City förtjänade poängen

0-1, en man mindre och dessutom super-press från Akropolis i den andra halvleken.

Då klev Adnan Cirak in i handlingarna och skallade in en poäng för City.

En mycket välförtjänt sådan.

I den första halvleken var det nämligen Randigt som var det bättre laget på Akalla Gårds Bollplan, som till årets säsong införskaffat kravallstaket(!) framför den nära planen belagda läktaren.

- Folk brukar ha synpunkter på domaren, berättade en trevlig funktionär i entrén.
På tal om funktionärer så var tvåans skönaste speaker i form även i årets match mellan lagen, då William Celsing och Richard Larsson plötsligt fick nya - engelsk-klingande - namn.
Celsing var kanske hetast i ett starkt City före sidbytet, med väldigt mycket lyckade djupledslöpningar i värmen.
Han och Micke Larsson rörde om mycket i Akropolis-försvaret, och 0-0 i paus var orättvist sett till spelet, bland annat nådde bollen fram till en förvånad Bayram Basarani efter att hörnan studsat i straffområdet några gånger. Bayram sköt dock över.
City var väldigt välorganiserade i akt ett och tränartrion förtjänar cred för detta efter att ha fått utstå mycket kritik i början av säsongen.
Men precis som i förra helgens grek-derby mot Panellinios tog Akropolis över spelet i andra. 1-0 kom inte ologiskt bakom Ozzy Yildiz som för övrigt stod för en stabil insats mellan stolparna.
Något Kristoffer Hedlund-syndrom var det inte tal om.
Skyttekungen Michael Allyn hade feta chanser att avgöra för grekerna men fick inte till det i dag.
Efter att William Celsing blivit utbytt tidigt i andra förstod undertecknad ingenting, han som verkligen rört om framåt i första.
Men att tränartrion istället behöll en ganska osynlig Adnan Cirak på planen visade sig vara ett bra drag.
Precis som jag skrev efter någon match på försäsongen är det just detta som utmärker en riktig måltjuv.
Att vara ofarlig i en match för att sedan blixtra till och frälsa laget på tilläggstid.
Förhoppningsvis lossnar det nu för Adnan och City.
Som drabbades av ett rött kort då Bayram Basarani städade undan Peyman Zarifnejads tabbe genom att riva ner en Akropolare med målchansutvisning som följd.
2-0 där och matchen hade varit körd.
Bayram dock tyvärr avstängd mot Värmbol nästa helg och näste man på tur som mittback borde vara Alexander Ohlsson. Peyman såg inte alltid helt stabil ut i dag, så att Alex återfinns i startelvan nästa match borde vara att föredra.
I ett bra City förtjänar även vikarierande kapten Jonte Forssman extra plus för ett gediget jobb som balansspelare på mitten, där även Zaman Safari drog ett tungt lass.

Till sist 1: intog två stycken mycket goda souvlakis vid grillen, dock lyste tsatzikin med sin frånvaro. Testade även frappén, som dock inte föll mig lika mycket i smaken. Men Akalla Gårds BP, med annorlunda atmosfär, är den klart skönaste och mest intima arenan i serien. Alltid ett besök att rekommendera!
Till sist 2: Robert Laul skapar nya rubriker efter att IFK vunnit med 3-1 (viktigt!) borta mot Vasasällskapet i dag.

- Vi föll dessvärre mot bönderna från Eskilstuna och trots Messi-skorna kunde jag inte vända matchen när jag kom in 20 minuter från slutet. I stället fick vi 3-1 i röva och det är bara att nya tag. Jag skyller på värmen, skriver han på sin Sportbladet-blogg.


Citys startlag:
Ozzy Yildiz
Robin Larsen, Bayram Basarani, Peyman Zarifnejad, Daniel Berglund
Jonte Forssman, Zaman Safari
William Celsing, Karwan Zarifnejad, Adnan Cirak
Micke Larsson


Kommentarer
Postat av: Fotbollskunnig

Mycket skönt med en poäng. Men om Alex O platsar i startelvan då blir jag orolig. City har förutom målisen bara gjort dåliga värvningar och Alex O är det klart största frågetecknet av dessa värvningar.

2009-05-31 @ 22:56:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0