Försök övertala Putte

Pessimismen börjar frodas efter en riktigt trist fotbollshelg i Eskilstuna.
Enda glädjeämnet var att United tog sin första trepoängare, men på herrsidan är rubrikerna dystrare då både City och IFK förlorade under den föregående Guif-helgen.
Dessutom har inte heller Södra FF fått spelet att stämma än.


City har inlett serien knackigt.
Även om spelet lämnar mycket att önska - även enligt rapporter från de två senaste bortamatcherna - så har man ändå lyckats inkassera fyra pinnar på tre matcher.
Mot tre lag som på förhand såg ut att tillhöra den nedre halvan av tabellen.
Det kommer mycket svårare matcher framöver, och i dessa får nu Randigt en större press på sig än om man åtminstone vunnit två av de inledande tre omgångarna.
Offensiven sviktar något otroligt.
Två mål på tre matcher är inte tillräckligt bra.
Lösning?
Patrik "Putte" Karlsson.
Kan Cityledningen övertala den forne skyttekungen att göra comeback åtminstone till hösten så lever hoppet för City.

Annars blir det knappast någon serieseger i år - för laget måste börja få igång målskyttet snart igen.

Kanske får man annars sikta lite lägre än förväntat, just nu känns en plats i mittenträsket lite rimligare.

Övriga spelare värda att lägga energi på kan vara t ex Chiquita Sesay i IFK, om han kommer igång - han tycks mest gå småskadad.
I Södra FF återfinns Bobga F. "Valle" Valentine men att han ska göra comeback i Randigt känns inte troligt. Att Putte skulle göra detsamma är förvisso också en högoddsare.
Dessa två herrar betydde otroligt mycket för laget, det ser vi just nu.
Förhoppningsvis så finns lösningen inom laget - på försäsongen stänkte Adnan Cirak in mål och får han hitta nätet även i serien så kanske det kan lossna ordentligt.

***
Såg IFK Eskilstuna i helgen. 
Även där fanns mycket att önska.
0-1 mot Farsta på hemmaplan gör att laget kanske också får rikta in sig på en mittenplacering - efter tre omgångar ligger faktiskt de svenska mästarna från 1921 under nedflyttningsstrecket i trean.
Att Folkets sportchef Rolf Andersson under vintern konstaterade att årets upplaga av IFK är den sämsta någonsin står utan tvivel.
IFK startade faktiskt matchen med ett avvaktande 4-5-1-system som inte gav någonting offensivt sett och övergick snabbt till 4-4-2 igen i en fruktansvärt tråkig match där jag långa stunder faktiskt tyckte att gästerna var det bättre laget då IFK inte fick ut någonting framåt samtidigt som Farsta spelade efter sina resurser och kontrade smart.
Men det finns kvalitéer som klart håller på denna nivå i IFK och självklart kommer man lyfta något i tabellen innan serien är färdigspelad.  
Föreningens juniorer har tagit imponerande fyra pinnar hittills i juniorallsvenskan, något som jag inte alls trodde var möjligt förrän någon gång i slutet av augusti, ungefär. 
I detta lag finns säkert kvalitet som A-laget skulle ha god nytta av, men troligen vill dessa hellre spela i juniorallsvenskan än ett medelmåttigt lag i landets femte division.

***

Precis som för City och IFK har Södra FF mycket att jobba med i offensiven.
I fredags besegrade man nykomligen Flen på Skogsängen, dock utan att övertyga.
Trots tunga namn - med division fyra-mått mätt - som Robin Mellqvist, Sebastian Hanisch, Taher al-Rubaei, Rickard Nystedt med flera, så lyckades man knappt få hål på en nykomling, som gick rätt igenom femman efter att ha vunnit sexan året dessförinnan.
Spelet såg ganska låst och stundtals lojt ut.
Målen måste börja trilla in även för Södra, som är den största seriefavoriten i E-tuna i år, om det ska bli uppflyttning. 
Byggare Bob(ga) behövs alltså även i Södra.


Kommentarer
Postat av: Positivist

Det vänder snart.Sedan måste man förstå att laget är helt nytt jämfört med förra året. Minst åtta duktiga spelare har lämnat och det kommer ta tid för de unga att anpassa sig. Å det måste få ta tid också. Generationsskifte pågår. Att "gamla" spelare ska övertalas är fel melodi "experten". Topp 5 är bra i år!

2009-05-06 @ 12:09:21
Postat av: Fotbollskunnig

Som jag tidigare kommenterat så hade City inte behövt värva följande spelare

Alex Olsson från IFK, Alriksson, Karwan o Peyman då lika bra spelare redan fanns i klubben.

Nu vet inte jag om dessa spelare kostat/kostar ngt men ovan spelare skulle bytts mot en eller två riktigt riktigt bra forward. Just nu finns det inget som talar för att det plötsligt börjar trilla in mål men nu är premiärnerverna förhoppningsvis borta och kanske blir det en storseger till helgen.

Å vem vet kanske Alrik, Karwan o Peyman tystar mig med varsitt mål till helgen.

2009-05-06 @ 13:42:08
Postat av: Anonym

Varför skriver du endast om Södra FF och inte om övriga div.4-lag i kommunen?

2009-05-06 @ 20:38:48
Postat av: Etunaexp...

Av den enkla anledningen att jag inte har sett övriga div 4-lag i lika stor utsträckning som Södra.

Dessutom känns Södra hetast eftersom de jagar en plats i trean.

Men det kommer mer om övriga lag, det kan jag utlova.

2009-05-07 @ 20:14:50
URL: http://etunaexperten.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0