Hur ska City starta?

Eskilstuna City har nu tre träningsmatcher kvar innan säsongen börjar på riktigt.
I premiären av tvåan väntar precis som ifjol "Pannan", nu dock på hemma(konst)gräs.
Citys trupp i år är inte lika stark och bred som under de två föregående säsongerna.
Ändå förväntar sig de flesta att laget även i år ska slåss för serieseger.
Frågan är hur Randigt ska ställa upp i premiären om lite drygt tre veckor.
Etunaexperten.blogg.se har svaret.

Ozzy Yildis
Victor Sundberg - Marcus Andersson - Bayram Basarani - Daniel Berglund
William Celsing - Dan Wikström - Jonte Forssman - Emil Alriksson
Micke Larsson - Adnan Cirak

Efter att ha sett flertalet av försäsongens matcher drar jag slutsatsen att denna elva är mest lämpad att lira.
Dessa spelare är de som fått störst förtroende på försäsongen. Detta är dessutom en identisk startelva med den senaste matchen. Därför är det ingen högoddsare att dessa lirare väljs ut av tränartrion.
På bänken känns Alex Ohlsson, Zaman Safari, Robin Larsen och Richard Larsson rätt givna, sedan är det hårt om den sista platsen.
Att Zaman inte har varit i speldugligt skick under hela försäsongen samtidigt som Jonte gjort ett bra jobb gör att den sistnämnde just nu är favorit till en startplats, men det kan ändra sig under de kommande veckorna. Just på innermittfältet är konkurrensen hård, speciellt när Oscar Eriksson snart är tillbaka.

Hur tycker Du att City ska ställa upp mot Pannan?

För att sammanfatta silly season-läget:
IN:
Ozan Yildis
(Vallentuna), Emil Alriksson (Östersund), Michael Larsson (Södra FF), Jonte Forssman (IFK E-tuna), Alexander Ohlsson (dito), Oscar Eriksson (dito), Erik Gustafsson (Triangeln).
På väg in?: Karwan Zarifnejad (Syrianska Västerås).
UT:
Simon Lundevall
(Västerås SK), Viktor Prodell (Åtvidaberg), David Fällman (Väsby), Lars-Henrik Enered (slutar/trappar ner), Jonas Käck (IS Halmia), Patrik Karlsson (slutar), Bobga Foncham Valentine (slutar), Per Lindqvist (BK Sport?), Andreas Carlsson (slutar), Sebastian Hanisch (Södra FF), Patrik Lindkvist (dito), Linus Wallinder (IFK E-tuna?), Andreas Alm (tränare, AIK).

När man tittar på denna skara imponerande fotbollsspelare med division två-mått mätt som lämnat så blir man genast förundrad över hur ett lag som tappat så mycket rutin, fotbollskunskaper och talang ska kunna överleva. Truppen är knappast lika bred i år och har inte råd med alltför mycket skador om man vill vara med i titelracet hela säsongen.
Förhoppningsvis tar dock ett antal talanger ytterligare steg i sin utveckling (framförallt Adnan och Celsing) samtidigt som ett starkt centralblock med spelare som Bayram, Marcus A, Wikström och Zaman kan hålla stabiliteten uppe. En förhoppning är även att Jonte upplever en ny vår som fotbollsspelare, hittills på försäsongen har det sett ut som detta kan infrias.

Det skulle inte förvåna om detta lag kunde hålla hela vägen ut, men man ska inte förvänta sig det, trots försäsongens goda resultat.
Med alltför mycket skador kan man rentav hamna i mittenträsket.
Kommer de topp-tre ska man vara ganska tacksam.
Pressen ligger inte på laget i år, åtminstone inte från undertecknad.

Kommentarer
Postat av: Greger

Du har glömt ett par spelare som har lämnat. Andreas Carlsson, Pelle Lindqvist, Sebbe Hanich, Linus Wallinder, Patrik Lindkvist det är bara några som förra säsongen gjorde matcher i A-laget.

2009-03-25 @ 21:44:14
Postat av: renlund

Ozzy

Ville - Mackan - Bayram - Berra

Zaman - Wikström - Forssman

Celsing(Emil)- Larsson - Adnan



4-3-3

2009-03-26 @ 10:13:02
Postat av: rune

Det jag kan tycka är att bänken känns väl defensiv.

Målvakten är ju given såklart men de andra känns inte som om de kan förändra en matchbild om city behöver trycka på de sista 20-30 minuterna. Om ngn av Celsing och Alrik behöver utgå så måste det finnas backup för dem.

2009-03-26 @ 10:43:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0