös med spelare som de har kontrakt med nu i så fall som inte håller måttet och ge plats för gothia-ungdomarna.

2009-09-22 @ 10:21:40
Postat av: Blogginnehavarn

Mm, skrev att staben bör förstärkas, och i den ingår i mina ögon givetvis även Glas som tycks göra ett bra jobb bredvid Peder. Finns ingen anledning att ändra det. Däremot kan det vara bra att stärka organisationen ytterligare med en till assisterande, speciellt om man ska nå eliten på sikt.

Peder, Glas och Magnus E är en tränarstab för framtiden, helt klart!

2009-09-22 @ 13:44:05
URL: http://etunaexperten.blogg.se/
Postat av: Nästa år 3an för City

Era nötter!

Ett lag kan inte bestå av en massa junisar.det var exakt det som hände iår när en massa rutin försvann från förra året.

City ska inte göra om samma miss som då.

Kolla bara vilka som lämnar iår:Putte,Jonte,Zaman Safari,M Larsson,Bajram B,Larsa Enered sen har det lagts bud på Ozzy.

Som det ser ut kan det bli jävligt tufft,men låt junisarna spela och knäck de redan första året vet jag..

Största förlustena blir Larsa och Zaman som har räddat laget i höst,de två älsta.

Inte fel och satsa på de yngre men man måste ha 3-4 st riktigt bra spelare som kan bära laget.

2009-09-22 @ 21:13:51
Postat av: Nästa år 3an för City

Har nu även hört att Victor Sundberg funderar på att studera och att Halmstad lockar. Så han kommer förmodligen träna med Halmia efter säsongen där förra lagkompisen och medresenären Jonas Käck har spelat denna säsong.

2009-09-23 @ 16:23:37
Postat av: Zlatan

Putte inte ord, jonte inte ord, Zaman har varit upp och ner kass i början bättre nu, Larsa e tung att förlora, Bayram skall han sluta inte hört ngt om det?

Micke L kan behövas om inte ngn riktigt bra forward värvas som tex komplement till Fritzell.

De man absolut vill ha kvar är:

Ozzy, Danne W, Celsing, Danne K, Berra, några nyfärv och resten de bästa juniorerna.

Ibland kan man få känslan av att de i a-laget skulle vara så himla mycket bättre men jag tror och hoppas inte det för fotbollen i stan skulle må bra av en rejäl ung satsning för framtiden

2009-09-23 @ 16:47:04
Postat av: Emil

Citys juniorer klara för SM slutspel och Juniorallsvenskan Elit efter seger 7-2 borta mot ENköpings SK. DAgs att skriva nåt om det!

2009-09-26 @ 18:13:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0