Jubileumsår - då försvinner Eskilstunaidrotten

Efter Eskilstuna Uniteds torsk (3-2 borta mot Tölö i dag) är division två nu läskigt nära och stan förlorar ytterligare ett lag på hyfsad nivå efter Smedernas konkurs och EB-damernas degradering tidigare i år.
Nu får Eskilstunaborna hålla till godo med elitseriehandboll, elitseriebowling, tredjedivisionshockey och fjärdedivisionsfotboll (som kunde varit femte).
I kristider dessutom.
Var det någon som sa jubileumsår?
Jubileum i korpidrott i så fall.

***

Matchen: Efter en mardrömsstart i Ödesmatchen mot Tölö där hemmalaget tog ledningen redan efter tio minuter kvitterade Erika Blomstrand till 1-1 efter en dryg halvtimme.
I 64:e minuten tog Tölö åter ledningen innan Kristina Johansson målade för andra matchen i rad till 2-2 (72).
Minst 90 minuter spelade.
Följ matchen här eller på etunaexperten.blogg.se.
Andra matchhändelser:
86: Therese Carlsson varnad
88: 3-2, Frida Svensson gör sitt tredje.

I morgon möter Kenty avsågade Gauthiod hemma och blir vid seger - och med största sannolikhet även oavgjort - klara för ytterligare en säsong i ettan medan United trillar ur.